Quote (Ironfister @ 19 Jan 2016 20:39)
To żadnego związku nie ma. Jak dla mnie mogą banki opodatkować nawet 3x podatkiem bankowym, tylko wtedy będą musieli je ratować jak SKOKi (z pieniędzy podatników) a podstawowe konto bankowe będzie jak na Wegrzech kosztować 50pln/mies.
Wystarczyłoby żeby Kaczyński wycofał zmiany ustrojowe: zostawi TK w spokoju, wycofa ustawe medialną, nie przekaze sobie niezaleznej prokuratury, nie wymieni 2000 urzędników ze służby cywilnej, przeprosi Polaków za nazwanie ich gorszym sortem itp
Podatek bankowy może zostawić, ale niech będzie równy dla wszystkich a nie tak że Skoki są w większości zwolnione a banki bulą.
Gwarantuje że Europa się odpierniczy.
Coś pozytywnego? Popsuty rating, podwyżka oprocentowania obligacji, droższe waluty, ograniczenie zagranicznych inwestycji, ograniczenie zaufania, zagraniczne gazety od kilku tygodni trąbią źle o Polsce, władza dodatkowo podzieliła obywateli na "lepszy" i "gorszy" sort w zalezności od tego czy popiera "wodza".
Ciężko mi znaleźć coś pozytywnego.
No tak, bo przeciez w tym wszystkim nie chodzi o pieniadze. Niemcy dbaja przede wszystkim o nasza demokracje i wolnosc slowa. W dupie maja perspektywe uciekajacych $$$. Zajebista sytuacja w kraju im na to pozwala. Jedno jest pewne. Albo jarek ma przemyslana strategie na odciecie sie od zachodu przy zachowaniu naszego pozytywnego statusu w UE albo jestesmy w czarnej dupie. Ja mimo wszystko stawiam na to pierwsze. Ciagle mowisz "zachod to" "zachod tamto". W dupie mam co pisza w niemieckiej gazecie codziennej. Maja przejebane z imigrantami to wola znalezc zastepczy temat. "patrzcie niemcy, u nas moze nie mozna wyjsc na ulice bo zaraz cie zgwalci stado murzynow ale w polsce jest jeszcze gorzej". Wczorajsza debata wszystko pokazala. Jarek przy odcinaniu PO od koryta i tak jest spokojny. Ja poza wyjebaniem kazdego na zbity pysk jeszcze bym ich do pierdla powsadzal. I ludzie dziela sie na lepszy i gorszy sort. Co do tego nie ma zadnych watpliwosci.