d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Android > Temat Oficjalny
Prev1259260261262263966Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 6.66
Nov 16 2011 07:28am
Quote (IHateEverythingAboutYou @ 16 Nov 2011 14:25)
Sadzac po poscie, cieszysz sie faktem ze Android ma taka duza przewage, ale chyba nie rozumiesz co przedstawia ten wykres.

A co przedstawia? Prosze o krotka analize bo pewnie sam nie rozumiem.
Member
Gold: 3,000.01
Nov 16 2011 07:43am
Quote (groom @ Nov 16 2011 02:28pm)
A co przedstawia? Prosze o krotka analize bo pewnie sam nie rozumiem.

Przedstawia informacje, ktore sa oczywiste same w sobie - ten wykres nie moze inaczej wygladac, biorac pod uwage ilosc modeli telefonow z Androidem w roznych przedzialach cenowych.

Dlatego nie rozumiem dziwnego zadowolenia osoby ktora cytuje. Tak jak ktos by sie cieszyl z faktu, ze wieczorem zajdzie slonce, wiedzac, ze inaczej nie moze byc.
Member
Gold: 50.00
Nov 16 2011 10:15am
Quote (blinky_mail @ 16 Nov 2011 00:32)
http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2011/11/htczeta-1321395227.jpg

powiedzcie... po co komu iphone'y ;D?

jak to po co? iOS >
cztery rdzenie 2.5ghz... to wiecej niz moj laptop :( zastanawiam sie kiedy google odkryje ze wazniejsza jest optymalizacja systemu niz wpierdalania 10-cio rdzeniowych potworow
Member
Gold: 4.00
Nov 17 2011 09:22am
Quote (elfisher @ 16 Nov 2011 18:15)
zastanawiam sie kiedy google odkryje ze wazniejsza jest optymalizacja systemu niz wpierdalania 10-cio rdzeniowych potworow

A to jeszcze nie odkryło?
Czy może masz na myśli optymalizacje w stylu niektórych pomysłów Apple'a, czyli "nie dorzucamy żadnych funkcji ani nie pozwalamy wgrywać niczego co mogłyby działać wolno"?

Bawiłem się dzisiaj Samsungiem Galaxy Note. Masakra. Myślałem, że to będzie telefon dla mnie, ale to kurestwo jest za wielkie. Dobrze, że takie telefony produkują, ale trzeba chyba być biznesmenem w marynarce żeby mieć go gdzie schować. Mój indeks na studia jest podobnej wielkości co Note. Dostałem jeszcze propozycje wzięcia go na 1-2 tygodnie na testy, w sumie za darmo, ale podziękowalem, bo nie wejdzie mi do kieszeni ;)
Używam teraz dwóch numerów i dwóch telefonów, póki co mam iPhone 3GS i Galaxy Spica, musze zmienić wreszcie tego drugiego na coś szybszego.

This post was edited by toyo on Nov 17 2011 09:26am
Member
Gold: 0.00
Nov 17 2011 09:27am
Quote (toyo @ 17 Nov 2011 16:22)
A to jeszcze nie odkryło?
Czy może masz na myśli optymalizacje w stylu niektórych pomysłów Apple'a, czyli "nie dorzucamy żadnych funkcji, które mogłyby działać wolno"?

Bawiłem się dzisiaj Samsungiem Galaxy Note. Masakra. Myślałem, że to będzie telefon dla mnie, ale to kurestwo jest za wielkie. Dobrze, że takie telefony produkują, ale trzeba chyba być biznesmenem w marynarce żeby mieć go gdzie schować. Mój indeks na studia jest podobnej wielkości co Note. Dostałem jeszcze propozycje wzięcia go na 1-2 tygodnie na testy, w sumie za darmo, ale podziękowalem, bo nie wejdzie mi do kieszeni ;)
Używam teraz dwóch numerów i dwóch telefonów, póki co mam iPhone 3GS i Galaxy Spica, musze zmienić wreszcie tego drugiego na coś szybszego.

ja wlasnie myslalem o note, nie mialem go jeszcze w rece, ale wydaje mi sie byc idealnym :D
uwielbiam duze ekrany, w sumie myslalem o tablecie, ale jezeli jest cos miedzy smartfonem, a tabletem- to jest to wlasnie dla mnie :D

w jakiej cenie mogles go dorwac?
Member
Gold: 0.01
Warn: 60%
Nov 17 2011 10:17am

nie o andku, ale ciekawe.
Member
Gold: 4.00
Nov 17 2011 10:24am
Quote (Mefju @ 17 Nov 2011 17:27)
ja wlasnie myslalem o note, nie mialem go jeszcze w rece, ale wydaje mi sie byc idealnym :D
uwielbiam duze ekrany, w sumie myslalem o tablecie, ale jezeli jest cos miedzy smartfonem, a tabletem- to jest to wlasnie dla mnie :D

w jakiej cenie mogles go dorwac?

W tym problem, że ja też myślałem o nim jak o telefonie idealnym dopóki go nie zobaczyłem.
Nowe telefony mają zwykle nie więcej niż 1 cm grubości, nie czuć ich w kieszeni przez co wydaje się, że im większy będzie miał ekran tym lepiej, ale kurcze, no nadal jestem w szoku. Do tej pory z 5.3 calowym ekranem był dla mnie raczej przerośniętym telefonem a nie czymś między telefonem a tabletem, jak ludzie zwykli o nim pisać, ale teraz mam ochotę nazwać go po prostu tabletem ;) Pierwszy raz widziałem go na żywo i jestem załamany. Teraz HD2/SGS2 wydają się być idealne, nic większego raczej nie będę chciał ;) No chyba, że 0.2-0.5 cala więcej, ale boje się, że to już będzie za wiele.

Spotkałem znajomego, który przygotowywał jakieś prezentacje czy stoisko chyba z nowymi Samsungami w Krakowie. On zajmuje się właśnie takimi "eventami", reklamą telefonów w internecie itp. Pisałem dla niego kiedyś testy kilku czy kilkunastu urządzeń: ze 2-3 telefony, troche słuchawek, odtwarzaczy itp., jakiś tydzień łażenia z telefonem, a potem recenzja, czasem było za to troche kasy. Już wyrosłem z tych zabawek i nie podnieca mnie więcej siedzenie przy komputerze i pisanie testów za darmochę, niech bawią się z tym gimbusy.

Zamawia(ł) ktoś Kindle Fire z Amazonu? Bo zostało mi troche kasy i chyba go kupie, tylko nie sprawdzałem jeszcze czy nie ma problemów z wysyłką i jakichś haczyków dla ludzi spoza USA.

Quote (imnoise @ 17 Nov 2011 18:17)
http://s2.blomedia.pl/komorkomania.pl/images/2011/11/Ubuntu-dla-smartfon%C3%B3w-616x734.jpg
nie o andku, ale ciekawe.

Ubuntu na telefony zaorałoby wszystkie inne systemy. Najpopularniejszy pewnie nadal byłby Android i iOS, ale Ubuntu byłoby pewnie najpotężniejsze i chyba możnaby liczyć na mase portów z aplikacji desktopowych.
Te nowe interfejsy, Unity czy nawet Gnome Shell (których używam praktycznie codziennie) są zbudowane podobnie jak nowy WP7, czyli proste kształty, wielkie napisy itp. Wyglądało to dla mnie do tej pory troche nienaturalnie na komputerze, ale rzeczywiście można by to teraz łatwo przerzucić na telefony.

This post was edited by toyo on Nov 17 2011 10:33am
Member
Warn: 10%
Nov 17 2011 02:02pm
Quote (IHateEverythingAboutYou @ 16 Nov 2011 14:25)
Sadzac po poscie, cieszysz sie faktem ze Android ma taka duza przewage, ale chyba nie rozumiesz co przedstawia ten wykres.

Rozumiem. B)

Quote (IHateEverythingAboutYou @ 16 Nov 2011 14:43)
Przedstawia informacje, ktore sa oczywiste same w sobie - ten wykres nie moze inaczej wygladac, biorac pod uwage ilosc modeli telefonow z Androidem w roznych przedzialach cenowych.

Dlatego nie rozumiem dziwnego zadowolenia osoby ktora cytuje. Tak jak ktos by sie cieszyl z faktu, ze wieczorem zajdzie slonce, wiedzac, ze inaczej nie moze byc.

Wiesz co moze i masz racje, a moze poprostu jestes fanbojem Apple i hate'ujesz wszystko co z Androidem. B)

W kazdym razie gdyby Android sie nie sprzedawal tak dobrze jak sie sprzedaje zaden producent telefonu nie ladowal by w niego tego OSu. Nie kazdego stac na telefon za 1000-2000 i po to sa produkowane telefony z nizszej polki, zeby dzieciak ktory chce Androida bo korzysta z wielu funkcji telefonu ojca (z Androidem jakbys nie skumal) mial swoj telefon. W wyniku tego daje nam to pewien wniosek Android > Ios, a wiec wracajac do zdania wyzej: jestes fanboy'em Apple i hate'ujesz Androida, ktory sprzedaje sie o wiele lepiej i jest na niego wieksze zapotrzebowanie.
Retired Moderator
Gold: 1,218.00
Trader: Trusted
Nov 17 2011 02:07pm
Quote (blinky_mail @ 16 Nov 2011 00:32)
http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2011/11/htczeta-1321395227.jpg

powiedzcie... po co komu iphone'y ;D?

mocniejszy niz moj laptop :drool:
ciekawe kiedy i za ile będzie dostępny :D
Member
Warn: 30%
Nov 18 2011 03:30pm
SwiftKey dobra klawiatura. parę złotych trzeba wydać ale się opłaca.
Go Back To Polska Topic List
Prev1259260261262263966Next
Add Reply New Topic New Poll