Quote (Majonez @ 20 Jan 2016 13:14)
Debata w PE wczoraj dosadnie pokazala co Europa mysli o polsce. 90% glosow kompletnie zrownalo z gownem wymysly niemiaszkow i caly pomysl kontroli demokracji w naszym kraju. Wiekszosc naszych sasiadow nas propsuje i stoja po naszej stronie i tylko jebani debile czytajacy kurwe lisa moga myslec inaczej.
Największe kluby, chadecy, socjaldemokraci i liberałowie, zgłaszały sporo uwag do polskiego rządu, ale rozsiani w znacznie mniejszych grupach eurosceptycy mówili, że to dobrze, że Polska się UE i KE stawia.
eurosceptycy nie pomogą nam jednak wtedy, gdy będziemy mieli interesy do załatwienia w UE, lepiej mieć kontakty z największymi frakcjami.
Quote (PQA @ 20 Jan 2016 13:40)
a ja pierwse słowa Lisa na "demonstracji KOD":
" ZABIERAJĄ NAM PROGRAMY "
No ja pierdole ;'D
Program Lisa miał 2-2,5mln oglądalność. To najwyższa oglądalność z wszystkich programów publicystycznych. Następny program w kolejce miał o połowe mniejszą oglądalność.
W tym kontekście nielogiczne wydaje się zlikwidowanie programu. Na pocieszenie program nie zniknie - inna telewizja ma go nadawać.
Quote (PQA @ 20 Jan 2016 13:30)
Lis to jest w ogóle "fenomen", bo nie do pomyślenia jest jak dziennikarz może być tak stronniczy, no ja kurwa rozumiem, że jak każdy człowiek może mieć swoje zdanie i wyrazić jakąś opinię (chociaż dziennikarz przede wszystkim powinien wskazywać na fakty), ale nie tak, że w 99.99% jest za PO i Petru, a cała reszta to jebane złodzieje demokracji, jak to ostatnio ujął.
Nie dziwię się, że go PiS chce wyjebać. Jakby wcześniej jakikolwiek przedstawiciel dziennikarski pod PiS tak mówił, jak Lis mówi pod PO, to Kopaczowa by go nie tylko zwolniła, ale jeszcze próbowała do więzienia umieścić.
Łohoho, spokojnie kołboju, aleś się rozpędził.
1) Lis nie uzył słowa "jebane".
2) I nie mówił o innych partiach niż PO i Petru (PSL, SLD, Razem, kukiz) tylko o PiS.
PiS samemu przegłosował zmiany w trybunale i to on jest złodziejem demokracji. Czasem Kukiz mu troche pomaga
Oczywiście nie mam wątpliwości: korwin gdyby był w sejmie też by był złodziejem demokracji, ale on akurat otwarcie o tym mówi że demokracji nienawidzi więc jest bardziej fair niż PiS który udaje demokratów

3) Lis o platformie:
http://wiadomosci.dziennik.pl/opinie/artykuly/418723,tomasz-lis-krytykuje-donalda-tuska-wytyka-mu-cynizm.htmlhttp://wiadomosci.dziennik.pl/opinie/artykuly/504365,tomasz-lis-uderza-w-po-to-partia-ktora-nie-potrafila-walczyc.htmlOczywiście wiem że w jego programach nie ma zbyt wielu reprezentantów PiSu, ale to dlatego że PiS od kilku lat BOJKOTUJE jego program.
On zaprasza aby przyszli i podyskutowali a oni "nie". Oni się wolą wypowiadać w TV Trwam bo tam ich szanują i nie zadają trudnych pytań.