Quote (demontaczki @ 22 Sep 2013 16:30)
imo brak energii, jak pierwszy raz po 7km biegach zaatakowałem 22km to też końcówkę bardzo bardzo ciężko mi się biegło
u mnie przy większości biegów jakieś bólu w trakcie pojawiają i przeważnie w trakcie znikają

tylko, że przeważnie biegam przełaje
nie rezygnuj tak szybko, spróbuj jeszcze jutro pobiegać
dzisiaj 16km w 1:24, jeszcze we wtorek jakieś 15km i chyba będzie na tyle przygotowań
bierzesz jakieś żele energetyczne, czy planujesz bazować na bananach, czy może w ogóle nic?
Biorę żele, jakoś ciężej byłoby mi jeść banany w trakcie biegu.
Quote (arachno_m @ 22 Sep 2013 22:08)
Polecam wciągnąć żel na 15km, a później na 30 km-ie.
Banany też dają radę, ale mocniej obciążają układ trawienny.
No właśnie.
Edit:
Quote (Henio17 @ 22 Sep 2013 15:20)
trochę hardkorowo na tydzień przed maratonem biec 30km, niezła kondycja

ja chyba rezygnuję ze startu jednak - dziś przebiegłem niecałe 3km, czuję śródstopie lewej nogi i boli mnie chyba przyczep prawej łydki. Śródstopie jestem w stanie ''rozbiegać'', łydkę nie

Obojętnie jaki czas wykręcę - będzie to moja życiówka, nie spinam się, nie mam olbrzymich oczekiwań czasowych i nie wiem czy to nie będzie pierwszy i ostatni maraton, chyba skupię się bardziej na biegach 5/10 i półmaratonach.

To są moim zdaniem zdrowe odległości, chociaż w odległych planach miałem ochotę wziąć udział w ultra maratonie, ale wszystko jeszcze przede mną - jeszcze nie stuknął mi roczek od kiedy zacząłem biegać.
This post was edited by b0b3k on Sep 22 2013 02:31pm