d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Bieganie > Temat Oficjalny.
Prev1281282283284285471Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Nov 9 2013 03:26pm
O ja pierdole panowie pojebaly mi sie kilometry i trasa i jebnalem 40km! :O
A planowalem ~ 30km
Member
Gold: 3,704.84
Nov 9 2013 03:51pm
Quote (Bieniol @ Nov 9 2013 11:43am)
Hej, jak tam ? Już się uporałeś z tą kontuzją czy jednak nie ?

Idę zaraz na I Bieg Niepodległości " Rzeszowska Dycha" na 10km. Zastanawiałem się czy w ogóle warto iść, ale stwierdziłem że potraktuję to jako "dłuższe" wybieganie :) po tych problemach z nogą inaczej pobiec nie mogę :) Ustawiłem się z kolega i jego siostrą, oni biegną żeby zejść poniżej 60 minut co i mi pasuje w obecnej sytuacji :)
rekordy dziś i tak pewnie pozostaną nie pobite przez większość, bo trasa nie jest płaska, chyba 3 podbiegi po 200-400 metrów, a dodatkowo piździ jak w kieleckim:)

nie wiem, jak mam odpowiedzieć :D najważniejsze, że nie boli to, co ostatnio. jak biegam, to w ogóle nie czuję nic, ale biegam po trawie - jak mam jakiś asfalt to już czuję, że inaczej podłoże ''oddaje'' na moją nogę kontuzjowaną i stara się nie biegać po asfalcie w ogóle (czy kostce, czy betonie). No i biegałem co 2 dzień, już 3 razy - 3km, 4km i 4,5km. Po ostatnim biegu i w ogóle po biegu mnie lekko boli cała łydka, bolała już po masażu u fizjo (bardzo mocno masuje, tak że boli!!!). Taping się utrzymuje od tygodnia, więc nie ściągam jeszcze. No i mam bóle/dyskomfort łydki, np dziś po całym dniu pracy, gdzie pracę mam statyczną. Na razie chyba będę utrzymywał bieganie co 2 dni, ale po ostatnim nie wiedziałem, czy nie biegać co 3. No i 5km nie przekraczam.
Quote (WinTheInternet @ Nov 9 2013 04:53pm)
ziomeczki jak sie dzisiaj ubrac. wroclaw 10 stopni. ta bluza z decathlonu bedzie ok czy za duzo? planuje walnac 20km+

Nie wiem, jak Wy, ale jak ja teraz biegam (8-11 stopni, odczuwalna nawet 4-11) to biegam w krótkich spodenkach i długim rękawku w cienkiej bluzie (nawet to t-shirtem można nazwać). Próbowałem w kurtce i t-shircie i legginsach, ale za ciepło było :D Aha i nie wiem, czy się chwaliłem, że mam kaszkietówkę za 3Euro - 100% poliester :D Next time jej nie biorę - zobaczę czy też się będę tak pocił :)
Member
Gold: 1.00
Nov 12 2013 02:59pm

Dzisiejszy bieg, bieg na przemian, raz wolniej raz szybciej. Zrobiłem 2 kółka na bieżni dodatkowo :) chciałem zobaczyć z której strony jest wejście.
Ehhhhhhhh, kolano mnie pobolewa :(
Member
Nov 13 2013 05:37am
Quote (b0b3k @ Nov 12 2013 09:59pm)

Dzisiejszy bieg, bieg na przemian, raz wolniej raz szybciej.
Ehhhhhhhh, kolano mnie pobolewa :(

ustawiasz sobie interwały na stronie garmina czy na oko biegasz raz wolniej raz szybciej?
Kontuzja?

Bieniol masz już te Kanadie 5? Jak je oceniasz? Bo mam kupon z maratonu warszawskiego na rabat 50zł i są one po 219zł chyba, tylko promocje się nie łączą a są one przecenione. Wczoraj znów znów biegałem - trochę krócej jak poprzednio, biega się ok, ale po biegu mnie mocno boli łydka, wczoraj to mnie bolał ten ''punkt'' co jest przyczyną i promieniował. Mój fizjo stwierdził, że musi mnie boleć też jakiś mięsień i że mam tam stan zapalny. I chyba pójdę na konsultację do tego Imrotha, bo mam blisko, koszt 100zł i może on coś doradzi, bo z moim fizjo zobaczę się za 2tyg i muszę 250km do niego jechać :(

Btw jest jakaś rywalizacja na listopad na endomondo?
Member
Gold: 1.00
Nov 13 2013 06:35am
Quote (Henio17 @ 13 Nov 2013 13:37)
ustawiasz sobie interwały na stronie garmina czy na oko biegasz raz wolniej raz szybciej?
Kontuzja?

Bieniol masz już te Kanadie 5? Jak je oceniasz? Bo mam kupon z maratonu warszawskiego na rabat 50zł i są one po 219zł chyba, tylko promocje się nie łączą a są one przecenione. Wczoraj znów znów biegałem - trochę krócej jak poprzednio, biega się ok, ale po biegu mnie mocno boli łydka, wczoraj to mnie bolał ten ''punkt'' co jest przyczyną i promieniował. Mój fizjo stwierdził, że musi mnie boleć też jakiś mięsień i że mam tam stan zapalny. I chyba pójdę na konsultację do tego Imrotha, bo mam blisko, koszt 100zł i może on coś doradzi, bo z moim fizjo zobaczę się za 2tyg i muszę 250km do niego jechać :(

Na oko biegam. No właśnie nie wiem o co chodzi, od pewnego czasu miewam bóle prawego kolana, nie jest to jednak ból który uniemożliwiłby mi dalsze wybiegania, ale jest znak że coś się dzieje. Znalazłem w internecie ćwiczenia, więc od dzisiaj będę je uskuteczniał - miejmy nadzieję że sobie sam pomogę. :)
http://www.endomondo.com/challenges/13286044 dopiero co utworzyłem, zapraszam wszystkich zainteresowanych! :)
Member
Nov 14 2013 05:46pm
Nie chciałbym zapeszyć, ale z moją nogą jest coraz lepiej. Po ostatnim treningu bardzo nie bolała. Next day już było ok, a dziś biegałem i po biegu tylko trochę bolała. Na dzień dzisiejszy odpuszczam sobie wizyty u fizjo i czekam na mojego fizjo za 2tyg. Nawet mam momenty biegu po twardej nawierzchni i jest ok, nie jak wcześniej.
Bieniol, gadaj co tymi Kandaiami :P Ktoś ma jakieś buty na zimę do biegania?
Member
Nov 15 2013 08:32am
Quote (Henio17 @ Nov 13 2013 12:37pm)
Kontuzja?

Hej, sorki że nie odpisałem wcześniej ale jakoś czasu nie miałem :) Cieszy mnie, że z Twoją nogą już lepiej :) Kanadie mam już jakiś czas, nawet już o nich pisałem. Bardzo fajnie mi się w nich biegało, byłem w sumie w nich raz ale wystarczy żeby coś o nich powiedzieć :) Buty fajne, bardzo lekkie jak na taki typ butów. Miękko pod piętą, chociaż nie mają jakoś bardzo dużo amortyzacji upchanej. Są dość wąskie z przodu, mi to nie przeszkadza bo lubię takie wąskie obuwie, nie wiem jak sprawa wygląda u Ciebie :) Posiadają również taki system, dzięki któremu błoto się nie przykleja do podeszwy, wiadomo coś tam się przyklei ale nie jest tak, że nagle po wbiegnięciu w błoto jesteś o 10 cm wyższy :P Podeszwa bardzo dobrze trzyma, na podbiegach i zbiegach. Za taką cenę but na prawdę bardzo dobry. Ja kupiłem go po wcześniejszej konsultacji z paroma osobami, które w takich biegały. Wszyscy zachwalali, teraz i ja mogę :) W niedzielę pójdę w nich biegać jakiegoś crossa może, jak mi się uda to zrobię może jakieś fotki i Ci wrzucę tutaj jak wyglądają na żywo :)
Member
Nov 15 2013 04:32pm
Quote (Bieniol @ Nov 15 2013 03:32pm)
Hej, sorki że nie odpisałem wcześniej ale jakoś czasu nie miałem :) Cieszy mnie, że z Twoją nogą już lepiej :) Kanadie mam już jakiś czas, nawet już o nich pisałem. Bardzo fajnie mi się w nich biegało, byłem w sumie w nich raz ale wystarczy żeby coś o nich powiedzieć :) Buty fajne, bardzo lekkie jak na taki typ butów. Miękko pod piętą, chociaż nie mają jakoś bardzo dużo amortyzacji upchanej. Są dość wąskie z przodu, mi to nie przeszkadza bo lubię takie wąskie obuwie, nie wiem jak sprawa wygląda u Ciebie :) Posiadają również taki system, dzięki któremu błoto się nie przykleja do podeszwy, wiadomo coś tam się przyklei ale nie jest tak, że nagle po wbiegnięciu w błoto jesteś o 10 cm wyższy :P Podeszwa bardzo dobrze trzyma, na podbiegach i zbiegach. Za taką cenę but na prawdę bardzo dobry. Ja kupiłem go po wcześniejszej konsultacji z paroma osobami, które w takich biegały. Wszyscy zachwalali, teraz i ja mogę :) W niedzielę pójdę w nich biegać jakiegoś crossa może, jak mi się uda to zrobię może jakieś fotki i Ci wrzucę tutaj jak wyglądają na żywo :)

dzięki :)
Dziś w pracy miałem przyjemność posłuchać pochwał o Adidas Kanadia tr5 od biegacza :) Ja nie wiem, ale chyba wszyscy w tym biegają :D Mierzyłem już je w Decathlonie, ale tylko 1 buta, bo już nie miałem czasu więcej. Faktycznie są wąskie :( I raczej mi takie nie pasują :( No a mierzyłem numer, który jest dla mnie dużo za duży. Daj fotkę podeszwy po biegu, jak można. Moje NB 1080 bardzo łapią w podeszwę wszystko, a psie gówna szczególnie :P
Tak się zastanawiam skąd taka dobra cena, skoro wszyscy tylko zachwalają te Kanadie - może amortyzacja jest tam słaba? Jaka jest tam stabilizacja - łatwo skręcić kostkę - ja bym ich używał na zimę, na śnieg.

E: macie zamiar trenować w zimie czy odchodzicie do innych sportów na ten okres?

This post was edited by Henio17 on Nov 15 2013 04:35pm
Member
Nov 16 2013 04:30am
Quote (Henio17 @ Nov 15 2013 11:32pm)
dzięki :)
Dziś w pracy miałem przyjemność posłuchać pochwał o Adidas Kanadia tr5 od biegacza :) Ja nie wiem, ale chyba wszyscy w tym biegają :D Mierzyłem już je w Decathlonie, ale tylko 1 buta, bo już nie miałem czasu więcej. Faktycznie są wąskie :( I raczej mi takie nie pasują :( No a mierzyłem numer, który jest dla mnie dużo za duży. Daj fotkę podeszwy po biegu, jak można. Moje NB 1080 bardzo łapią w podeszwę wszystko, a psie gówna szczególnie :P
Tak się zastanawiam skąd taka dobra cena, skoro wszyscy tylko zachwalają te Kanadie - może amortyzacja jest tam słaba? Jaka jest tam stabilizacja - łatwo skręcić kostkę - ja bym ich używał na zimę, na śnieg.

E: macie zamiar trenować w zimie czy odchodzicie do innych sportów na ten okres?

No widzisz, więc nie tylko ja zachwalam :) co do amortyzacji to na pewno jest mniejsza niż np. w Twoich NB 1080, bo tam jest bardzo dużo :) ale nie ma się co dziwić, bo to są buty do biegania po polach/górach etc. Jutro wrzucę Ci fotkę :) a cena pewnie jest taka dobra, bo trzeba jakoś konkurować z Salomonem, Inov-8 i takimi firmami, które się specjalizują w takich obuwiu. Na śniegu masz amortyzację samą w sobie, no chyba że się lód zrobi :P
Ja mam zamiar trenować przez zimę, tak jak i w zeszłym roku. Nie wiem jak innym, ale mi się w zimie bardzo przyjemnie biega.
Member
Gold: 2,864.40
Nov 16 2013 04:36am
CHyba przestanę tu zaglądać, bo mi się smutno robi jak czytam o Waszych biegach ;(
W pt mam wizytę u ortopedy, ciekawe co powie...
Go Back To Polska Topic List
Prev1281282283284285471Next
Add Reply New Topic New Poll