Quote (VolveR @ 2 Dec 2011 22:24)
Może za kilka dni wstawię swoją pierwszą grę na androida do przetestowania. Jeszcze we wczesnej fazie rozwoju.
Screen, UI ulegnie zmianom jeszcze.
http://i43.tinypic.com/28lz421.jpg
Na czym gra polega?
Leci się statkiem z góry na dół, omijając przeszkody (stałe i ruchome, o różnym typie obrażeń) i zbierając kryształy.
Co pewne punkty zwiększa się prędkość.
Sterowanie akcelerometrem (przechylanie smartfona).
OpenGL ES, tak?
Na jakim telefonie grasz i czy nie ma problemów z wydajnością? Pokazesz mi kiedyś kod tego? Chcialbym po prostu zobaczyć czy przy takich niedużych grach trzeba się przejmować optymalizacją czy nawet chujowo napisana gra nie będzie klatkowała.
Gdybyś kiedyś chciał pisać cokolwiek, gdzie trzeba bawić się fizyką to sprawdź silniki box2d albo chipmunk (pogoogluj za filmikami). Używając ich stosunkowo łatwo możnaby napisać klon angry birdsów

Quote (mysk8er @ 2 Dec 2011 22:27)
Pytania:
1. Jaką stronę polecacie, żeby zapoznać się z androidem? Różnego rodzaju porady itp bo nigdy nie miałem, a za niedługo będę posiadaczem.
2. Karta pamięci to microsd hd. W czym się różni od microsd? W necie przeglądałem, ale na allegro są tylko hd.
HC, a nie hd. Od high capacity = wysoka pojemność, bo microsd miały chyba wg standardu do 2GB pojemnosci.
This post was edited by toyo on Dec 2 2011 07:08pm