Quote (RoGh @ 22 Aug 2010 22:18)
Ja przeczytalem wszystkie 4 tomy. Dobre, wciagnelo mnie. Balem sie, ze po pierwszej czesci bardzo zwolni, ale nadal jestem zaciekawiony i czekam na kolejna ksiazke.
Cauchy, przyuwazylem ta droge cienia, glownie dlatego, ze glowny bohater podobny do tego z "Bohaterowie Umieraja" ( i jej kontynuacji ), skoro mowisz, ze dobre, to pewnie sie skusze

To taki fajny film akcji skompresowany do postaci ksiazki. Czyta sie lekko i bardzo przyjemnie. Akcja plynnie przechodzi z jednego elementu do drugiego. Do tego elementy humorystyczne tu i owdzie (za duzo ich nie ma, ale sie trafiaja) i masz fantastyczna ksiazke do relaksu.
Ja wlasnie zamowilem malowanego czlowieka (pierwsze 3 tomy) i nowa ksiazke weeks'a, chyba zaczne od The Black Prism (w momencie jak to pisze, zostalo 6h do wydania ksiazki, wiec licze na to ze pod koniec tego tygodnia, ew. na poczatku przyszlego dostane do lapek)
Co do Night Angela, to wlasnie skonczylem ostatni tom trylogii. Troche mnie wkurwia to, ze akcja zostala tak mocno skompresowana pod koniec i wszystko wydazylo sie zdecydowanie za szybko jak na moj gust. Ale i tak zajebiscie sie czytalo.
Teraz lekka przerwa od fantasy/sf na tydzien bo czas w koncu przeczytac Physics of the Impossible by Michio Kaku (to nie jest fikcja, ale zajebiscie sie czyta, jak ktos lubi szeroko pojeta nauke, to polecam rowniez)