Quote (elfisher @ 27 Nov 2011 23:17)
moze i masz racje ale mysle przyszlosciowo, chce zeby telefon byl na czasie z nowinkami i nowosciami przez dluzszy czas. sgs pewnie nawet nie dostanie ics a atrix jest nowszy. poza tym sama nazwa samsung mnie odrzuca.
mam iphone ale chce wyprobowac czegos innego.
nie wiem czy o to chodzi ale mozna wgrywac romy itp
No Ty masz taki problem, że chyba iPhone lekko przeżarł Ci mózg. Nie wiem czy świadomie trollujesz czy to jest genetyczne, ale śmiesznie czyta się te Twoje ostatnie posty.
Coś co dla wszystkich jest zaletą SGS2 (centrymetr grubości) dla Ciebie jest wadą, a wydajność telefonu opisujesz ilością rdzeni i generacją procesora, a baterię pojemnością. No ok, ale w takim razie wybieraj telefony według tabelek ze specyfikacjami na wikipedii, bo tutaj nikt Twoich widzi-mi-się nie przewidzi.
Nie o to chodzi. Co kogo interesuje co oficjalnie wypuszczą, skoro powstał już praktycznie działający ICS na SGS, a minęło tydzień czy dwa od wypuszczenia źródeł. To nie Apple, gdzie to od humorów (nazywanych dumnie WIZJĄ) jednego człowieka decyduje o tym jakie programy możesz wgrać na swój telefon albo zaktualizować oprogramowanie, a ćwierć budżetu wydają na obrone przed Jailbreak-iem, który i tak pojawia się w dniu premiery.
To wybieranie telefonu ze względu na hardware jest dobre, ale przy założeniu, że myślisz o telefonie właśnie jako o sprzęcie, z którym sam będziesz kombinował, a nie o gotowym zestawie bebechy + soft. Jak w komputerze - tam wgrywasz system, który sam wybierzesz, a w Androidzie ładujesz różne romy i różne wersje Androida, które mogą zmienić telefon nie do poznania. Z mulącego sprzętu nagle dostajesz rakietę.
Już taki HD2 czy SGS wszystko robią praktycznie natychmiast, dlatego dla mnie podniecanie się wydajnością i przesiadanie się np. z SGS na SGS2 jest troche śmieszne, bo w większości przypadków to tylko zabawa dla poprawienia samopoczucia właściciela, ale ok - niektórzy (pewnie 10% ludzi) używają telefonu w taki sposób, że wydajność rzeczywiście może mieć znaczenie.
800 zł - SGS/HD2, 1500 - SGS2 i to są chyba najrozsądniejsze opcje, koniec kropka.