d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Android > Temat Oficjalny
Prev1269270271272273966Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 4.00
Nov 27 2011 05:50pm
Może, coś tam o niej słyszałem, ale nie wiem co da się tam wgrać, a ja mam w głowie raczej ceny używek z Allegro niż nowe.
Sprawdzę jutro tę Xperię.

Przy okazji:
sprzedaje Spice, cena powiedzmy 320 zł, przód idealny, tylko plecy troche wytarte bo był używany podobno tylko jako modem 3g, telefon ma pół roku, raczej niewiele używany przez ten czas, bateria trzyma bardzo dobrze (ze 3-4 dni), mam komplet do niej. Jakby ktoś z Krakowa szukał telefonu z Androidem to zapraszam. Musze mieć coś szybszego, z większym wyświetlaczem i lepszym suppertem, Spica u mnie się nie sprawdza.
szukam czegoś do ok. 700-800 zł, jeśli ktoś sprzedaje jakiś telefon to chętnie pogadam. Chodzi mi po głowie głównie HD2/SGS, bo można je kupić za te 700-800 zł, ale może być też któryś Desire, zależnie od stanu, ceny itp. Chce raczej telefon używany.
Member
Gold: 6,876.00
Nov 28 2011 05:08am
http://forum.android.com.pl/f152/ciemniejszy-okrag-na-wyswietlaczu-99547/

mam dokladnie to samo, tylko w innym miejscu, co polecacie?
Member
Gold: 0.01
Warn: 60%
Nov 28 2011 05:12am
Quote (toyo @ 28 Nov 2011 01:50)
Może, coś tam o niej słyszałem, ale nie wiem co da się tam wgrać, a ja mam w głowie raczej ceny używek z Allegro niż nowe.

Przy okazji:
sprzedaje Spice, cena powiedzmy 320 zł, przód idealny, tylko plecy troche wytarte bo był używany podobno tylko jako modem 3g, telefon ma pół roku, raczej niewiele używany przez ten czas, bateria trzyma bardzo dobrze (ze 3-4 dni), mam komplet do niej. Jakby ktoś z Krakowa szukał telefonu z Androidem to zapraszam. Musze mieć coś szybszego, z większym wyświetlaczem i lepszym suppertem, Spica u mnie się nie sprawdza.
szukam czegoś do ok. 700-800 zł, jeśli ktoś sprzedaje jakiś telefon to chętnie pogadam. Chodzi mi po głowie głównie HD2/SGS, bo można je kupić za te 700-800 zł, ale może być też któryś Desire, zależnie od stanu, ceny itp. Chce raczej telefon używany.

320zl troche drogo, jak ma slady uzytkowania. ja sprzedalem ideal za 300.
Member
Gold: 16.00
Nov 28 2011 05:19am
Quote (toyo @ 28 Nov 2011 00:50)

Przy okazji:

Do 800 zł nie pakowałbym się w Desire, no chyba, że wersję HD. Lepszym wyjściem byłby raczej SE Neo V nowy, za 750 zł idzie wyrwać.
A najlepiej to chyba HD2, za 800 już dostaniesz. SGS w tej cenie to w dość miernym stanie podejrzewam.
Member
Gold: 96.00
Warn: 80%
Nov 28 2011 06:51am
Quote (VolveR @ 28 Nov 2011 13:19)
Do 800 zł nie pakowałbym się w Desire, no chyba, że wersję HD. Lepszym wyjściem byłby raczej SE Neo V nowy, za 750 zł idzie wyrwać.
A najlepiej to chyba HD2, za 800 już dostaniesz. SGS w tej cenie to w dość miernym stanie podejrzewam.

nie idzie wyrwac tylko za tyle masz tego na pczeki na allegro na kup teraz
w licytacjach wyrwiesz o 50-100 zeta taniej

btw widzial moze ktos w sprzedazy w PL Orange San Francisco II ?
w UK w orange sa do kupienia po 99 funciaków czyli 10 funciakow drozej niz ZTE blade I

za skuteczna pomoc w znalezieniu oferuje forumowe monety
Member
Gold: 50.00
Nov 28 2011 09:01am
Quote (toyo @ 27 Nov 2011 23:16)
No Ty masz taki problem, że chyba iPhone lekko przeżarł Ci mózg. Nie wiem czy świadomie trollujesz czy to jest genetyczne, ale śmiesznie czyta się te Twoje ostatnie posty.
Coś co dla wszystkich jest zaletą SGS2 (centrymetr grubości) dla Ciebie jest wadą, a wydajność telefonu opisujesz ilością rdzeni i generacją procesora, a baterię pojemnością. No ok, ale w takim razie wybieraj telefony według tabelek ze specyfikacjami na wikipedii, bo tutaj nikt Twoich widzi-mi-się nie przewidzi.

Nie o to chodzi. Co kogo interesuje co oficjalnie wypuszczą, skoro powstał już praktycznie działający ICS na SGS, a minęło tydzień czy dwa od wypuszczenia źródeł. To nie Apple, gdzie to od humorów (nazywanych dumnie WIZJĄ) jednego człowieka decyduje o tym jakie programy możesz wgrać na swój telefon albo zaktualizować oprogramowanie, a ćwierć budżetu wydają na obrone przed Jailbreak-iem, który i tak pojawia się w dniu premiery.

To wybieranie telefonu ze względu na hardware jest dobre, ale przy założeniu, że myślisz o telefonie właśnie jako o sprzęcie, z którym sam będziesz kombinował, a nie o gotowym zestawie bebechy + soft. Jak w komputerze - tam wgrywasz system, który sam wybierzesz, a w Androidzie ładujesz różne romy i różne wersje Androida, które mogą zmienić telefon nie do poznania. Z mulącego sprzętu nagle dostajesz rakietę.
Już taki HD2 czy SGS wszystko robią praktycznie natychmiast, dlatego dla mnie podniecanie się wydajnością i przesiadanie się np. z SGS na SGS2 jest troche śmieszne, bo w większości przypadków to tylko zabawa dla poprawienia samopoczucia właściciela, ale ok - niektórzy (pewnie 10% ludzi) używają telefonu w taki sposób, że wydajność rzeczywiście może mieć znaczenie.

800 zł - SGS/HD2, 1500 - SGS2 i to są chyba najrozsądniejsze opcje, koniec kropka.

widzisz akurat mi nie jest wygodnie obslugiwac wielka, lekka i cienka patelnie. wole telefon mniejszy, grubszy, ciezszy i wykonany z konkretnych materialow. problem w tym ze nie moge takiego znalezc :(
samsung od dawna kojarzy mi sie z rzadkim stolcem i nie przez wojny patentowe z applem bo gowno mnie obchodza bijatyki prawnikow. nie kupie samsunga i tyle, dlatego tez w gre wchodzi motorola, se i htc.
jesli chodzi o wgrywanie romow czy jak to sie nazywa - wychodze z zalozenia ze jesli wykladam ponad tysiac zlotych na telefon to producent zadba o to zebym nie musial szukac zewnetrznych sposobow na poprawe szybkosci czy stabilnosci.
nie mam ochoty wgrywac milionow softow zeby telefon dzialal normalnie. ma byc szybki i bezawaryjny, nie gram w gry, nie ogladam filmow. slucham muzyki i przegladam internet. popatrze zaraz za czyms od htc.
btw. mialem dzisiaj w rekach sgs2 - jest zdecydowanie za duzy jak dla mnie.

Quote (Shald @ 28 Nov 2011 16:08)
bold to jest slowo-klucz w tej dyskusji, niestety jestes jeszcze w czasach kiedy nokia wiodla prym w telefonach a samsung byl szajsem, teraz to sie niestety/na szczescie zmienilo na korzysc samsunga, ale co niektorzy nie biora tego do wiadomosci

bardzo mi przykro ze tak sadzisz, ale jak juz pisalem samsunga nie kupie wiec zachecanie mnie do niego nie ma zadnego sensu

This post was edited by elfisher on Nov 28 2011 09:11am
Member
Gold: 1.00
Nov 28 2011 09:08am
Quote (elfisher @ Nov 28 2011 05:01pm)
widzisz akurat mi nie jest wygodnie obslugiwac wielka, lekka i cienka patelnie. wole telefon mniejszy, grubszy, ciezszy i wykonany z konkretnych materialow. problem w tym ze nie moge takiego znalezc :(
samsung od dawna kojarzy mi sie z rzadkim stolcem i nie przez wojny patentowe z applem bo gowno mnie obchodza bijatyki prawnikow. nie kupie samsunga i tyle, dlatego tez w gre wchodzi motorola, se i htc.
jesli chodzi o wgrywanie romow czy jak to sie nazywa - wychodze z zalozenia ze jesli wykladam ponad tysiac zlotych na telefon to producent zadba o to zebym nie musial szukac zewnetrznych sposobow na poprawe szybkosci czy stabilnosci.
nie mam ochoty wgrywac milionow softow zeby telefon dzialal normalnie. ma byc szybki i bezawaryjny, nie gram w gry, nie ogladam filmow. slucham muzyki i przegladam internet. popatrze zaraz za czyms od htc.
btw. mialem dzisiaj w rekach sgs2 - jest zdecydowanie za duzy jak dla mnie.

bold to jest slowo-klucz w tej dyskusji, niestety jestes jeszcze w czasach kiedy nokia wiodla prym w telefonach a samsung byl szajsem, teraz to sie niestety/na szczescie zmienilo na korzysc samsunga, ale co niektorzy nie biora tego do wiadomosci
Member
Gold: 0.00
Warn: 10%
Nov 28 2011 09:37am
Quote (Shald @ Nov 28 2011 04:08pm)

Bez przesady te wszystkie samsungi spica etc to dalej guwniaki ;'D.
Aczkolwiek gdybym mogl wybrac jeszcze raz telefon, to bym wolal dolozyc to ~400 zl i wziac SGS zamiast htc.
Member
Gold: 13.00
Nov 28 2011 11:11am
Quote (vyyj @ 28 Nov 2011 17:37)
Bez przesady te wszystkie samsungi spica etc to dalej guwniaki ;'D.
Aczkolwiek gdybym mogl wybrac jeszcze raz telefon, to bym wolal dolozyc to ~400 zl i wziac SGS zamiast htc.

pytanie jakie htc masz...

bo ja mojego Desire Z bym nie zamienił za żadnego samsunga... :P
szkoda, że kolejne ciekawe modele z klawką są już z win7 :(
Member
Gold: 50.00
Nov 28 2011 11:13am
a co myslicie o xperii active? rozmiar i rozdzielczosc wyswietlacza mi nie przeszkadza, wrecz nawet odpowiada

This post was edited by elfisher on Nov 28 2011 11:13am
Go Back To Polska Topic List
Prev1269270271272273966Next
Add Reply New Topic New Poll