Quote (Bumshakalaka @ 9 Dec 2010 21:38)
plujcie na Dudka dalej ale w 2005 wszyscy srali z radosci ogladajac final LM... Tak sie kazdy ponad kazdym madruje ale nikt nie doceni tych pieknych chwil...
Mozecie mowic ze nie wiem co to ironia ale niektorym wbilo sie na serio do glowy ze to z dupy wyjety najdrozszy kibic realu
Dziekuje

przykro mi ale w 2005 nie srałem z radości oglądając finał LM...
nigdy jakoś nie trawiłem angielskich bądź włoskich klubów (po za małymi wyjątkami)
co nie zmienia faktu że Dudek w tamtym czasie był imo jednym z najlepszych bramkarzy na świecie
i nie sądzę, że ktokolwiek się z tym nie zgadza, a już na pewno nikt na nikogo nie pluje...
e\
Jak dowiedziało się radio Catalunya, FC Barcelona ogłosi dzisiaj wielomilionowe porozumienie (na 5 lat) z „Qatar Foundation”, której logo pojawi się na koszulkach pierwszej drużyny Barçy.
Według katalońskiej rozgłośni radiowej pojawienie się nowego sponsora nie oznacza zniknięcia z koszulek napisu UNICEF. Spekuluje się, że Barcelona otrzyma za współpracę 30 milionów euro (za sezon).
Porozumienie zawarli Sandro Rosell oraz wiceprezydent ds. ekonomii Javier Faus 14 listopada przy okazji towarzyskiego meczu reprezentacji Argentyny i Brazylii w Katarze.
Qatar Foundation to prywatna fundacja, promująca głównie edukację, założona w 1995 roku przez członków katarskiej rodziny królewskiej. Prezesem fundacji jest Sheikha Mozah bint Nasser Al Missned, żona emira Kataru, która pełniła funkcję rzeczniczki zwycięskiej kandydatury Kataru w walce o organizację MŚ w 2022 roku.
O godz. 12:00 klub (wiceprezydent Javier Faus, Ramon Pont i Manel Arroyo) oficjalnie ogłosił porozumienie z katarską fundacją:
Faus: Osiągnęliśmy porozumienie z Qatar Foundation. Uroczyste podpisanie umowy w poniedziałek, o godz. 17:00 w Sala Paris. Umowa (napis na koszulkach) obowiązywać będzie od sezonu 2011/12.
Reprezentanci Qatar Foundation pojawią się w poniedziałek w Barcelonie. Wszystkie pytania o fundację w poniedziałek.
W związku z problemami finansowymi prezydent Rosell uaktywnił wszystkie swoje kontakty w Katarze. Pierwsze rozmowy odbyły się w sierpniu. Negocjacje były szybkie, ale skomplikowane.
Kontrakt 5-letni, od sezonu 2011/12 do 2015/16. 30 milionów euro za sezon (+ premie za tytuły). Współpraca rozpocznie się już w tym sezonie, ale nie będzie jeszcze obejmować koszulki pierwszej drużyny Barçy.
W tej chwili nie możemy jeszcze przedstawić logo nowego sponsora, które pojawi się na koszulkach. Nie ujawnimy tego także w poniedziałek. W tej chwili UNICEF, Nike oraz Qatar Foundation pracują nad tym problemem, który powinien zostać rozwiązany za 3-4 tygodnie.
FC Barcelona przedłuży umowę z UNICEF-em i nadal będzie płacić tej organizacji 1,5 miliona euro rocznie.
Barça chce, by logo UNICEF nadal widniało na koszulkach.
Porozumienie z katarską fundacją to wielki sukces naszego klubu.
Faus: Departament prawny FCB uważa, że decyzja o reklamie na koszulce nie musi być przegłosowana na zgromadzeniu socios compromisarios (zgodę socios wyrazili w 2003 roku)
Faus: Inne kluby europejskie także były zainteresowane podpisaniem kontraktu z katarską fundacją. Czy to był Real Madryt? Tego powiedzieć nie mogę.
W trakcie trwania umowy, w każdym z 5 sezonów, Barça jest zobligowana rozegrać mecz towarzyski w Katarze lub w państwie europejskim.
Porozumienie Barçy z Qatar Foundation to najwyższy kontrakt w historii futbolu.
This post was edited by SleepNowInThe Fire on Dec 10 2010 01:57pm