Quote (kapishon @ Jun 20 2011 05:47pm)
1. hitler byl nominowany do nagrody nobla tylko przez przypadek a bylo to zrobienie na zlosc przez jednego z czlonkow komitetu i zostalo wycofane po paru dniach jako ze bylo zartem. zatem jestes w tej materii slabo poinformowany.
ale był? był. więc o co ci chodzi?
2.oczywiscie ze mozesz miec wlasne zdanie sam napisalem ze o gustach sie nie dyskutuje jednak mamy pewne standardy oceny i film moze Ci sie nie podobac to jedno ale mowiac ze film jest slaby negujesz jego obiektywna wartosc jaką ma ten wybitny fim.
nie jest wybitny. jest średni co w połączeniu z rozczarowaniem jakie mi sprawił daje słabiaka.
3. jesli dla Ciebie ten film byl przewidywalny to gratuluje zmyslu proroczego. a na powaznie to ciekawi mnie co takiego przewidziales i na jakiej podstawie? tak czy inczaej gratuluje oczytania.
był cholernie przewidywalny. jednak najgorszy zarzut to jest brak czegokolwiek oryginalnego i to próbuje wbić do twojej pustej mózgownicy.
4. z filmow ktore wymieniles nie znam Kaboom. reszte znam. chłamu w stylu Rite i no4 w ogole nie bede komentowal. z kolei scanner darkly to klasyk wiec tu rowniez nie ma o czym mowic.
pozdrawiam
chciałem ci uświadomić, że nie oglądam tylko komercyjnych filmów. a jak już to jakieś głośne produkcje (jak np. ostatnio super 8).
scanner darkly to film mało znany w polsce, oryginalny, ciekawy i świetnie zagrany. więc cieszę się, że go doceniłeś.
nie rozumiem twoich pobudek: jemu się mój ulubiony film nie podobał to go zaczne hejtować, w końcu moje zdanie jest najmojsze.
ps. moon wcale nie dostał licznych nagród i nominacji. była raptem nagroda z baft'y, nominacja do saturna, ifta i hugo. gdybyśmy brali pod uwage liczbe nominacji i nagród zdobytych przez film, wychodziłoby na to, że zmierzch jest ponadczasowym arcydziełem.
This post was edited by zuoozuoo on Jun 20 2011 03:13pm