d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Piłka Nożna > Temat Oficjalny
Prev1267326742675267626775001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 6.66
Aug 29 2012 04:57am
Quote (TNA @ 29 Aug 2012 11:43)
nakazóje, każdy mógł zajebać literuwke lol

JA PIERDOLE :DDD
Banned
Gold: 4,043.00
Warn: 10%
Aug 29 2012 05:04am
Quote (RoGh @ Aug 29 2012 11:56am)
TNA, propsy za dobry pokaz trollingu, jestem z Ciebie dumny ;) Pozer pewnie też, ale nie przyzna się do tego, bo on nigdy nie wychodzi ze swojej roli, prawdziwy mistrz, całe życie udaje kretyna.
Nawet mnie do niego nie porownuj :wacko:
Oraz The post has been reported. Thank you for your help in keeping this site a cleaner and better place for everyone!
Member
Gold: 1,780.00
Aug 29 2012 05:22am
Quote (Pozer @ Aug 29 2012 11:04am)
Nawet mnie do niego nie porownuj  :wacko:
Oraz The post has been reported. Thank you for your help in keeping this site a cleaner and better place for everyone!

a ten dalej mysli, ze ktos sobie cos z jego reportow robi xD
Member
Gold: 17.16
Aug 29 2012 07:00am
Quote (playerthree @ 28 Aug 2012 19:20)
Po primo chciałbym Ci pogratulować szerokiej wiedzy o Calcio. Zdumiewa mnie jak dobrą masz pamięć! Twojej uwadze nie uszły 2 lata wspaniałego trenera Cesare Prandelliego w Parmie. Gdzie jak powiadasz odniósł on wielkie sukcesy które udało ci się utrzymać w pamięci przez 10 lat! Genialny jesteś! Jako że doskonale wiem że Parma jako klub z historią miewała swoje lepsze momenty (baa kiedyś wygraliz Juve w finale w pucharze UEFA), postanowiłem sprawdzić co odnotowała twoja nie zawodna pamięć. Kiedy tylko załadowała się strona angielskiej wikipedii, na moim czole pojawiła się kropla potu... "On... dobry jest.... cholera, ma mnie!" Wtedy do mnie dotarło. Cesare zdobył z Parmą Superpuchar Włoch!! Mało tego, okazuje się że dokonał także innej rzeczy wręcz niemożliwej, bo chyba tak trzeba nazywać zdobycie z Parmą 2 lata z rzędu 5 miejsca! No ale ta drużyna miała słaby skład. W końcu rok wcześniej sprzedała najdroższego/najlepszego (można nie skreślać żadnej z opcji) do tej pory bramkarza w historii. To nić że lata 90 (poprzedzające epoke Prandelliego) to złoty okres klubu z Parmy, przez który udało im się "wyhodować" takie perełki jak Crespo czy wspomniany wcześniej Buffon.

Tak więc jeszcze raz. Jestem pod niesamowitym wrażeniem że fan ligi hiszpańskiej, brzydzący się ligą włoską, zdołał zapamiętać byłego piłkarza Juventusu w roli trenera Parmy - zwycięsce Supercopy!

Po secundo. Dlaczego tak uparcie odnoszę się do Barcelony? To proste. Wspomniany przez Ciebie post, który miałem czelność wystukać odnosił się do Puyola - rzekomego obrońce katalońskiego klubu. Logiczne? Sam jesteś kibicem Barcelony i podważyłeś tezę w kontrowersyjnym poście 26570, nie podając w zamian kto jest lepszy od zawodników Juventusu. Bo skoro są słabi, to ktoś, siłą rzeczy, musi być lepszy. Dlatego skupiłem się na porównaniu ich do twojego ulubionego klubu. Logiczne?
Być może popełniłem błąd. Być może uważasz obronę Realu za lepszą od Juventusu. Wtedy faktycznie nie powinienem używać tych argumentów, skoro dobitnie starasz się nie przyrównywać obrony Barcy do tej z Turynu. Rozumiem więc że jesteś na etapie: "Obrona Juventusu nie jest najlepsza bo dała sobie wpuścić 4 gole w meczu reprezentacji ale nie potrafię wymienić lepsze i na pewno nie jest to obrona Barcelony więc jej tu nie przywoływuj". OK

Ani razu nie wymieniłem Messiego - nie wiem o co Ci chodzi :)

Co do wyników 0 do 0 zdążyłem w międzyczasie udowodnić że w lidze włoskiej pada więcej goli niż w hiszpańskiej (nie licząc goli 2 pierwszych zespołów obu lig; z powodu znacznej dysproporcji między Realem i Barcą a resztą stawki gdzie padają wyniki hokejowe).

Zdążyłem już 2krotnie wyjaśnić Ci że obrony Italii nie można przyrównywać do tej z Juventusu. Podałem 2 przykłady a Ty odniosłeś się tylko jednego z nich, nie znajdując chyba odpowiedzi na pierwszy. Dodatkowo próbowałeś go zdyskredytować używając nieprzychylnego zdania Polaków na temat PZPN, co nie ma nic do rzeczy do samych meczów reprezentacji a już na pewno do tragicznej postawy chłopców z Dortmundu w meczach na Euro (porównując do ich dyspozycji w klubie).

Doskonale wiem kto wymyślił ogóry. Wiem że używałeś słowa sarkastycznie. No ale napisałeś :)

tldr

Porównywanie się do obrony Barcelony jest bez sensu, ze względu na ich sty,l zawsze będą tracić sporo bramek i popełniać podobne boble jak w ostatnim meczu z Realem. I w którym momencie przyrównuje któregokolwiek obrońce Barcelony do obrońcy Juve? Chyba powoli dostajesz "barcelońckiego amoku" jak Kefir czy Pozer, oni tez widzą wszędzie Barcelonę, nawet wtedy kiedy temat ma się nijak do tego klubu. To choroba wywołana frustracją, nie sądzę żebyś Ty na nią zachorował więc wyluzuj. Generalnie uważam obronę Realu za lepszą aktualnie z jednego prostego względu, grali oni w rozgrywkach europejskich dochodząc do półfinału, oraz na euro gdzie stracili raptem o ile pamiętam jedną bramkę (pech chciał, że akurat z Włochami ;) ), w lidze także nie dali sobie wbić jakieś zastraszającej liczby. Daje to jakieś 15 meczy na najwyższym możliwym poziomie klubowym oraz reprezentacyjnym, Juve niestety nie może pochwalić się żadnym meczem po za serie a czy pucharem, niestety. Argument o lidze także można szybko zbić choćby przytaczając liczbę goli straconą przez Emelec z Ekwadoru który stracił w sezonie raptem 15 goli, na Węgrzech Debreczyn stracił ich 18, Ekranas z Litwy 14 itd itd. Wszystkie te kluby łączy jedna rzecz.

w tej chwili jestem na etapie "Obrona Juventusu nie jest najlepsza bo dała sobie wpuścić 4 gole w meczu reprezentacji oraz nie grała w niczym po za serie a czy pucharem, a jak zagrała to dała sobie wbić 4 gole ogórkom"

do tego skoro nie można porównywać meczów Juve do reprezentacji tłumacząc się taktyką to jak można się porównywać do Barcelony, która gra już totalnie innym stylem opartym na ataku kosztem obrony? zwłaszcza, że nigdzie się nie odnosiłem ani nie wywyższałem obrony Barcy...

w tym sezonie Juve jako mistrz Włoch zagra w europejskich pucharach, jeśli osiągnie podobny wynik do tego z zeszłego sezonu będzie można dyskutować o tym czy najlepsza czy nie, w tej chwili nie ku temu żadnych podstaw moim skromnym zdaniem

Messiego wymieniłeś przy okazji "argumentów" popierających Twoja tezę,tuz obok "argumentu" z zawodnikami PZPN-u :)

a co do "chłopców z Dortmundu" to jest to zły przykład, bo cała trójka gra w bardzo mocnym klubie, w bardzo mocnej lidzie, przyjeżdżając na reprezentację schodzą o klasę jeśli nie dwie niżej, natomiast zawodnicy Juve grają w jednym z najsilniejszych klubów na świecie, w jednej z najlepszych lig na świecie, a przyjeżdżając na reprezentację dołączają do jednego z najsilniejszych teamów narodowych na świecie, chyba widać różnice?

i żeby nie było, obrona Juve jest świetna, jedna z najlepszych w piłce klubowej, jednak nie udowodniła jeszcze tego na wyższym szczeblu niż rodzime rozgrywki

odnośnie Błaszczykowskiego i jego płaczu o bilety, to zrobił on z siebie debila niestety, zdecydowanie stać go było aby zakupić nawet 50 biletów i porozdawać je na ulicy
to tak jakby Bill Gates przyszedł po zasiłek dla bezrobotnych i płakał że nie dostał go jeszcze dla rodziny i znajomych :blink:

This post was edited by SleepNowInThe Fire on Aug 29 2012 07:15am
Banned
Gold: 4,043.00
Aug 29 2012 07:34am
Quote (Rave_PL @ Aug 29 2012 12:22pm)
a ten dalej mysli, ze ktos sobie cos z jego reportow robi xD
Powinni.
Jak czytam posty tny czy lesnego barba to moja reakcja jest taka -

Member
Gold: 6,056.69
Aug 29 2012 11:08am
Quote (TNA @ 29 Aug 2012 11:35)
nie, po prostu w realu gra inaczej: w junajted sam musial sobie stwarzac sytuacje i je wykorzystywac bo menczester byl tak slaby ze nie mial mu kto podawac a w realu ma giermkow ktorzy na niego pracuja i on musi tylko strzelac bramki a nie sam je wypracowywac co ewidentnie udowadnia ze nawet tak chujowy klub jak real jest lepszy niz junajted, ogolnie to ten smieszny klub z meczesteru jest gorszy od guwna, klub sie rozpdada, sztab sie posypie jak ferguson na dniach kopnie w kalendarz a pilkarze poodchodza do czelsi/barcy/realu czy city przez co zrobi sie z niego sredniak do ktorego junated juz duzo nie brakuje

:bonk:

This post was edited by rollen on Aug 29 2012 11:09am
Member
Gold: 0.01
Warn: 60%
Aug 29 2012 11:27am
jeden wzor zostal wybrany na koszulki tego sezonu. ciekawe jaki w nastepnym?

Member
Gold: 28,575.00
Aug 29 2012 11:30am
Quote (Pozer @ 29 Aug 2012 15:34)
Powinni.
Jak czytam posty tny czy lesnego barba to moja reakcja jest taka -

http://img841.imageshack.us/img841/3897/qqa.png

Reported oczywko.

e: lol ;) Invalid post specified, or post already reported.

This post was edited by RoGh on Aug 29 2012 11:30am
Member
Gold: 373.32
Aug 29 2012 11:37am
Quote (imnoise @ Aug 29 2012 05:27pm)
jeden wzor zostal wybrany na koszulki tego sezonu. ciekawe jaki w nastepnym?

http://static.promoceny.pl/foto/vyrobky/021750/21515.jpg

Jestes taki smieszny, taki smieszny, ale gdybys sie urodzil w warszawie bylbys taaaaki smieszny.

A koszulki sa zajebiste.
Member
Gold: 0.00
Aug 29 2012 11:39am
Quote (kefir @ 29 Aug 2012 19:37)
Jestes taki smieszny, taki smieszny, ale gdybys sie urodzil w warszawie bylbys taaaaki smieszny.

A koszulki sa zajebiste.

koszulki domowe united nadaja sie do trzech rzeczy: jako papier toaletowy, cerata albo ewentualnie plansza do gry w szachy/warcaby

nic więcej

Go Back To Polska Topic List
Prev1267326742675267626775001Next
Closed New Topic New Poll