Quote (Grigo @ Nov 22 2013 08:28am)
Jestem u ortopedy. Dziwny ten facet i co dziwniejsze po obmacaniu kolana stwierdził, że to nie ma nic wspólnego z lakatka... Czekam na rtg.
co wykazało rtg?
Quote (Grigo @ Nov 22 2013 10:51am)
Stwierdził, że mam problem z jakimś wiązadłem kolanowym. Podobno często spotykane u młodych, wysokich ludzi. Zalecił mi zabiegi rehabilitacyjne: jonoforezę, krioterapię, laser i polem magnetycznym. Do tego Ketonal w sprayu 3x dziennie i okłady lodem. Jak to nie pomoże to mam się pokazać.
Lista zabiegów spora, będzie się trzeba zdecydować... chociaż prywatnie 3 z nich (oprócz krioterapii) to już 240 zł, z krioterapię pewnie wyjdzie 300+. Do tego żel, spray... oby pomogło.
hehe, czyli każdy ma inny pomysł co Ci dolega?

Biegasz coś teraz? Jak nie i Cię nie boli to Ketonal jest zbędny. Lód może coś pomoże. Imho to powinieneś iść do dobrego fizjo i zobaczyć co on powie - ja miałem 2 ortopedów i zostałem bez rozpoznania, a fizjo od razu powiedział co, jak i jak on to widzi. Polecam Taping - mi się wydaje, że to on mi najbardziej pomógł oprócz trafnej diagnozy (a dodam, że bardzo duża skuteczność leczenia wynika głównie z poprawnej diagnozy). Ja bym próbował wszystkich zalecanych zabiegów, nie ma co oszczędzać. Sporo faktycznie za te zabiegi, wydaje mi się, że widziałem jakiś gabinet rehabilitacji z dużo korzystniejszymi cenami (w-wa) szukając fizjo, np:
http://www.crsrehabilitacja.pl/cenniki-us%C5%82ug-crs
''4. fizykoterapia - 50zł''
Quote (Bieniol @ Nov 22 2013 09:29pm)
No to jak już uważasz

ostatnio nalało mi się do buta trochę wody i przemokły, ale po kilku minutach już było sucho. Ja miałem 1 buty, Kanadie sa 2, na wiosnę planuje zakup NB M890.
Też nie biegałem w zakresach tętna, tzn próbowałem ale mam podobne odczucia co Bob3k

Kurde co lekarz to inna diagnoza :/
Czytam obecnie książkę o bieganiu i tam piszą, że trzeba mieć 2 pary. 1 sprawa to suchość, 2 sprawa, że amortyzacja potrzebuje na powrót do 100% sprawności po biegu ponad 24h. Poza tym na wiosnę i tak chciałbym sobie sprawić nowe butki - dla odmiany

Czego NB wybierasz i ten konkretny model? Ja kupię sobie na pewno coś innego od NB, bo NB już mam. A bardzo ciekawi mnie but B0bka i Puma Faas oraz Adidas Boost, i Saucony i Asics Gel Pulse i inne hehe

Czytałem o tym modelu - kupujesz dlatego, że to taki but treningowo-startowy?
Ofc że każdy lekarz potrafi dać inną diagnozę

Pytam o te zakresy, bo mam takie same zdanie o nich, jak Wy. Bieganie w Z1 to czyta fikcja, w Z2 trudno się zmieścić i podchodzi to pod wolny trucht. Na dobra sprawę chciałem ostatnio biegać wolniej, by łapać Z3 i Z2, żeb y korzystniej spalać tłuszcze. No ale przeanalizowałem średnie tętna i jak biegłem szybko to miałem średnio jakieś dajmy na to 178, a jak wolno to 171. Nie wiem, ale dużej różnicy chyba nie ma, a tempo biegu istotnie się różni. No ale wobec kontuzji i małego przebiegu kilometrażowego chyba zimę pobiegam bardzo wolno, by łapać Z2 i Z3.
This post was edited by Henio17 on Nov 22 2013 07:21pm