Grigo masz rację - specjaliści są mało kompetentni, za dużo zarabiają, uważają że zarabiają za mało, za mało czasu poświęcają na pełną diagnostykę (bo nie ma odpowiedzialności za niewyleczenie). Ale diagnostyka w medycynie jest często na zasadzie eliminacji.
Ty Grigo pewnie się nie skusisz, ale cOr jest z W-wy. Dziś byłem w Centrum Rehabilitacji Sportowej. Pełen profesjonalizm wśród fizjoterapeutów. Zostałem mega dokładnie zbadany, gdzie gość kładł się na podłodze, żeby jeszcze dokładniej zobaczyć jak chodzę. Co cenię bardzo - przyznał że diagnoza poprzednia jest trudna do oceny, bo dziś nic i nie dolega i nie potwierdzi jej (ja sobie bardzo cenię, jak ktoś powie, że nie wie - ale wraz z racjonalnymi przesłankami). Przyczyna mojej kontuzji (nie diagnoza, tylko od razu przyczyna!!!) - pronacja prawej stopy przy
obciążeniu. Mam ćwiczenia, mam iść do innego,żeby zbadał mój bieg i mam kontrolę. Buty kupowałem w jacekbiega.pl gdzie miałem badanie stóp - ale statyczne i jest to badanie w postawie, czyi bez obciążenia - książkowo wyszło. W obciążeniu książkowo neutralna lewa stopa, prawa pronuje

Nawiasem mówiąc, dziś się dowiedziałem że buty do pronacji/supinacji to pomyłka

Także kupujcie tylko neutralne niezależnie od tego czy jest neutralna czy nie. Wcześniej wiedziałem, że wkładki to czysty marketing. Zapłaciłem 100zł, zapłacę pewnie tam jeszcze za kilka wizyt