Quote (Elfisher @ 23 Jan 2016 17:20)
demokratycznie wybrany prezydent, a nastepnie demokratycznie wygrane wybory sa zamachem na demokracje, ta sama sytuacja miala miejsce przez 8 lat i bylo ok.
nazwanie kapusiow i agentow z tradycja pokoleniowa gorszym sortem polakow to najwyrazniej nazwanie pol narodu (~18 milionow ludzi) kurwami i zlodziejami.
marnowanie miliardow na oplacanie medialnej aprobaty, rozrost biurokracji, sztuczne tworzenie rzadowych posad i umieszczanie kolesiow w zarzadach fikcyjnych spolek panstwowych jest ok, dawanie socjalu na dzieci jest zle.
Ad 1 demokratycznie wygrane wybory w których PiS uzyskał 38% głosów osób głosujących nie są mandatem do ogłoszenia kaczora królem a opozycji zdrajcami i komunistami. Tak ciężko to pojąć? ile razy jeszcze musze to tutaj tlumaczyć??
Platforma nigdy nie próbowała paraliżować trybunału konst. więc to nie jest tak że "to samo robiła platforma".
Ad 2 Nikt w mojej rodzinie nie był zdrajcą narodu polskiego, ja też nie jestem, więc nie wiem co ty pierdolisz o tych kapusiach i agentach z tradycją pokoleniową, jesteś tak samo popierdolony jak kaczyński. jak można nazywać przyzwoitych ludzi kurwami i złodziejami? no kurwa to się w głowie nie mieści
Ad 3 Wydawać trzeba tyle ile się zarabia. Jeśli PiS zapowiedział 100mld rocznie wydatków (500+, darmowe leki dla seniorów, wyższa kwota wolna, niższy podatek dla małych firm, obniżenie wieku emerytalnego i wiele wiele innych) no to skądś te pieniądze trzeba wziąć albo pożyczyć. Może to doprowadzić do kryzysu finansów państwa ala Grecja. Tylko że Grecja była bogatym państwem więc u niej kryzys przebiegł łagodniej, no i ma co roku grube miliardy z turystyki o których my Polacy możemy pomarzyć.
Piszesz że Platforma marnowała miliardy, a co robi PiS? likwiduje konkursy - teraz stanowiska urzędnika nie będzie dostawał ten co jest najlepszy, tylko ten którego wskaże PiS. To oczywista zmiana na gorsze.
A szef orlenu mianowany przez PiS?
66-letni Jasiński nie kierował dotychczas żadnym koncernem, ani paliwowym, ani innym. Ale będzie kierował gigantycznym Orlenem - to kilka rafinerii ropy, ponad 2,5 tys. stacji paliw w Polsce, około 20 tys. pracowników i inwestycje zagraniczne. Mówiąc krótko: wielomiliardowy biznes.
W biznesie sprawdził się tylko raz. W latach 1997-2000 pracował w zarządzie związanej z PiS spółce Srebrna, wynajmującej nieruchomości w centrum Warszawy. Jest wieloletnim współpracownikiem Jarosława Kaczyńskiego i politykiem PiS-u.
nie trzeba być Einsteinem żeby potwierdzić że to co robi PiS nie skończy się dobrze.
Quote (Rave_PL @ 23 Jan 2016 19:21)
Jebany wreszcie sie przyznal, ze jest multikontem grubera :DDDDDD
O co chodzi? nie mam i nie miałem tu żadnego multikonta, nudni już jesteście z tymi oskarżeniami
This post was edited by Ironfister on Jan 23 2016 04:44pm