d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Filmy / Movies > Oficjalny Topic
Prev12842852862872881412Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 102.46
Jun 20 2011 02:54am
Quote (zuoozuoo @ Jun 18 2011 02:04pm)
wczoraj byłem w kinie na....

http://www.jivid.com/wp-content/uploads/2010/05/Super8MoviePoster2.jpg

Super 8 - film opowiada o grupce uczniów, którzy kręcąc film na festiwalowy konkurs są świadkami katastrofy pociągu. oczywko ten pociąg przewoził pewne ustrojstwo, które zaczyna polować na ludzi...
ogólnie film jest spoko, widać wielką inspiracje j.j. abramsa spielbergiem, który zresztą jest producentem filmu, dzieki czemu przyjemnie się go ogląda, nie czuć nudy i, co się często mi nie zdarza, zaczyna się odczuwać pewną sympatie to głównych bohaterów, przez co ich losy stają się ciekawsze dla widza. mogę śmiało polecić, gdyby ktoś chciał pójść w weekend na jakiś lekki, a jednocześnie ciekawy film, który może nie odmóżdża, lecz tez nie wymaga wielkiego skupienia do ogarnięcia wszystkiego na ekranie.
podsumowując: super 8 jest to pomieszanie goonies, e.t. i bliskich spotkań trzeciego stopnia, czyli jednych z lepszych filmów spielberga. i wg mnie to udany hołd dla kina lat 70/80 i dla spielberga. dlatego z czystym sumieniem stawiam 7+/10 w skali zua.

no chyba twoja stara. drugiego tak przewidywalnego filmu, zrzynającego z opowiadań p.k. dicka i sie jeszcze tego wypierającego, nie ma. całkowicie nie rozumiem podniety "moonem". dla mnie sa dwa miliony lepszych sposobów na zmarnowanie wieczoru niż oglądanie tego filmu. słabiutkie 4/10

mam wrazenie ze trolujesz misiek. zapamietalem Cie jako tego ktory namiętnie poleca holywoodzką tandetę ale trzymalem gebe na klodke bo o gustach sie nie dysktuje. teraz przeginasz bo jedziesz po filmie ktory juz pomijajac ze ma sciezke clinta mansela, ktory bezsprzecznie jest wybitnym kompozytorem, to film otrzymal liczne nagrody i nominacje (najlepszy niezalezny brytyjski film roku 2009). na imdb ma ocene 8.0/10 (rzadko ktory film ma wiecej niz 6), a jak dotąd uwazam ten serwis za niezwykle krytyczny i rzetelnie oceniajacy kino.

This post was edited by kapishon on Jun 20 2011 02:55am
Banned
Gold: 206.67
Warn: 30%
Jun 20 2011 03:12am
Quote (kapishon @ Jun 20 2011 10:54am)
mam wrazenie ze trolujesz misiek. zapamietalem Cie jako tego ktory namiętnie poleca holywoodzką tandetę ale trzymalem gebe na klodke bo o gustach sie nie dysktuje. teraz przeginasz bo jedziesz po filmie ktory juz pomijajac ze ma sciezke clinta mansela, ktory bezsprzecznie jest wybitnym kompozytorem, to film otrzymal liczne nagrody i nominacje (najlepszy niezalezny brytyjski film roku 2009). na imdb ma ocene 8.0/10 (rzadko ktory film ma wiecej niz 6), a jak dotąd uwazam ten serwis za niezwykle krytyczny i rzetelnie oceniajacy kino.

ehe, nie mogę mieć swojego zdania?
hitler był kandydatem do pokojowej nagrody nobla, ale czy to znaczy, że był dobrym człowiekiem? dla mnie moon był filmem słabym, przewidywalnym, bazującym na wytartym i mało oryginalnym pytaniu o granice moralności ludzkiej. wszystko już było, "moon" jest po prostu zlepkiem paru opowiadań (tak jak pisałem, najbardziej widać inspiracje opowiadaniami dicka) i filmów. miałem duże wymagania co do tego filmu i zostałem strasznie zawiedziony.

swoją drogą przewertowałem parę stron wcześniejszych, żeby zobaczyć o jakich filmach się wypowiadałem. i znalazłem:
Kaboom, The Rite, I am number four, scanner darkly.

o dwóch filmach z tych czterech na pewno nie słyszałeś wcześniej i one nie są hollywoodzką tandetą. pozostałe to: jeden (ian4) był strasznym gównem, a rite mi się nawet podobał. i zauważ, że rozpisywałem się dłużej tylko na temat tych filmów, które nie są znane powszechnie (kaboom i scanner darkly) i właśnie te polecałem. więc z polecaniem hollywoodzkiej tandety znowu nie trafiłeś.

ps. moon ma faktycznie fajną muzykę. lubię ją nawet teraz czasem posłuchać. ale i tak był słabmym filmem jako całość.

This post was edited by zuoozuoo on Jun 20 2011 03:14am
Member
Gold: 0.01
Warn: 60%
Jun 20 2011 03:42am
Quote (kapishon @ 20 Jun 2011 10:54)

tak.

szczególnie boskie jest intro 'welcome to lunar industries'.

ogolnie to moj ulubiony tworca muzyki filmowej. pomijajac slaby film requiem dla snu, to zrobil swietne sciezki do Pi oraz The Fountain.
musze jeszcze reszte obczaic.

This post was edited by imnoise on Jun 20 2011 03:42am
Member
Gold: 102.46
Jun 20 2011 09:47am
Quote (zuoozuoo @ Jun 20 2011 11:12am)
ehe, nie mogę mieć swojego zdania?
hitler był kandydatem do pokojowej nagrody nobla, ale czy to znaczy, że był dobrym człowiekiem? dla mnie moon był filmem słabym, przewidywalnym, bazującym na wytartym i mało oryginalnym pytaniu o granice moralności ludzkiej. wszystko już było, "moon" jest po prostu zlepkiem paru opowiadań (tak jak pisałem, najbardziej widać inspiracje opowiadaniami dicka) i filmów. miałem duże wymagania co do tego filmu i zostałem strasznie zawiedziony.

swoją drogą przewertowałem parę stron wcześniejszych, żeby zobaczyć o jakich filmach się wypowiadałem. i znalazłem:
Kaboom, The Rite, I am number four, scanner darkly.

o dwóch filmach z tych czterech na pewno nie słyszałeś wcześniej i one nie są hollywoodzką tandetą. pozostałe to: jeden (ian4) był strasznym gównem, a rite mi się nawet podobał. i zauważ, że rozpisywałem się dłużej tylko na temat tych filmów, które nie są znane powszechnie (kaboom i scanner darkly) i właśnie te polecałem. więc z polecaniem hollywoodzkiej tandety znowu nie trafiłeś.

ps. moon ma faktycznie fajną muzykę. lubię ją nawet teraz czasem posłuchać. ale i tak był słabmym filmem jako całość.

1. hitler byl nominowany do nagrody nobla tylko przez przypadek a bylo to zrobienie na zlosc przez jednego z czlonkow komitetu i zostalo wycofane po paru dniach jako ze bylo zartem. zatem jestes w tej materii slabo poinformowany.

2.oczywiscie ze mozesz miec wlasne zdanie sam napisalem ze o gustach sie nie dyskutuje jednak mamy pewne standardy oceny i film moze Ci sie nie podobac to jedno ale mowiac ze film jest slaby negujesz jego obiektywna wartosc jaką ma ten wybitny fim.

3. jesli dla Ciebie ten film byl przewidywalny to gratuluje zmyslu proroczego. a na powaznie to ciekawi mnie co takiego przewidziales i na jakiej podstawie? tak czy inczaej gratuluje oczytania.

4. z filmow ktore wymieniles nie znam Kaboom. reszte znam. chłamu w stylu Rite i no4 w ogole nie bede komentowal. z kolei scanner darkly to klasyk wiec tu rowniez nie ma o czym mowic.

pozdrawiam
Member
Gold: 6,056.69
Jun 20 2011 10:27am
a ja ostatnio oglądam rozuel na tubie :] :wacko:
Member
Gold: 6.24
Jun 20 2011 10:33am
Quote (kapishon @ Jun 20 2011 05:47pm)
1. hitler byl nominowany do nagrody nobla tylko przez przypadek a bylo to zrobienie na zlosc przez jednego z czlonkow komitetu i zostalo wycofane po paru dniach jako ze bylo zartem. zatem jestes w tej materii slabo poinformowany.

2.oczywiscie ze mozesz miec wlasne zdanie sam napisalem ze o gustach sie nie dyskutuje jednak mamy pewne standardy oceny i film moze Ci sie nie podobac to jedno ale mowiac ze film jest slaby negujesz jego obiektywna wartosc jaką ma ten wybitny fim.

3. jesli dla Ciebie ten film byl przewidywalny to gratuluje zmyslu proroczego. a na powaznie to ciekawi mnie co takiego przewidziales i na jakiej podstawie? tak czy inczaej gratuluje oczytania.

4. z filmow ktore wymieniles nie znam Kaboom. reszte znam. chłamu w stylu Rite i no4 w ogole nie bede komentowal. z kolei scanner darkly to klasyk wiec tu rowniez nie ma o czym mowic.

pozdrawiam

Teraz zaczynasz przeginać. Widziałem Moon'a ostatnio, i wcale nie był rewelacyjny. Może i muzyka była dobra, ale to nie wystarczy.
Oczywiście wyrażam tylko swoją opinię, nie chcę żebyś się więcej bulwersował.
Dajmy dla przykładu najnowszą część Piratów z Karaibów, która dla mnie była tylko komercyjnym gównem, ale większość masy i tak oceniała tą bajeczkę na 7+/10.
Member
Gold: 1,513.66
Jun 20 2011 11:02am
Potrzebuje z jakis 2/3 fajnych filmow ( cos nowego najlepiej ) obojetnie jaki typ. Albo jakies seriale.
Member
Gold: 0.00
Jun 20 2011 12:06pm
Quote (zYwi3c @ Jun 20 2011 06:02pm)
Potrzebuje z jakis 2/3 fajnych filmow ( cos nowego najlepiej ) obojetnie jaki typ. Albo jakies seriale.

Lincoln Lawyer, The Adjustment Bureau
Member
Gold: 113,875.00
Jun 20 2011 12:09pm
włoska robota na polsacie właśnie się zaczyna ;)
Member
Gold: 6.24
Jun 20 2011 12:13pm
Quote (radi3k @ Jun 20 2011 08:06pm)
Lincoln Lawyer, The Adjustment Bureau

Kod Nieśmiertelności, Tożsamość, Hanna, Super 8
Go Back To Polska Topic List
Prev12842852862872881412Next
Add Reply New Topic New Poll