d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Polityka > Temat Oficjalny
Prev12702712722732741426Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 50.00
Jan 23 2016 10:20am
demokratycznie wybrany prezydent, a nastepnie demokratycznie wygrane wybory sa zamachem na demokracje, ta sama sytuacja miala miejsce przez 8 lat i bylo ok.
nazwanie kapusiow i agentow z tradycja pokoleniowa gorszym sortem polakow to najwyrazniej nazwanie pol narodu (~18 milionow ludzi) kurwami i zlodziejami.
marnowanie miliardow na oplacanie medialnej aprobaty, rozrost biurokracji, sztuczne tworzenie rzadowych posad i umieszczanie kolesiow w zarzadach fikcyjnych spolek panstwowych jest ok, dawanie socjalu na dzieci jest zle.
Member
Gold: 1,780.00
Jan 23 2016 11:23am
Quote (Elfisher @ Jan 23 2016 04:20pm)
demokratycznie wybrany prezydent, a nastepnie demokratycznie wygrane wybory sa zamachem na demokracje, ta sama sytuacja miala miejsce przez 8 lat i bylo ok.
nazwanie kapusiow i agentow z tradycja pokoleniowa gorszym sortem polakow to najwyrazniej nazwanie pol narodu (~18 milionow ludzi) kurwami i zlodziejami.
marnowanie miliardow na oplacanie medialnej aprobaty, rozrost biurokracji, sztuczne tworzenie rzadowych posad i umieszczanie kolesiow w zarzadach fikcyjnych spolek panstwowych jest ok, dawanie socjalu na dzieci jest zle.

Jemu nie przegadasz. Jestem w stanie uwierzyc ze mu za to placa, bo takim tepakiem nie mozna byc.
Zupelnie jak ten przyglup motywator. W trakcie kampanii prezydenckiej mial najlepszy ppd i doslownie walil konia do Dudy. Od czasu wygranej ani widu ani slychu po tym smieciu.
Member
Gold: 306.44
Jan 23 2016 12:11pm
Prosze o filmik na jutubie jak Duda nazywa kogos kurwa.
Member
Gold: 1,780.00
Jan 23 2016 12:21pm
Quote (Ironfister @ Jan 23 2016 03:59pm)
caly nie, bo pol narodu popiera kaczora dyktatora, kukiza czy innego korwina. pol narodu.

nie zauwazylem referendum nt zmiany konstytucji na kaczystucje.

Jebany wreszcie sie przyznal, ze jest multikontem grubera :DDDDDD
Member
Gold: 1,523.49
Jan 23 2016 12:46pm
Quote (Rave_PL @ 23 Jan 2016 19:21)

to bylo latwiejsze niz oczekiwalem
Member
Gold: 12,059.17
Jan 23 2016 04:43pm
Quote (Elfisher @ 23 Jan 2016 17:20)

Ad 1 demokratycznie wygrane wybory w których PiS uzyskał 38% głosów osób głosujących nie są mandatem do ogłoszenia kaczora królem a opozycji zdrajcami i komunistami. Tak ciężko to pojąć? ile razy jeszcze musze to tutaj tlumaczyć??
Platforma nigdy nie próbowała paraliżować trybunału konst. więc to nie jest tak że "to samo robiła platforma".

Ad 2 Nikt w mojej rodzinie nie był zdrajcą narodu polskiego, ja też nie jestem, więc nie wiem co ty pierdolisz o tych kapusiach i agentach z tradycją pokoleniową, jesteś tak samo popierdolony jak kaczyński. jak można nazywać przyzwoitych ludzi kurwami i złodziejami? no kurwa to się w głowie nie mieści

Ad 3 Wydawać trzeba tyle ile się zarabia. Jeśli PiS zapowiedział 100mld rocznie wydatków (500+, darmowe leki dla seniorów, wyższa kwota wolna, niższy podatek dla małych firm, obniżenie wieku emerytalnego i wiele wiele innych) no to skądś te pieniądze trzeba wziąć albo pożyczyć. Może to doprowadzić do kryzysu finansów państwa ala Grecja. Tylko że Grecja była bogatym państwem więc u niej kryzys przebiegł łagodniej, no i ma co roku grube miliardy z turystyki o których my Polacy możemy pomarzyć.

Piszesz że Platforma marnowała miliardy, a co robi PiS? likwiduje konkursy - teraz stanowiska urzędnika nie będzie dostawał ten co jest najlepszy, tylko ten którego wskaże PiS. To oczywista zmiana na gorsze.

A szef orlenu mianowany przez PiS?
66-letni Jasiński nie kierował dotychczas żadnym koncernem, ani paliwowym, ani innym. Ale będzie kierował gigantycznym Orlenem - to kilka rafinerii ropy, ponad 2,5 tys. stacji paliw w Polsce, około 20 tys. pracowników i inwestycje zagraniczne. Mówiąc krótko: wielomiliardowy biznes.
W biznesie sprawdził się tylko raz. W latach 1997-2000 pracował w zarządzie związanej z PiS spółce Srebrna, wynajmującej nieruchomości w centrum Warszawy. Jest wieloletnim współpracownikiem Jarosława Kaczyńskiego i politykiem PiS-u.

nie trzeba być Einsteinem żeby potwierdzić że to co robi PiS nie skończy się dobrze.

Quote (Rave_PL @ 23 Jan 2016 19:21)

O co chodzi? nie mam i nie miałem tu żadnego multikonta, nudni już jesteście z tymi oskarżeniami

This post was edited by Ironfister on Jan 23 2016 04:44pm
Member
Gold: 643.00
Jan 23 2016 04:51pm
Quote (Ironfister @ Jan 23 2016 11:43pm)
Ad 1 demokratycznie wygrane wybory w których PiS uzyskał 38% głosów osób głosujących nie są mandatem do ogłoszenia kaczora królem a opozycji zdrajcami i komunistami. Tak ciężko to pojąć? ile razy jeszcze musze to tutaj tlumaczyć??
Platforma nigdy nie próbowała paraliżować trybunału konst. więc to nie jest tak że "to samo robiła platforma".

Ad 2 Nikt w mojej rodzinie nie był zdrajcą narodu polskiego, ja też nie jestem, więc nie wiem co ty pierdolisz o tych kapusiach i agentach z tradycją pokoleniową, jesteś tak samo popierdolony jak kaczyński. jak można nazywać przyzwoitych ludzi kurwami i złodziejami? no kurwa to się w głowie nie mieści

Ad 3 Wydawać trzeba tyle ile się zarabia. Jeśli PiS zapowiedział 100mld rocznie wydatków (500+, darmowe leki dla seniorów, wyższa kwota wolna, niższy podatek dla małych firm, obniżenie wieku emerytalnego i wiele wiele innych) no to skądś te pieniądze trzeba wziąć albo pożyczyć. Może to doprowadzić do kryzysu finansów państwa ala Grecja. Tylko że Grecja była bogatym państwem więc u niej kryzys przebiegł łagodniej, no i ma co roku grube miliardy z turystyki o których my Polacy możemy pomarzyć.

Piszesz że Platforma marnowała miliardy, a co robi PiS? likwiduje konkursy - teraz stanowiska urzędnika nie będzie dostawał ten co jest najlepszy, tylko ten którego wskaże PiS. To oczywista zmiana na gorsze.

A szef orlenu mianowany przez PiS?
66-letni Jasiński nie kierował dotychczas żadnym koncernem, ani paliwowym, ani innym. Ale będzie kierował gigantycznym Orlenem - to kilka rafinerii ropy, ponad 2,5 tys. stacji paliw w Polsce, około 20 tys. pracowników i inwestycje zagraniczne. Mówiąc krótko: wielomiliardowy biznes.
W biznesie sprawdził się tylko raz. W latach 1997-2000 pracował w zarządzie związanej z PiS spółce Srebrna, wynajmującej nieruchomości w centrum Warszawy. Jest wieloletnim współpracownikiem Jarosława Kaczyńskiego i politykiem PiS-u.

nie trzeba być Einsteinem żeby potwierdzić że to co robi PiS nie skończy się dobrze.

O co chodzi? nie mam i nie miałem tu żadnego multikonta, nudni już jesteście z tymi oskarżeniami

Ile dostajesz za te wpisy? Czuje, ze stawka podwojna bo robienie z siebie kretyna i wypisywanie bzdur wbrew zdrowemu rozsadkowi musi sie oplacac
Member
Gold: 2,986.38
Jan 23 2016 05:05pm
Quote (Crepas @ 23 Jan 2016 23:51)
Ile dostajesz za te wpisy? Czuje, ze stawka podwojna bo robienie z siebie kretyna i wypisywanie bzdur wbrew zdrowemu rozsadkowi musi sie oplacac

Ej ale nie cytuj go, prosze uprzejmie.
Member
Gold: 50.00
Jan 23 2016 05:08pm
1. nawet nie wiesz jak bardzo sie mylisz, wystarczy sobie przypomniec jak PO na sile chcialo nowych kolesiow do tk wsadzic pod koniec swoich rzadow. nic dziwnego ze duda slugusow niemieckich nie chcial przyjac do berla. poza tym trybunal przez 8 lat nalezal do nich, wszystkie przekrety platformy byly zamiatane pod dywan a trybunal siedzial cicho bo wodz naczelny kazal zamknac jape. dlaczego afera z amber gold miala swoj koniec w sadzie gdzie najwyzsza wladze mial sedzia tk? dlaczego dowody z osmiorniczki zostaly wycofane a dziennikarze sila wyciagnieci z redakcji? tak sie rzadzilo przez 8 lat a teraz inna partia dostala wladze i nagle swiete platformersy walcza o demokracje. wstyd i hanba, trzeba umiec przegrywac i wyciagac z tego wnioski.
2. kaczynski powiedzial ze kapusie i agenci innych krajow to obywatele gorszego sortu, nie nazwal nikogo kurwa i zlodziejem. nie wiem na podstawie jakich danych opisujesz tak wyssane z palca wiadomosci ale zmien dilera. btw. mowiac ze kaczynski obraza twoja rodzine, stwierdzasz ze jestescie kurwami i zlodziejami. ciezko sie z tym nie zgodzic, ale nie mow ze to slowa kaczora.
3. roznica jest taka, ze kasa zamiast do kieszeni kolesi wroci chociaz w niewielkim stopniu do rak obywateli. nie jestem socjaliasta, nie popieram pisu ani zdrajcow tuska i petru. uwazam jednak ze jesli juz w kraju ma byc program socjalny to powinien pomagac najbiedniejszym, a nie byc przykrywka do ciemnych interesow. poza tym, krytyka socjalu przez osobe ktora jeszcze rok temu pisala ze jest dumna z placenia kilku tysi miesiecznie podatkow brzmi idiotycznie. jestes hipokryta.
4. dobrze ze platforma na ministra cyfryzacji wybierala michala boniego ktory z cyfryzacja ma tyle wspolnego ze potrafi wykrecic numer do przelozonego w rosji, a ministrem sportu byla mucha dla ktorej czarna magia byl system eliminacji w mistrzostwach europy ktorych byla organizatorem.
Go Back To Polska Topic List
Prev12702712722732741426Next
Add Reply New Topic New Poll