Quote (bustersss @ 6 May 2013 21:09)
Jesli chodzi o rame to pewnie sa jakies male roznice jesli chodzi o wage.
Nie znam sie na tym zbyt dobrze wiec nie wskaze ci istotnych roznic. Ale przykladowo w niektorych rowerach za 1.5k widze piasty jakiegos joytecha a w innych shimano costam
Niektore maja osprzet shimano alivio a inne fx-cos tam. Niektore maja osprzet shimano alivio za 1.2k inne za 1.6k. Nie wiem co jest lepsze wiec pytam.
Moze roznic nie ma duzych, ale warto zapytac "bardziej doswiadczonych" (tak wiem to zle miejsce) co lepiej wybrac. Moze nie warto wydawac 1.5k skoro rownie dobry rower kupie pare stowek taniej.
P.S to nie rower dla mnie tylko dla ojca.
e: tak samo moze nie warto kupowac roweru gianta gt czy merridy bo placi sie za marke a mozna kupic taniej rower mniej znanej firmy.
w ramach właśnie znajdziesz najmniejsze różnice- nawet kąty rur będą w 90% identyczne. Btw nie daj się zmylić- jedna firma (nie pamiętam jaka dokładnie, bo było to dobrze z 4 lata temu, więc nie chcę rzucać nazwami) była sto razy wytrzymalsza niż piasty deore które mieliły kulki po 3 miesiącach jazdy.
Co do różnic "alivio a fx-cośtam"... Te oznaczenia np fx-4230 to fabryczna nazwa przerzutki- w katalogach widnieją właśnie jako takie symbole zamiast zwykłe "alivio". Srsly, myślę że do ceny 1700 spokojnie możesz kierować się wizualnym widzimisię. Ew. podeślij kilka propozycji to pomożemy Ci rozstrzygnąć

/e: poza tym nie oceniaj po samym osprzęcie. Patrz też na hamulce i obręcze. I na to, ile cali ma główka ramy (dzisiaj standardem jest 1 i 1/8 cala, omijaj 1')
/e2: uwierz, w tym sporcie akurat płacenie za markę nie jest jakąś wielką fanaberią. Jak chcesz urwać trochę grosza to kup jakiegoś Krossa- tanie rowery i bardzo solidnie wykonane
This post was edited by Bozia on May 6 2013 01:43pm