d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Bieganie > Temat Oficjalny.
Prev1250251252253254470Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 3,704.84
Sep 8 2013 01:57pm
dziś się miałem ''przyjemność'' dowiedzieć, że chyba bieganie nie będzie jednak moim ulubionym sportem. niedawno zacząłem biegać, zazwyczaj biegam po pracy - wieczorami. w niedzielę mam wolne, więc mogę biec o dowolnej porze - postanowiłem dziś (podobniej, jak tydzień temu) biec w godzinach przedpołudniowych. nadmienię, że w pracy podczas cieplejszych dni używam klimatyzacji non stop - gorąco mi jest zawsze. dziś w w-wie było chyba z 15 stopnia, ale pełne nasłonecznienie. miałem przebiec jakiś dystans w okolicach 10+ km. skończyłem po 4,5. było dziś za gorąco na bieganie!!! po niecałych 1,5 km lało się ze mnie - nie dałem rady. wątpię, żebym dał radę biegać w lecie, przy letnich temperaturach - strasznie się pocę :( macie jakiś sposoby na wycieranie czoła? robię to koszulką, no ale wtedy nie mogę założyć żadnego paska/biodrówki - any1 help me?
Member
Gold: 2,777.00
Sep 8 2013 02:02pm
Quote (Henio17 @ 8 Sep 2013 21:57)
dziś się miałem ''przyjemność'' dowiedzieć, że chyba bieganie nie będzie jednak moim ulubionym sportem. niedawno zacząłem biegać, zazwyczaj biegam po pracy - wieczorami. w niedzielę mam wolne, więc mogę biec o dowolnej porze - postanowiłem dziś (podobniej, jak tydzień temu) biec w godzinach przedpołudniowych. nadmienię, że w pracy podczas cieplejszych dni używam klimatyzacji non stop - gorąco mi jest zawsze. dziś w w-wie było chyba z 15 stopnia, ale pełne nasłonecznienie. miałem przebiec jakiś dystans w okolicach 10+ km. skończyłem po 4,5. było dziś za gorąco na bieganie!!! po niecałych 1,5 km lało się ze mnie - nie dałem rady. wątpię, żebym dał radę biegać w lecie, przy letnich temperaturach - strasznie się pocę :( macie jakiś sposoby na wycieranie czoła? robię to koszulką, no ale wtedy nie mogę założyć żadnego paska/biodrówki - any1 help me?

w lato zawsze jest ciezej, ale dzis nie byl oaz tak goraco... na czolo to trzeba frotke zalozyc na nadgarstek
Member
Gold: 290.01
Warn: 30%
Sep 8 2013 02:31pm
Quote (Henio17 @ Sep 8 2013 08:57pm)

czemu musisz wycierac czolo podczas biegu? Jakos mi pot nigdy nie przeszkadza. A po drugie, do lata jeszcze tyle czasu, ze jak po 2-3 razy w tygodniu bedziesz biegal to i slonce w lato cie nie zatrzyma :D
Member
Gold: 3,704.84
Sep 8 2013 03:31pm
no to pełna załamka. czyli nikt nie ma takich problemów, jak ja :(
Quote (cOr @ Sep 8 2013 09:02pm)
w lato zawsze jest ciezej, ale dzis nie byl oaz tak goraco... na czolo to trzeba frotke zalozyc na nadgarstek

no właśnie - dziś nie było aż tak gorąco, ale... temperatura w słońcu mnie pokonała. nienawidzę słońca! na 1 ręce mam nowozakupiony forerunner 210hr, czyli zostaje 1 frotka - sądząc po ilości potu, ktory produkuje - musiałbym co kilka km je zmianiać na nowe. jak wycieram twarz w koszulkę po pewnym czasie jest ona tak mokra, że to wycieranie się staje się nieefektywne.
Quote (Insane_guy_with_the_cheese @ Sep 8 2013 09:31pm)
czemu musisz wycierac czolo podczas biegu? Jakos mi pot nigdy nie przeszkadza. A po drugie, do lata jeszcze tyle czasu, ze jak po 2-3 razy w tygodniu bedziesz biegal to i slonce w lato cie nie zatrzyma :D
no bo mi pot kapie do oczu i mam jego krople na powiekach. jak by spływał po boku twarzy, to nie byłoby problemu at all. no właśnie ja się dziś tak spociłem, że nie chcę nawet wiedzieć jak będzie w lato next year :( w tym jest sęk. dziś mnie słońce pokonało :(

Member
Gold: 2,864.40
Sep 9 2013 03:31am
Ja też się trochę pocę, zwłaszcza jak jest cieplej. Zazwyczaj przecieram tylko rękawami skronie i czoło, żeby mi się do oczu nie lało, a reszta niech sobie płynie nawet ciurkiem. Rękawy powinny wystarczyć do obcierania okolic oczu i czoła, tu koszulka nie powinna się tak moczyć, bo na klacie masz mokrą dodatkowo, bo Ci spływa pot po ciele, na rękawach jest to ograniczone. Jak to nie pomoże to frotka na 1 rekę albo czoło i będzie ok. Tylko nie wycieraj całej twarzy, bo i tak za chwilę będzie mokra + koszulka będzie strasznie mokra, niezaleznie co zrobisz :)
Member
Gold: 133.00
Warn: 30%
Sep 9 2013 03:40am
Ja jak wychodze biegac to biore zawsze recznik papierowy i nie mam problemu z wkurwiajacym potem.
Member
Gold: 1.00
Sep 9 2013 05:18am
Quote (Henio17 @ 8 Sep 2013 21:57)

Dzisiaj pogoda całkiem dobra na bieganie nawet w samo południe, nie jest upalnie a ciepło. Frotka to dobre rozwiązanie - jak pisał cOr, ale ja w sumie wycieram sobie czoło tak jak Ty koszulką, jakoś nie mam w nawyku zakładać frotki.

Jeśli myślisz o startach w biegach to musisz przyzwyczajać organizm do biegania w dzień, nawet w upały. Zakrywasz głowę czapką i pamiętasz o regularnym nawadnianiu i wszystko jest dobrze. :)
Member
Gold: 2,777.00
Sep 9 2013 09:28am
meh, zdiagnozowal mi przewlekly stan zapalny
2 tyg lekow a potem 2 tyg rehabilitacji ;/
Member
Gold: 1,523.49
Sep 9 2013 09:47am
Quote (cOr @ Sep 9 2013 05:28pm)
meh, zdiagnozowal mi przewlekly stan zapalny
2 tyg lekow a potem 2 tyg rehabilitacji ;/

rak
Member
Gold: 24,735.00
Sep 9 2013 09:48am
jakiś preparat na regeneracje stawów i chrząstki?
Go Back To Polska Topic List
Prev1250251252253254470Next
Add Reply New Topic New Poll