Quote (Elfisher @ 24 Jan 2016 00:08)
1. nawet nie wiesz jak bardzo sie mylisz, wystarczy sobie przypomniec jak PO na sile chcialo nowych kolesiow do tk wsadzic pod koniec swoich rzadow. nic dziwnego ze duda slugusow niemieckich nie chcial przyjac do berla. poza tym trybunal przez 8 lat nalezal do nich, wszystkie przekrety platformy byly zamiatane pod dywan a trybunal siedzial cicho bo wodz naczelny kazal zamknac jape. dlaczego afera z amber gold miala swoj koniec w sadzie gdzie najwyzsza wladze mial sedzia tk? dlaczego dowody z osmiorniczki zostaly wycofane a dziennikarze sila wyciagnieci z redakcji? tak sie rzadzilo przez 8 lat a teraz inna partia dostala wladze i nagle swiete platformersy walcza o demokracje. wstyd i hanba, trzeba umiec przegrywac i wyciagac z tego wnioski.
2. kaczynski powiedzial ze kapusie i agenci innych krajow to obywatele gorszego sortu, nie nazwal nikogo kurwa i zlodziejem. nie wiem na podstawie jakich danych opisujesz tak wyssane z palca wiadomosci ale zmien dilera. btw. mowiac ze kaczynski obraza twoja rodzine, stwierdzasz ze jestescie kurwami i zlodziejami. ciezko sie z tym nie zgodzic, ale nie mow ze to slowa kaczora.
3. roznica jest taka, ze kasa zamiast do kieszeni kolesi wroci chociaz w niewielkim stopniu do rak obywateli. nie jestem socjaliasta, nie popieram pisu ani zdrajcow tuska i petru. uwazam jednak ze jesli juz w kraju ma byc program socjalny to powinien pomagac najbiedniejszym, a nie byc przykrywka do ciemnych interesow. poza tym, krytyka socjalu przez osobe ktora jeszcze rok temu pisala ze jest dumna z placenia kilku tysi miesiecznie podatkow brzmi idiotycznie. jestes hipokryta.
4. dobrze ze platforma na ministra cyfryzacji wybierala michala boniego ktory z cyfryzacja ma tyle wspolnego ze potrafi wykrecic numer do przelozonego w rosji, a ministrem sportu byla mucha dla ktorej czarna magia byl system eliminacji w mistrzostwach europy ktorych byla organizatorem.
1. Zanim PiS rozpętał awanture z trybunałem to był on w miare cywilizowany. Dużą część sędziów popierało ponad 400 posłów w głosowaniach więc prawie cały sejm. Św. Lech Kaczyński mówił że z wyrokami trybunału się nie dyskutuje, szkoda notabene że nie żyje bo teraz widać jak dobry miał wpływ na brata.
Pamiętasz sprawe trybunału z drugiego czy trzeciego grudnia? Miała być rozpatrywana w pełnym składzie ale ponieważ Duda nie zaprzysiągł nowych sędziów a Rzepliński i jeszcze jeden się wyłączyli z orzekania to orzekał skład 5 osobowy.
I w tym składzie 5osobowym było trzech sędziów których kandydatury poparł PiS. I Ci trzej sędziowie poparci pare lat temu przez PiS teraz przegłosowali że Kaczyński nie ma racji.
Innymi słowy zanim PiS zwariował pare lat temu były inne standardy w trybunale, teraz Kaczor wysyła tam magistrów polityków aby się go słuchali jak Rezydent Andrzej Duda.
Poza tym PO wybrała wielu sędziów bo wygrała wybory DWUKROTNIE. Tak są przepisy skonstruowane że kadencje sędziów są 9letnie, sędziów nie można odwołać, aby nie było takich sytuacji że wygrywa przypadkowo jedne wybory jakiś baran obiecujący gruszki na wierzbie i mówi że on teraz jest ponad trybunałem i ponad prawem.
Afera AmberGold - nie rozumiem, przecież chyba jesteś korwinistą, zwolennikiem 0 kontroli państwowej w firmach prywatnych. Przykład Amber Gold pokazuje natomiast że tej kontroli państwowej w firmach prywatnych powinno być więcej aby ludzie byli chronieni przed oszustami pokroju AmberGold.
2. Cytat z Kaczyńskiego:
Mogę powiedzieć na koniec, że warszawska ulica już wczoraj, w czasie ich demonstracji (KOD - dopisek Ironfister), potrafiła na to odpowiedzieć. Mnie może tej odpowiedzi w całości nie wypada zacytować. Zaczynała się tak: cała Polska z was się śmieje…”
Okrzyk: komuniści i złodzieje!
Kaczyński dodawał dalej:
„Tak, proszę państwa."
3. Ja nie krytykuje rozdawania socjalu jako takiego, zwłaszcza jeśli jest to robione mądrze i tym co trzeba, ale powtórze raz jeszcze: państwo wydawać powinno tyle ile zarabia. Jeśli ja zarabiam przykładowo 2tysiace PLN to tyle powinienem wydać. Tak samo powinno działać państwo, nie możemy jako kraj zadłużać się po same uszy rozdając socjal!