d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Bieganie > Temat Oficjalny.
Prev1263264265266267470Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 3,704.84
Oct 3 2013 03:17pm
Quote (b0b3k @ Oct 3 2013 07:24pm)
I jak tam Panowie, ktoś coś dzisiaj? Ja miałem biegać, ale okazało się że moja bluza biegowa w praniu. :( Ale jutro nie ma opcji żebym odpuścił. :)

kupiłem sobie kurtkę do biegania, taką poliestrową, cienką. a widzę na ulicach, że ludzie właśnie biegają w bluzach! biegasz w zwykłej bluzie czy jakąś biegową masz? z jakiego materiału? kurtkę kupiłem a stoiskach przy organizacji MW, dziś kupiłem sobie legginsy i rękawiczki do biegania. liczyłem, że dzis/jutro pobiegam, ale nadal ''czuję'' moją prawą nogę, a dziś na basenie to nawet mnie rozbolała :( widzę, że do biegania wrócę najwcześniej next week. mam pytanie do biegających w zimę - macie buty z gore-texu, jakieś inne od letnich? dziś mi wstępnie sprzedawca pokazywał, ale nie miałęm już czasu. no i z organizacji MW jest bon zniżkowy 50zł na buty w guru sport - opłaca się skorzystać?
Member
Gold: 1.00
Oct 3 2013 04:13pm
Quote (Henio17 @ 3 Oct 2013 23:17)
kupiłem sobie kurtkę do biegania, taką poliestrową, cienką. a widzę na ulicach, że ludzie właśnie biegają w bluzach! biegasz w zwykłej bluzie czy jakąś biegową masz? z jakiego materiału? kurtkę kupiłem a stoiskach przy organizacji MW, dziś kupiłem sobie legginsy i rękawiczki do biegania. liczyłem, że dzis/jutro pobiegam, ale nadal ''czuję'' moją prawą nogę, a dziś na basenie to nawet mnie rozbolała :( widzę, że do biegania wrócę najwcześniej next week. mam pytanie do biegających w zimę - macie buty z gore-texu, jakieś inne od letnich? dziś mi wstępnie sprzedawca pokazywał, ale nie miałęm już czasu. no i z organizacji MW jest bon zniżkowy 50zł na buty w guru sport - opłaca się skorzystać?

http://www.decathlon.pl/koszulka-dugi-rkaw-do-biegania-essential-id_8221611.html
Ja mam taką bluzę do biegania.

Ja tam w zimę latam w tych samych butach co w lato, nie narzekam, nie chorowałem.
W tej bluzie biegam w zimę, wkładam bluzę do środka, na to zakładam koszulkę i heja. :>
Member
Gold: 0.00
Warn: 40%
Oct 3 2013 04:15pm
ja wlasnie w ogole nie wiem kiedy zaczac biegac, a w polarze za duzym to troche zle wyglada.
Member
Gold: 1.00
Oct 4 2013 02:19pm
Wróciłem, 9,6km w tempie 4,39min/km, szczerze to średnio mi się biegło, miałem problem z utrzymaniem toru biegu, jakieś delikatne zawroty głowy miałem, nie znam powodu, wątpię żeby to była kwestia że nie zregenerowałem się jescze po maratonie.
Member
Gold: 3,704.84
Oct 4 2013 03:20pm
Quote (b0b3k @ Oct 3 2013 11:13pm)
http://www.decathlon.pl/koszulka-dugi-rkaw-do-biegania-essential-id%5F8221611.html
Ja mam taką bluzę do biegania.

Ja tam w zimę latam w tych samych butach co w lato, nie narzekam, nie chorowałem.
W tej bluzie biegam w zimę, wkładam bluzę do środka, na to zakładam koszulkę i heja. :>

ta bluza z linku jest cienka czy gruba? trudno po wyglądzie określić. powtórz jeszcze raz jakie masz warstwy w zimie - i napisz przy jakich temperaturach jakie zakładasz, bo nic nie zrozumiałem i nie potrafię sobie wyobrazić tego, co zrozumiałem :lol:
pół biedy biegać w letnich butach w zimie z powodu temperatury, ale jak jest wiatr, to siateczka wszystko przepuszcza :( no i głównie chodzi mi o kwestię przyczepności - nie kumam, jak można biegać w zimie, gdy ja chodząc w zimie stawiam malutkie kroczki, bo boję się pośliznąć. pokazywano mi w sklepie buty z innym bieżnikiem niż letnie, w dodatku gore-tex i nie wiem, czy w to inwestować, bo jak dla mnie to tez bieżnik raz dwa się zetrze poza błotem/śniegiem/terenem a i w śniegu bym miał duże wątpliwości czy cokolwiek by on dał. jutro będę oglądał ''sprzęty biegające'' w decathlonie - zastanawiam się czy cokolwiek jeszcze kupię, bo noga jak boli/czuję tak jest ciągle. dziś trochę maszerowałem, żeby zobaczyć co się jutro będzie działo.
Member
Oct 5 2013 02:33pm
Quote (Henio17 @ 4 Oct 2013 23:20)
ta bluza z linku jest cienka czy gruba? trudno po wyglądzie określić. powtórz jeszcze raz jakie masz warstwy w zimie - i napisz przy jakich temperaturach jakie zakładasz, bo nic nie zrozumiałem i nie potrafię sobie wyobrazić tego, co zrozumiałem  :lol:
pół biedy biegać w letnich butach w zimie z powodu temperatury, ale jak jest wiatr, to siateczka wszystko przepuszcza :( no i głównie chodzi mi o kwestię przyczepności - nie kumam, jak można biegać w zimie, gdy ja chodząc w zimie stawiam malutkie kroczki, bo boję się pośliznąć. pokazywano mi w sklepie buty z innym bieżnikiem niż letnie, w dodatku gore-tex i nie wiem, czy w to inwestować, bo jak dla mnie to tez bieżnik raz dwa się zetrze poza błotem/śniegiem/terenem a i w śniegu bym miał duże wątpliwości czy cokolwiek by on dał. jutro będę oglądał ''sprzęty biegające'' w decathlonie - zastanawiam się czy cokolwiek jeszcze kupię, bo noga jak boli/czuję tak jest ciągle. dziś trochę maszerowałem, żeby zobaczyć co się jutro będzie działo.

podbijam. dobra taka bluza? na gola klate sama to przy jakiej temperaturze mozna nosic. ona jest jakas mocno przylegajaca?
Member
Oct 6 2013 02:20am
Widziałem kilka osób w takiej właśnie bluzie, wydaję się być cienka raczej, ale to nie znaczy że będzie w niej zimno. Ja mam bluzę Berghaus, w której łażę po górach i jest nie grubsza niż zwykła koszulka, a spokojnie daje radę zimą nawet. Ubieram pod nią tylko koszulkę termoaktywną Brubeck z długim rękawem i git. Buff na szyję/głowę rękawiczki i można latać. Jak jest bardzo mroźno to ubieram zamiast tej bluzy troszkę grubszą i daję radę. Jak dla mnie to ogólnie takie mocno przylegające ciuchy zimą sprawdzają się dużo lepiej niż takie obszerne dresy/bluzy.

Quote (WinTheInternet @ Oct 5 2013 09:33pm)
no i głównie chodzi mi o kwestię przyczepności - nie kumam, jak można biegać w zimie, gdy ja chodząc w zimie stawiam malutkie kroczki, bo boję się pośliznąć. pokazywano mi w sklepie buty z innym bieżnikiem niż letnie, w dodatku gore-tex i nie wiem, czy w to inwestować, bo jak dla mnie to tez bieżnik raz dwa się zetrze poza błotem/śniegiem/terenem

Co do butów to w sumie fakt, jeśli chodzi o przyczepność to różnie bywa z tymi letnimi butami w zimie. Sam się czasem ślizgałem w swoich. Teraz mam zamiar kupić sobie takie bardziej trailowe buty. Chyba kupię Adidas Kanadia tr 5, tak przynajmniej wnioskuję po rozmowach z kilkoma ultrasami :) którzy znają się na takich butach. Ale bez gore-texu z tego co mi mówili, bo jak już woda tam wpadnie to masz mokro cały czas, a w bez gore-texu woda wypływa tak samo jak wpłynęła.
Member
Oct 6 2013 05:30am
kupilem ta bluze, zobaczymy co z tego bedzie.
Member
Gold: 2,777.00
Oct 6 2013 06:29am
w tym roku nie popisali sie z run warsaw, rok temu znacznie lepsza organizacja

15k ludzi a brak jakichkolwiek stref czasowych, praktycznie od poczatku do konca sie przepychalem ( a inni przepychali mnie) raz ledwo sie utrzymalem na nogach bo koles mnie kopnal w stope ...

slabo oznaczone kilometry, rok temu byly wielkie balony, teraz malutkie choragiewki

poza tym w zeszlym roku byl z tego zrobiony wielki event, wszedzie muzyka, cos sie dzialo, teraz jakas stypa

no i cena - niektorzy placili chyba 90 - 100 zl a za wiele w zamian nie zaoferowano

no i jeszcze jakas dziwna akcja bo jeden z uczestnikow zmarl (!)
Member
Oct 6 2013 06:31am
Quote (cOr @ 6 Oct 2013 14:29)
w tym roku nie popisali sie z run warsaw, rok temu znacznie lepsza organizacja

15k ludzi a brak jakichkolwiek stref czasowych, praktycznie od poczatku do konca sie przepychalem ( a inni przepychali mnie) raz ledwo sie utrzymalem na nogach bo koles mnie kopnal w stope ...

slabo oznaczone kilometry, rok temu byly wielkie balony, teraz malutkie choragiewki

poza tym w zeszlym roku byl z tego zrobiony wielki event, wszedzie muzyka, cos sie dzialo, teraz jakas stypa

no i cena - niektorzy placili chyba 90 - 100 zl a za wiele w zamian nie zaoferowano

no i jeszcze jakas dziwna akcja bo jeden z uczestnikow zmarl (!)

:o z przemęczenia?

100zł za maraton to gruba przesada

This post was edited by WinTheInternet on Oct 6 2013 06:33am
Go Back To Polska Topic List
Prev1263264265266267470Next
Add Reply New Topic New Poll