Quote (Mefju @ 17 Nov 2011 17:27)
ja wlasnie myslalem o note, nie mialem go jeszcze w rece, ale wydaje mi sie byc idealnym

uwielbiam duze ekrany, w sumie myslalem o tablecie, ale jezeli jest cos miedzy smartfonem, a tabletem- to jest to wlasnie dla mnie

w jakiej cenie mogles go dorwac?
W tym problem, że ja też myślałem o nim jak o telefonie idealnym dopóki go nie zobaczyłem.
Nowe telefony mają zwykle nie więcej niż 1 cm grubości, nie czuć ich w kieszeni przez co wydaje się, że im większy będzie miał ekran tym lepiej, ale kurcze, no nadal jestem w szoku. Do tej pory z 5.3 calowym ekranem był dla mnie raczej przerośniętym telefonem a nie czymś między telefonem a tabletem, jak ludzie zwykli o nim pisać, ale teraz mam ochotę nazwać go po prostu tabletem

Pierwszy raz widziałem go na żywo i jestem załamany. Teraz HD2/SGS2 wydają się być idealne, nic większego raczej nie będę chciał

No chyba, że 0.2-0.5 cala więcej, ale boje się, że to już będzie za wiele.
Spotkałem znajomego, który przygotowywał jakieś prezentacje czy stoisko chyba z nowymi Samsungami w Krakowie. On zajmuje się właśnie takimi "eventami", reklamą telefonów w internecie itp. Pisałem dla niego kiedyś testy kilku czy kilkunastu urządzeń: ze 2-3 telefony, troche słuchawek, odtwarzaczy itp., jakiś tydzień łażenia z telefonem, a potem recenzja, czasem było za to troche kasy. Już wyrosłem z tych zabawek i nie podnieca mnie więcej siedzenie przy komputerze i pisanie testów za darmochę, niech bawią się z tym gimbusy.
Zamawia(ł) ktoś Kindle Fire z Amazonu? Bo zostało mi troche kasy i chyba go kupie, tylko nie sprawdzałem jeszcze czy nie ma problemów z wysyłką i jakichś haczyków dla ludzi spoza USA.
Quote (imnoise @ 17 Nov 2011 18:17)
http://s2.blomedia.pl/komorkomania.pl/images/2011/11/Ubuntu-dla-smartfon%C3%B3w-616x734.jpg
nie o andku, ale ciekawe.
Ubuntu na telefony zaorałoby wszystkie inne systemy. Najpopularniejszy pewnie nadal byłby Android i iOS, ale Ubuntu byłoby pewnie najpotężniejsze i chyba możnaby liczyć na mase portów z aplikacji desktopowych.
Te nowe interfejsy, Unity czy nawet Gnome Shell (których używam praktycznie codziennie) są zbudowane podobnie jak nowy WP7, czyli proste kształty, wielkie napisy itp. Wyglądało to dla mnie do tej pory troche nienaturalnie na komputerze, ale rzeczywiście można by to teraz łatwo przerzucić na telefony.
This post was edited by toyo on Nov 17 2011 10:33am