Quote (Henio17 @ 4 Oct 2013 23:20)
ta bluza z linku jest cienka czy gruba? trudno po wyglądzie określić. powtórz jeszcze raz jakie masz warstwy w zimie - i napisz przy jakich temperaturach jakie zakładasz, bo nic nie zrozumiałem i nie potrafię sobie wyobrazić tego, co zrozumiałem
pół biedy biegać w letnich butach w zimie z powodu temperatury, ale jak jest wiatr, to siateczka wszystko przepuszcza

no i głównie chodzi mi o kwestię przyczepności - nie kumam, jak można biegać w zimie, gdy ja chodząc w zimie stawiam malutkie kroczki, bo boję się pośliznąć. pokazywano mi w sklepie buty z innym bieżnikiem niż letnie, w dodatku gore-tex i nie wiem, czy w to inwestować, bo jak dla mnie to tez bieżnik raz dwa się zetrze poza błotem/śniegiem/terenem a i w śniegu bym miał duże wątpliwości czy cokolwiek by on dał. jutro będę oglądał ''sprzęty biegające'' w decathlonie - zastanawiam się czy cokolwiek jeszcze kupię, bo noga jak boli/czuję tak jest ciągle. dziś trochę maszerowałem, żeby zobaczyć co się jutro będzie działo.
Bluza cienka, ale kolega z dłuższym stażem biegowym zapewniał mnie że nie zmarznę i rzeczywiście nigdy nie było mi zimno, biegam w niej od stycznia 2013, więc możesz sobie sprawdzić jakie były temperatury w Warszawie.
W zimę mam stały strój, nie mam dodatkowych warstw przy mroźniejszych dniach, leginsy kalenji - zwykłe, nawet nieocieplane; bluza kalenji którą wkładam w środek leginsów - żeby ciepło nie uciekało (już rozumiesz?:), na to zakładam zwykłą koszulkę, komin na szyję, czapka i rękawiczki.
Edit:
Quote (cOr @ 6 Oct 2013 15:15)
wedlug swiadkow koles przewrocil sie od razu za linia mety a na karetke trzeba bylo czekac okolo 15 minut O_o cuda jakies
Masakra jakaś, ponoć w jakimś kraju UE wymogiem uczestnictwa w biegu jest posiadanie podstawowych badań.
This post was edited by b0b3k on Oct 6 2013 11:42am