d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Piłka Nożna > Temat Oficjalny
Prev12682692702712725001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Dec 9 2010 10:49am
Quote (kszak @ Dec 9 2010 11:52am)
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/bylem-wzruszony-manuel-arboleda-podjal-ostateczna-,1,4020047,wiadomosc.html

Arboleda zostaje w Lechu, chyba mu jednak choć trochę zależy na grze w naszej kadrze. x)

a po co on nam w naszej kadrze , 32 latka na euro wystawiać to świetny pomysł naprawdę. Myślę iż smuda ma trochę w głowie i nie będzie tego pajaca brał bo wiadomo że mu tylko o europejskie obywatelstwo chodzi i odwalenie z 5 meczow w reprezentacji . Kolejny gwiazdor jak OLISADEBE będzie który teraz podbija bodajże ligę chińską
Member
Gold: 69.00
Warn: 20%
Dec 9 2010 10:50am
nie ma
Member
Gold: 4.00
Dec 9 2010 11:25am
Quote (xXxWunderWolfxXx @ Dec 9 2010 04:49pm)
a po co on nam w naszej kadrze , 32 latka na euro wystawiać to świetny pomysł naprawdę.  Myślę iż smuda ma trochę w głowie i nie będzie tego pajaca brał bo wiadomo że mu tylko o europejskie obywatelstwo chodzi i odwalenie z 5 meczow w reprezentacji . Kolejny gwiazdor jak OLISADEBE będzie który teraz podbija bodajże ligę chińską

przede wszystkim pytanie: po co w kadrze narodowej Polski Kolumbijczyk?
Member
Gold: 28,575.00
Dec 9 2010 12:29pm
Quote (xXxWunderWolfxXx @ 9 Dec 2010 18:49)
a po co on nam w naszej kadrze , 32 latka na euro wystawiać to świetny pomysł naprawdę.  Myślę iż smuda ma trochę w głowie i nie będzie tego pajaca brał bo wiadomo że mu tylko o europejskie obywatelstwo chodzi i odwalenie z 5 meczow w reprezentacji . Kolejny gwiazdor jak OLISADEBE będzie który teraz podbija bodajże ligę chińską

Ale zdajesz sobie sprawe z faktu, ze Olisadebe w meczach eliminacyjnych do MŚ 2002 strzelil dla naszej kadry OSIEM bramek? Pomijam juz to, czy powinni dostawac powolania do reprezentacji pilkarze, nie majacy polskich korzeni. Nie o tym mowa.

Faktem jest, ze Olisadebe w kadrze gral i jako kadrowicz byl fantastyczny, 8 bramek w eliminacjach i awans na World Cup po 16 latach posuchy w ogromnej mierze byl jego zasluga. Lacznie 25 wystepow i 11 bramek.
Wykonal dobra robote dla naszej kadry i chwala mu za to, mimo, ze polonista, czyli podwojny murzyn, to zyczylem mu jak najlepiej takze wtedy jak juz nie gral w kadrze. Biorac pod uwage fakt, ze pewnie odjal sobie pare lat, to ma teraz pod 40tke i gra w chinach - na zdrowie oli. Dlatego biore go w obrone.

This post was edited by RoGh on Dec 9 2010 12:30pm
Member
Gold: 6,056.69
Dec 9 2010 01:11pm
Quote (SleepNowInThe Fire @ 9 Dec 2010 03:17)
raczej o to, że tam nikt się trzęsie portkami przed sankcjami ze strony federacji piłkarskich + jest niewielu ludzi którzy skorzy są do przeciwstawienia się rządzącym
to bardzo ułatwia sprawę

tak
a po nowym roku jak zwykle spuchniecie
i wszystko wróci do normy :)

czyli znowu sobie nie pogra...

kolejny gmoh :] he he

arsenal trafia na kogos z grupy real barca bajern M shalke :]

czyli kroi sie piekny dwumecz :]

Quote (xXxWunderWolfxXx @ 9 Dec 2010 17:49)

lol zostan ofc

polaczki prostaczki :]

polska wolny kraj i kazdy kto spelnia wymogi moze grac w reprezentacji

jak olo wygral eliminacje to all go chwalili...

This post was edited by rollen on Dec 9 2010 01:19pm
Member
Gold: Locked
Warn: 60%
Dec 9 2010 03:38pm
plujcie na Dudka dalej ale w 2005 wszyscy srali z radosci ogladajac final LM... Tak sie kazdy ponad kazdym madruje ale nikt nie doceni tych pieknych chwil...

Mozecie mowic ze nie wiem co to ironia ale niektorym wbilo sie na serio do glowy ze to z dupy wyjety najdrozszy kibic realu

Dziekuje :)
Member
Gold: 3,704.84
Dec 9 2010 04:28pm
Quote (CoD_id @ Dec 8 2010 11:29am)
to i messi nie powinien byc nominowany, a co dopiero wyladowac w top 3

probuje uswiadomic, ze trofea sa wazne ale nie najwazniejsze. Tobie mam zaczac udowadniac, ze slepy tez zauwazylby, ze messi to obecnie najlepszy pilkarz globu i jemu tego typu nagrody przysluguja niejako z urzedu? -_-
Quote (Patryk1991 @ Dec 7 2010 03:33am)
moze sie obudza po euro 2012 jak zdobedziemy 0 pkt

bedzie gorzej, bedziemy na minusie :(
Member
Dec 10 2010 01:29pm
Quote (Bumshakalaka @ 9 Dec 2010 22:38)
plujcie na Dudka dalej ale w 2005 wszyscy srali z radosci ogladajac final LM... Tak sie kazdy ponad kazdym madruje ale nikt nie doceni tych pieknych chwil...

Mozecie mowic ze nie wiem co to ironia ale niektorym wbilo sie na serio do glowy ze to z dupy wyjety najdrozszy kibic realu

ziom tu sami plebejscy kibice poza paroma wyjatkami + klasyczna pseudopolska mentalnosc

nie wymagaj zbyt wiele
Member
Gold: 17.16
Dec 10 2010 01:56pm
Quote (Bumshakalaka @ 9 Dec 2010 21:38)

przykro mi ale w 2005 nie srałem z radości oglądając finał LM...
nigdy jakoś nie trawiłem angielskich bądź włoskich klubów (po za małymi wyjątkami)
co nie zmienia faktu że Dudek w tamtym czasie był imo jednym z najlepszych bramkarzy na świecie
i nie sądzę, że ktokolwiek się z tym nie zgadza, a już na pewno nikt na nikogo nie pluje...

e\
Jak dowiedziało się radio Catalunya, FC Barcelona ogłosi dzisiaj wielomilionowe porozumienie (na 5 lat) z „Qatar Foundation”, której logo pojawi się na koszulkach pierwszej drużyny Barçy.
Według katalońskiej rozgłośni radiowej pojawienie się nowego sponsora nie oznacza zniknięcia z koszulek napisu UNICEF. Spekuluje się, że Barcelona otrzyma za współpracę 30 milionów euro (za sezon).
Porozumienie zawarli Sandro Rosell oraz wiceprezydent ds. ekonomii Javier Faus 14 listopada przy okazji towarzyskiego meczu reprezentacji Argentyny i Brazylii w Katarze.
Qatar Foundation to prywatna fundacja, promująca głównie edukację, założona w 1995 roku przez członków katarskiej rodziny królewskiej. Prezesem fundacji jest Sheikha Mozah bint Nasser Al Missned, żona emira Kataru, która pełniła funkcję rzeczniczki zwycięskiej kandydatury Kataru w walce o organizację MŚ w 2022 roku.
O godz. 12:00 klub (wiceprezydent Javier Faus, Ramon Pont i Manel Arroyo) oficjalnie ogłosił porozumienie z katarską fundacją:
Faus: Osiągnęliśmy porozumienie z Qatar Foundation. Uroczyste podpisanie umowy w poniedziałek, o godz. 17:00 w Sala Paris. Umowa (napis na koszulkach) obowiązywać będzie od sezonu 2011/12.
Reprezentanci Qatar Foundation pojawią się w poniedziałek w Barcelonie. Wszystkie pytania o fundację w poniedziałek.
W związku z problemami finansowymi prezydent Rosell uaktywnił wszystkie swoje kontakty w Katarze. Pierwsze rozmowy odbyły się w sierpniu. Negocjacje były szybkie, ale skomplikowane.
Kontrakt 5-letni, od sezonu 2011/12 do 2015/16. 30 milionów euro za sezon (+ premie za tytuły). Współpraca rozpocznie się już w tym sezonie, ale nie będzie jeszcze obejmować koszulki pierwszej drużyny Barçy.
W tej chwili nie możemy jeszcze przedstawić logo nowego sponsora, które pojawi się na koszulkach. Nie ujawnimy tego także w poniedziałek. W tej chwili UNICEF, Nike oraz Qatar Foundation pracują nad tym problemem, który powinien zostać rozwiązany za 3-4 tygodnie.
FC Barcelona przedłuży umowę z UNICEF-em i nadal będzie płacić tej organizacji 1,5 miliona euro rocznie.
Barça chce, by logo UNICEF nadal widniało na koszulkach.
Porozumienie z katarską fundacją to wielki sukces naszego klubu.
Faus: Departament prawny FCB uważa, że decyzja o reklamie na koszulce nie musi być przegłosowana na zgromadzeniu socios compromisarios (zgodę socios wyrazili w 2003 roku)
Faus: Inne kluby europejskie także były zainteresowane podpisaniem kontraktu z katarską fundacją. Czy to był Real Madryt? Tego powiedzieć nie mogę.
W trakcie trwania umowy, w każdym z 5 sezonów, Barça jest zobligowana rozegrać mecz towarzyski w Katarze lub w państwie europejskim.
Porozumienie Barçy z Qatar Foundation to najwyższy kontrakt w historii futbolu.

This post was edited by SleepNowInThe Fire on Dec 10 2010 01:57pm
Member
Dec 10 2010 02:22pm
Quote (SleepNowInThe Fire @ 10 Dec 2010 20:56)
przykro mi ale w 2005 nie srałem z radości oglądając finał LM...
nigdy jakoś nie trawiłem angielskich bądź włoskich klubów (po za małymi wyjątkami)
co nie zmienia faktu że Dudek w tamtym czasie był imo jednym z najlepszych bramkarzy na świecie
i nie sądzę, że ktokolwiek się z tym nie zgadza, a już na pewno nikt na nikogo nie pluje...

e\
Jak dowiedziało się radio Catalunya, FC Barcelona ogłosi dzisiaj wielomilionowe porozumienie (na 5 lat) z „Qatar Foundation”, której logo pojawi się na koszulkach pierwszej drużyny Barçy.
Według katalońskiej rozgłośni radiowej pojawienie się nowego sponsora nie oznacza zniknięcia z koszulek napisu UNICEF. Spekuluje się, że Barcelona otrzyma za współpracę 30 milionów euro (za sezon).
Porozumienie zawarli Sandro Rosell oraz wiceprezydent ds. ekonomii Javier Faus 14 listopada przy okazji towarzyskiego meczu reprezentacji Argentyny i Brazylii w Katarze.
Qatar Foundation to prywatna fundacja, promująca głównie edukację, założona w 1995 roku przez członków katarskiej rodziny królewskiej. Prezesem fundacji jest Sheikha Mozah bint Nasser Al Missned, żona emira Kataru, która pełniła funkcję rzeczniczki zwycięskiej kandydatury Kataru w walce o organizację MŚ w 2022 roku.
O godz. 12:00 klub (wiceprezydent Javier Faus, Ramon Pont i Manel Arroyo) oficjalnie ogłosił porozumienie z katarską fundacją:
Faus: Osiągnęliśmy porozumienie z Qatar Foundation. Uroczyste podpisanie umowy w poniedziałek, o godz. 17:00 w Sala Paris. Umowa (napis na koszulkach) obowiązywać będzie od sezonu 2011/12.
Reprezentanci Qatar Foundation pojawią się w poniedziałek w Barcelonie. Wszystkie pytania o fundację w poniedziałek.
W związku z problemami finansowymi prezydent Rosell uaktywnił wszystkie swoje kontakty w Katarze. Pierwsze rozmowy odbyły się w sierpniu. Negocjacje były szybkie, ale skomplikowane.
Kontrakt 5-letni, od sezonu 2011/12 do 2015/16. 30 milionów euro za sezon (+ premie za tytuły). Współpraca rozpocznie się już w tym sezonie, ale nie będzie jeszcze obejmować koszulki pierwszej drużyny Barçy.
W tej chwili nie możemy jeszcze przedstawić logo nowego sponsora, które pojawi się na koszulkach. Nie ujawnimy tego także w poniedziałek. W tej chwili UNICEF, Nike oraz Qatar Foundation pracują nad tym problemem, który powinien zostać rozwiązany za 3-4 tygodnie.
FC Barcelona przedłuży umowę z UNICEF-em i nadal będzie płacić tej organizacji 1,5 miliona euro rocznie.
Barça chce, by logo UNICEF nadal widniało na koszulkach.
Porozumienie z katarską fundacją to wielki sukces naszego klubu.
Faus: Departament prawny FCB uważa, że decyzja o reklamie na koszulce nie musi być przegłosowana na zgromadzeniu socios compromisarios (zgodę socios wyrazili w 2003 roku)
Faus: Inne kluby europejskie także były zainteresowane podpisaniem kontraktu z katarską fundacją. Czy to był Real Madryt? Tego powiedzieć nie mogę.
W trakcie trwania umowy, w każdym z 5 sezonów, Barça jest zobligowana rozegrać mecz towarzyski w Katarze lub w państwie europejskim.
Porozumienie Barçy z Qatar Foundation to najwyższy kontrakt w historii futbolu.

wall of text no action tipical for spurs fan :]
Go Back To Polska Topic List
Prev12682692702712725001Next
Closed New Topic New Poll