Quote (hoolz @ 3 Dec 2010 05:00)
patrzac z kibicowskiego punktu widzenia Katar to taki sam swietny pomysl jak RPA,kto tam pojedzie? normalnych kibicow ktorzy cos tam dzialaja na i za trybunami pewnie bedzie mozna policzyc na palcach jednej reki,a czy sie komus to podoba czy nie to kibice tworza atmosfere na meczach i bez niej nie pomoga najwspanialsze stadiony na swiecie
Rosja - nie jest zle,na pewno sie cos bedzie dzialo,Anglia tez by byla dobra.
Kibicowsko w Katarze pewnie nie bedzie rewelacyjnie, ale tez trudno dywagowac co sie bedzie dzialo na swiecie w 2022 roku. Poza tym nie bedzie tam wuwuzeli. A poza tym, ja nigdy nie bylem zachwycony poziomem kibicowania na meczach reprezentacyjnych, wiadomo, ze wielu zagorzalych fanow z roznych zakatkow swiata i tak przyjedzie, wiec na pewno bedzie barwnie. A ze nie beda to ultrasi, tylko ludzie kochajacy futbol i swoj kraj i dracy jape, ale niekoniecznie tak jak trzeba? Nie przeszkadza mi to, wazne, zeby organizacyjnie bylo udanie, a w to nie watpie, stadiony maja/beda miec fantastyczne, sam bym sie chetnie na takiego world cupa wybral, ale trudno przewidywac co bede wtedy robil za 12 lat, mam w planach umrzec mlodo.
Nie wiem Hoolz co rozumiesz przez "cos sie bedzie dzialo" w Rosji, jak dla mnie Rosja za 8 lat to wersja mocno hardkorowa, bylem w Moskwie i w St.Petersburgu, ale nie samolotem, tylko obydwie podroze odbylem samochodem, wiec troche kraju widzialem i poznalem same miasta, jak i Rosjan tam mieszkajacych. Myslalem, ze euro na Ukrainie w 2012 to hardkor ( tam tez bylem parokrotnie i mam wyrobione zdanie ), ale musze teraz zrewidowac moj poglad - przy Rosji 2018 nie mam obaw o Ukraine.
A hardkorowa wersja z wielu powodow, zarowno spolecznych, jak i organizacyjnych, jak i wzgledow bezpieczenstwa. I nawet po ew. udanej olimpiadzie zimowej w Soczi nie przestane byc sceptyczny, co innego organizowac olimpiade w kurorcie nad morzem czarnym, a co innego robic World Cupa dla ( zapewne milionow ) ludzi w miastach rosyjskich, jeszcze pol biedy Moskwa i Petersburg, ale kolejne opcje to np. Wolgograd, Kazan, Nowosybirsk, Jaketynburg, Samara. To juz ostra jazda.
This post was edited by RoGh on Dec 3 2010 02:37am