d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Bieganie > Temat Oficjalny.
Prev1283284285286287471Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 3,704.84
Nov 19 2013 04:44pm
Quote (b0b3k @ Nov 19 2013 12:51pm)
Nie, zazwyczaj klikam stop i nic nie robię później z zegarkiem, od razu podłączam i zgrywam później wyłączam zegarek. Ew. czasami po skończceniu treningu od razu wyłączam garmina i później go podłączam i zgrywam trening.
Edit:
Ty masz 110?

210 hrm. Jak już pisałem pisze mi czasami ''zapis aktyw'' na Garminie i po tym mogę przesłać. A czasem laptop nie widzi Garmina, albo przesyłanie danych trwa i trwa i trwa, no i ich odczytać nie można.
Quote (Bieniol @ Nov 19 2013 05:19pm)
Kurde tak sobie myślę, Ty masz zamiar w nich biegać jak coś tylko zimą tak ? Jeśli tak to czy jest sens wydawać 220 zł na buty, które tak do końca nie wiadomo ile razy zdążysz użyć ? Bo różnie może być, albo śnieg po pachy, albo bez śniegu :) Nie zgadniesz z tą zimą u nas :P
Widziałem kiedyś, na forum bieganie.pl temat o bieganiu zimą i ludzie polecali coś takiego http://***.pl/antyposlizgowe-nakladki-na-buty-raki-kolce-jogging-i3707531749.html
Ja swoje kupiłem pod kątem przyszłego roku bardziej. Bo zamierzam biegać bardziej po miękkich nawierzchniach typu las itp. Mam zamiar pobiegać też troszkę po górach więc stąd mój wybór tych butów. Jeśli Ty nie planujesz nic podobnego to nie wiem czy będą Ci takie buciki potrzebne :) To już sam musisz przemyśleć wszystko :)
ps. co do tego, że się rozbiją to nie mam wątpliwości, ja już tak jak pisałem po 2 bieganiu czułem różnicę. Nie były aż tak bardzo dopasowane do stopy jak za 1 razem.

czego to ludzie nie wymyślą :P Niezłe nakładki. Ale imho będą spadać (skoro tak łatwo wg sprzedawcy je założyć). No i kolce mogą być za krótkie na niektóre warunki. Ogólnie to planowałem Kanadie na zimę mieć, ale zrobić sobie swoje buty wkręcając samemu gwoździe czy śrubki w podeszwę jakiegoś starego, zużytego buta - też gdzieś o tym czytałem. No i chciałem mieć nowe buty poza tym :D M.in. dlatego, że w moich NB 1080 biegam obecnie prawie tylko po trawie i je mocno zabrudziłem i ze 2-3x wdepłem w g*** :D Bałem się, że jak deszcz spadnie, to na trawie b ślisko będzie. Kupię ten nakładki. Dałeś jakiś konkretny link na alledrogo czy pierwszy lepszy?

Ostatecznie skorzystam najpewniej z usług fizjo w W-wie, i zapewne do Imrotha pójdę. Nie wyjdzie konsultacja z moim fizjo :(

E: biegacie w zimie w jakiejś masce lub innej osłonce, żeby nie mieć zapalenia gardła lub czegoś poważniejszego? Niedawno na gruponach coś sprzedawali.

This post was edited by Henio17 on Nov 19 2013 04:58pm
Member
Gold: 0.00
Nov 20 2013 10:22am
Quote (Henio17 @ Nov 19 2013 11:44pm)
210 hrm. Jak już pisałem pisze mi czasami ''zapis aktyw'' na Garminie i po tym mogę przesłać. A czasem laptop nie widzi Garmina, albo przesyłanie danych trwa i trwa i trwa, no i ich odczytać nie można.

czego to ludzie nie wymyślą :P Niezłe nakładki. Ale imho będą spadać (skoro tak łatwo wg sprzedawcy je założyć). No i kolce mogą być za krótkie na niektóre warunki. Ogólnie to planowałem Kanadie na zimę mieć, ale zrobić sobie swoje buty wkręcając samemu gwoździe czy śrubki w podeszwę jakiegoś starego, zużytego buta - też gdzieś o tym czytałem. No i chciałem mieć nowe buty poza tym :D M.in. dlatego, że w moich NB 1080 biegam obecnie prawie tylko po trawie i je mocno zabrudziłem i ze 2-3x wdepłem w g*** :D Bałem się, że jak deszcz spadnie, to na trawie b ślisko będzie. Kupię ten nakładki. Dałeś jakiś konkretny link na alledrogo czy pierwszy lepszy?

Ostatecznie skorzystam najpewniej z usług fizjo w W-wie, i zapewne do Imrotha pójdę. Nie wyjdzie konsultacja z moim fizjo :(

E: biegacie w zimie w jakiejś masce lub innej osłonce, żeby nie mieć zapalenia gardła lub czegoś poważniejszego? Niedawno na gruponach coś sprzedawali.

Pierwszy lepszy link podałem :) noga dalej Cię boli, że chcesz iść do fizjo ?
Ja biegam w chuście Buff na szyi i jakiejś czapce albo też Buffie na głowie. Zależy jak bardzo zimno. Te maski, o których mówisz są fajne, ale zakrywają tylko usta i nos. Buff naciągasz na szyję i możesz też zasłonić usta, nos :) ktoś kto wymyślił te Buffy miał bardzo dobry pomysł.
Member
Gold: 1.00
Nov 20 2013 03:08pm
Dzisiejsze wybieganie, raz szybciej raz wolniej. Biegło się całkiem przyzwoicie, temperatura znośna. :) Lis polował na kaczki przy kanałku :D
Member
Nov 20 2013 03:35pm
Quote (b0b3k @ Nov 20 2013 11:08pm)
Dzisiejsze wybieganie, raz szybciej raz wolniej. Biegło się całkiem przyzwoicie, temperatura znośna. :) Lis polował na kaczki przy kanałku :D
http://i40.tinypic.com/f2j5no.png
znajomwe rejony, mieszkasz niedaleko?

Member
Nov 20 2013 03:37pm
Quote (Bieniol @ Nov 20 2013 06:22pm)
Ja biegam w chuście Buff na szyi i jakiejś czapce albo też Buffie na głowie. Zależy jak bardzo zimno. Te maski, o których mówisz są fajne, ale zakrywają tylko usta i nos. Buff naciągasz na szyję i możesz też zasłonić usta, nos :) ktoś kto wymyślił te Buffy miał bardzo dobry pomysł.

Masz jakiś specjalny buff do biegania?
W decathlonie były tylko dla cyklistów, wiem wiem pewnie też pasowałyby
Member
Nov 20 2013 03:54pm
Quote (demontaczki @ Nov 20 2013 10:37pm)

Nie, zwykły mam. Na lato mam jedynie taki z ochrona UV zwiększoną. Nie wiem jak z tymi dla cyklistów jest, może są jakieś inne :) One maja chyba z 10 zastosowań, więc można dużo rzeczy z tego porobić :)

This post was edited by Bieniol on Nov 20 2013 04:11pm
Member
Gold: 1.00
Nov 20 2013 04:03pm
Quote (hehehehehe @ 20 Nov 2013 23:35)
znajomwe rejony, mieszkasz niedaleko?

Tak, na przeciwko sobieskiego.
Member
Nov 20 2013 05:00pm
Quote (Bieniol @ Nov 20 2013 05:22pm)

Chcę iść żeby potwierdzić dotychczasowe rozpoznanie i leczenie. Nie mogę iść do swojego fizjo, bo go last weekend nie było a teraz ja pracuję w sobotę do późna i nie będę jechał 250km do niego. Już się zapisałem - idę do Centrum Rehabilitacji Sportowej - chciałem iść do innej osoby, niż zostałem zapisany, ale mi takie idiotyczne terminy pani przez tel proponowała, że żaden mi nie pasował. No i 100zł wolę wydać i cokolwiek wiedzieć więcej, niż miałbym znów nie biegać kilka tyg. Dziś jak biegałem to trochę czułem nogę, ale ogólnie po biegu już nie boli. Tape mi już 1 spadł praktycznie, 2 się odkleja i chcę żeby mi nowe nakleił ten fizjo. To chyba działa na moją nogę :D Jutro ewentualnie zadzwonię i spytam się o wolny termin u polecanego Imrotha, ale mam wolne tylko na 20 w piątek, więc raczej we wtorek pójdę, wg zapisu.
Quote (demontaczki @ Nov 20 2013 10:37pm)

a jakie są rodzaje tych buffów? Bo mam 1 i jeszcze nie używałem :D Po prostu za ciepło jest jeszcze. Na jakimś gruponie była maska, która zakrywała całą twarz i były z boku ust wloty powietrza - to nie była jakaś pierwsza lepsza imho. ten Buff w zimie na nos i usta naciągasz? Nie spada Ci? Chodzi mi o to, że jakiś lekarz się wypowiadał i mówił, żeby w zimie nie biegać, bo można dostać zapalenia gardła itp itd. No ale jak pamiętam, to na nartach "daję" zawsze w czapce (tak, tak this season kupuję kask :P) i nigdy nic mi nie było... Może jak ktoś opowie o tych Buffachm to kupię jeszcze 1 na zmianę z obecnym.
Member
Nov 21 2013 09:01am
Quote (Henio17 @ Nov 21 2013 12:00am)
Chcę iść żeby potwierdzić dotychczasowe rozpoznanie i leczenie. Nie mogę iść do swojego fizjo, bo go last weekend nie było a teraz ja pracuję w sobotę do późna i nie będę jechał 250km do niego. Już się zapisałem - idę do Centrum Rehabilitacji Sportowej - chciałem iść do innej osoby, niż zostałem zapisany, ale mi takie idiotyczne terminy pani przez tel proponowała, że żaden mi nie pasował. No i 100zł wolę wydać i cokolwiek wiedzieć więcej, niż miałbym znów nie biegać kilka tyg. Dziś jak biegałem to trochę czułem nogę, ale ogólnie po biegu już nie boli. Tape mi już 1 spadł praktycznie, 2 się odkleja i chcę żeby mi nowe nakleił ten fizjo. To chyba działa na moją nogę :D Jutro ewentualnie zadzwonię i spytam się o wolny termin u polecanego Imrotha, ale mam wolne tylko na 20 w piątek, więc raczej we wtorek pójdę, wg zapisu.

a jakie są rodzaje tych buffów? Bo mam 1 i jeszcze nie używałem :D Po prostu za ciepło jest jeszcze. Na jakimś gruponie była maska, która zakrywała całą twarz i były z boku ust wloty powietrza - to nie była jakaś pierwsza lepsza imho. ten Buff w zimie na nos i usta naciągasz? Nie spada Ci? Chodzi mi o to, że jakiś lekarz się wypowiadał i mówił, żeby w zimie nie biegać, bo można dostać zapalenia gardła itp itd. No ale jak pamiętam, to na nartach "daję" zawsze w czapce (tak, tak this season kupuję kask :P) i nigdy nic mi nie było... Może jak ktoś opowie o tych Buffachm to kupię jeszcze 1 na zmianę z obecnym.

No to z nogą i tak już lepiej, bo wcześniej to i biegać nie mogłeś. Jest progres :)
Co do buffa to są przeróżne, ja mam taki z UV większym, zwykłego, polarowego oraz polarowego do połowy. Te 2 ostatnie to bardziej w górach używałem, ale do biegania też się nadają kiedy jest bardzo zimno. Z buffa możesz zrobić pełno rzeczy, włącznie z kominiarką :) łap filmik jak co robić :) http://www.youtube.com/watch?v=ewVEK-AElDY

ps. b0b3k nie robisz żadnego rozbiegania po sezonie ? Cały czas lecisz tak jak do tej pory?
ps2. Grigo jak noga ? Udało Ci się coś załatwić w tej sprawie ?
Member
Nov 21 2013 03:12pm
Quote (Bieniol @ Nov 21 2013 04:01pm)
No to z nogą i tak już lepiej, bo wcześniej to i biegać nie mogłeś. Jest progres :)
Co do buffa to są przeróżne, ja mam taki z UV większym, zwykłego, polarowego oraz polarowego do połowy. Te 2 ostatnie to bardziej w górach używałem, ale do biegania też się nadają kiedy jest bardzo zimno. Z buffa możesz zrobić pełno rzeczy, włącznie z kominiarką :) łap filmik jak co robić :) http://www.youtube.com/watch?v=ewVEK-AElDY

dzięx za linka.
Faktycznie nie kupuję maski. Mam już czapeczkę do biegania i mam Buffa i styka. Może jeszcze 1 Buff się kupi, może właśnie jakiś polarowy. Nie rozumiem idei Buffa z UV, jaki ma związek ubranie i UV - dla mnie to czysty marketing.

A noga faktycznie ok, ostatnio miałem ''dłuższe wybieganie'' w postaci 6,3km. Dziś ściągnę sobie tape'y już i jutro biegam bez nich, zobaczymy jak będzie.
W sumie nadal się zastanawiam nad kupnem Kanadii, bo... nakładka na buta na zimę będzie ok, ale co jak but będzie mokry? Ogólnie macie po 1 parze butów biegowych? Ja na wiosnę kupuje na pewno 2 parę i będę na zmianę trenował. Chodzi o to, że jak 1 but nie będzie trzymał, stabilizował, amortyzował jakiegoś fragmentu stopy, to będę miał tak 50% czasu a nie non stop, co może zapobiec kontuzji. Ewentualnie w zimie będę używał jakichś starych butów.

Ktoś z Was biegał w zakresach tętna? Czy biegacie ot tak sobie, dla fun'u?
Go Back To Polska Topic List
Prev1283284285286287471Next
Add Reply New Topic New Poll