d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Bieganie > Temat Oficjalny.
Prev1286287288289290471Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Nov 26 2013 12:57pm
Quote (b0b3k @ Nov 24 2013 09:44pm)
No, super biega się w zimę. :D padający śnieg i ta piękna zimowa sceneria - piękna sprawa. Ja zakładam leginsy, bluzę termiczną na to koszulkę (bluzę wkładam do środka leginsów co by ciepło nie uciekało, czapka, komin na szyję), rękawiczki i jazda. :)

Chociaż, szczerze będzie brakowało mi moich tras na ursynowie, tutaj niby też ładnie ale to nie to samo.

:) właśnie o to chodzi, sceneria robi się świetna. Chociaż powiem Wam, że ja akurat to czekam na maj/czerwiec, bo wtedy będę mógł ze swoim psiakiem zacząć biegać :) teraz jest za mały na takie rzeczy ( 5 miesięcy ma ). Będę musiał mocno potrenować, żeby gościa dogonić :) bo to chart :P

Member
Gold: 3,704.84
Nov 26 2013 12:59pm
Grigo masz rację - specjaliści są mało kompetentni, za dużo zarabiają, uważają że zarabiają za mało, za mało czasu poświęcają na pełną diagnostykę (bo nie ma odpowiedzialności za niewyleczenie). Ale diagnostyka w medycynie jest często na zasadzie eliminacji.

Ty Grigo pewnie się nie skusisz, ale cOr jest z W-wy. Dziś byłem w Centrum Rehabilitacji Sportowej. Pełen profesjonalizm wśród fizjoterapeutów. Zostałem mega dokładnie zbadany, gdzie gość kładł się na podłodze, żeby jeszcze dokładniej zobaczyć jak chodzę. Co cenię bardzo - przyznał że diagnoza poprzednia jest trudna do oceny, bo dziś nic i nie dolega i nie potwierdzi jej (ja sobie bardzo cenię, jak ktoś powie, że nie wie - ale wraz z racjonalnymi przesłankami). Przyczyna mojej kontuzji (nie diagnoza, tylko od razu przyczyna!!!) - pronacja prawej stopy przy obciążeniu. Mam ćwiczenia, mam iść do innego,żeby zbadał mój bieg i mam kontrolę. Buty kupowałem w jacekbiega.pl gdzie miałem badanie stóp - ale statyczne i jest to badanie w postawie, czyi bez obciążenia - książkowo wyszło. W obciążeniu książkowo neutralna lewa stopa, prawa pronuje :( Nawiasem mówiąc, dziś się dowiedziałem że buty do pronacji/supinacji to pomyłka :) Także kupujcie tylko neutralne niezależnie od tego czy jest neutralna czy nie. Wcześniej wiedziałem, że wkładki to czysty marketing. Zapłaciłem 100zł, zapłacę pewnie tam jeszcze za kilka wizyt :D
Member
Gold: 2,864.40
Nov 26 2013 01:27pm
Quote (Henio17 @ 26 Nov 2013 19:59)
Grigo masz rację - specjaliści są mało kompetentni, za dużo zarabiają, uważają że zarabiają za mało, za mało czasu poświęcają na pełną diagnostykę (bo nie ma odpowiedzialności za niewyleczenie). Ale diagnostyka w medycynie jest często na zasadzie eliminacji.

Ty Grigo pewnie się nie skusisz, ale cOr jest z W-wy. Dziś byłem w Centrum Rehabilitacji Sportowej. Pełen profesjonalizm wśród fizjoterapeutów. Zostałem mega dokładnie zbadany, gdzie gość kładł się na podłodze, żeby jeszcze dokładniej zobaczyć jak chodzę. Co cenię bardzo - przyznał że diagnoza poprzednia jest trudna do oceny, bo dziś nic i nie dolega i nie potwierdzi jej (ja sobie bardzo cenię, jak ktoś powie, że nie wie - ale wraz z racjonalnymi przesłankami). Przyczyna mojej kontuzji (nie diagnoza, tylko od razu przyczyna!!!) - pronacja prawej stopy przy obciążeniu. Mam ćwiczenia, mam iść do innego,żeby zbadał mój bieg i mam kontrolę. Buty kupowałem w jacekbiega.pl gdzie miałem badanie stóp - ale statyczne i jest to badanie w postawie, czyi bez obciążenia - książkowo wyszło. W obciążeniu książkowo neutralna lewa stopa, prawa pronuje :( Nawiasem mówiąc, dziś się dowiedziałem że buty do pronacji/supinacji to pomyłka :) Także kupujcie tylko neutralne niezależnie od tego czy jest neutralna czy nie. Wcześniej wiedziałem, że wkładki to czysty marketing. Zapłaciłem 100zł, zapłacę pewnie tam jeszcze za kilka wizyt :D

Wycieczka do Wawy to by mnie cały dzień wyniosła, bo pociągiem bym miał pewnie ładne kilka godzin :)
Ja nawet nie wiem jakie mam buty, Kalenji z Decathlonu za 100, tyle wiem.
Member
Gold: 1.00
Nov 27 2013 05:01am
Dzisiaj spadł pierwszy śnieg, z tej okazji chyba zrobię sobie nieco dłuższe wybieganie co do tej pory. Ostatnio biegam maks po 9km, dzisiaj prawdopodobnie zrobię około 15, planuję biec przez most siekierkowski i później wrócę poniatowskim. :)
Member
Nov 28 2013 07:16am
W końcu wczoraj nie biegałem, sprawdzałem garmina 305, bateria długo nie pociągnie, przy treningu z włączonym podświetleniem wytrzymuje 1,5h bez podświetlenia ponad 4h. Będę musiał poważnie zastanaowić się nad wymianą baterii :>
Member
Nov 28 2013 05:41pm
Quote (b0b3k @ Nov 28 2013 02:16pm)
W końcu wczoraj nie biegałem, sprawdzałem garmina 305, bateria długo nie pociągnie, przy treningu z włączonym podświetleniem wytrzymuje 1,5h bez podświetlenia ponad 4h. Będę musiał poważnie zastanaowić się nad wymianą baterii :>

podświetlenie masz włączone non stop? mój 210 tylko na kilka sekund się podświetl - imho za krótko o jakieś 2sekundy - jak szybko się biegnie to trzęsie i trudno odczytać pomiary.

Dziś biegłem głównie po twardej nawierzchni i było ok :] JUtro idę do trenera, który obejrzy moją technikę biegu i ustali plan treningowy :)
Member
Nov 29 2013 06:33am
Quote (Henio17 @ 29 Nov 2013 01:41)
podświetlenie masz włączone non stop? mój 210 tylko na kilka sekund się podświetl - imho za krótko o jakieś 2sekundy - jak szybko się biegnie to trzęsie i trudno odczytać pomiary.

Dziś biegłem głównie po twardej nawierzchni i było ok :] JUtro idę do trenera, który obejrzy moją technikę biegu i ustali plan treningowy :)

Mogę sobie ustawić, albo na 15s, 30s, minuta - coś takiego, albo na cały czas.
Member
Nov 29 2013 05:27pm
Quote (b0b3k @ Nov 29 2013 01:33pm)
Mogę sobie ustawić, albo na 15s, 30s, minuta - coś takiego, albo na cały czas.

gdzie Ty to ustawiasz? :) ja nie mam takich opcji :(

biegacie w czymś termoaktywnym? ostatnio mnie intryguje skład produktów termoaktywnych - są różne materiały w różnych proporcjach i nie wiem co jest lepsze czy gorsze i do czego dany materiał służy. zna się ktoś?

po zajęciach z tym trenerem już taki happy nie jestem - powiedział, że mój problem z prawą łydką może być powodowany przez pronację prawej stopy przy obciążeniu, co jest skutkiem złego stawiania lewej nogi :D I mówił mi co źle robie z tą nogą, ale... nie pamiętam :( Ale lipa :( tzn mówił, żeby się kontrolować, ale później stwierdził, że nie trzeba bo to ma być nawyk. no i dostałem kilka wskazówek.
Member
Gold: 0.00
Nov 30 2013 04:42am
Quote (Henio17 @ Nov 30 2013 12:27am)

biegacie w czymś termoaktywnym? ostatnio mnie intryguje skład produktów termoaktywnych - są różne materiały w różnych proporcjach i nie wiem co jest lepsze czy gorsze i do czego dany materiał służy. zna się ktoś?

po zajęciach z tym trenerem już taki happy nie jestem - powiedział, że mój problem z prawą łydką może być powodowany przez pronację prawej stopy przy obciążeniu, co jest skutkiem złego stawiania lewej nogi :D I mówił mi co źle robie z tą nogą, ale... nie pamiętam :( Ale lipa :( tzn mówił, żeby się kontrolować, ale później stwierdził, że nie trzeba bo to ma być nawyk. no i dostałem kilka wskazówek.

Hej, ja biegam w koszulka termo firmy Brubeck, mam też getry z tej firmy. Innych nie używałem, więc mogę wypowiedzieć się o Brubecku. Jak dla mnie to taka odzież na bieganie zimą to jest przymus. Elegancko, cieplutko, a co najważniejsze nie jest w niej mokro, bo odprowadza na zewnątrz pot. Mam 2x z krótkim rękawem i 1x z długim, oraz getry. W skład się nie zagłębiałem co tam jest i dlaczego. Wiem, że ważne jest żeby w takich ciuchach były jony srebra, ponieważ zabijają one bakterie czy coś w tym stylu :) Brubeck mogę polecić w 100%. Sprawdziły się nie tylko podczas biegania, ale przede wszystkim w górach zimą.

This post was edited by Bieniol on Nov 30 2013 04:43am
Member
Nov 30 2013 06:47am
Quote (Henio17 @ 30 Nov 2013 01:27)

Ustawienia - > Ogolne - > Wyswietl - > czas podswietlenia (i mam do wyboru 15s, 30s, 1min, 2 min, ciagle)
Go Back To Polska Topic List
Prev1286287288289290471Next
Add Reply New Topic New Poll