Quote (trz @ Feb 4 2012 04:44pm)
Bez sensu jeździc rok na benzynie, po roku jazdy gaz ci sie zwroci. Im dłużej jezdzidz na benzynie tym wiecej jesteś w plecy
e: jak tam auto śmiga? zadowolony z mocy?
Auto kupione za gotowke, wiec teraz trzeba sie odbic troche finansowo. Stad ten rok. Innym mniejszym argumentem jest dotarcie samochodu na benzynce.
Autko prowadzi sie super, swietnie trzyma sie drogi na zakretach i informuje kiedy moze tracic przyczepnosc lub kiedy jest slisko pod kolami. Przesiadlem sie ze stukonnej 13-letniej toyoty 1.6, wiec roznica sie moze nie ogromna, ale duza. Znacznie lepsze przyspieszenie, o wyposazeniu nie wspominam bo 13 lat robi swoje w motoryzacji. Bardzo wygodne fotele jak dla mnie, nie za miekkie, nie za twarde (mialem maly problem z toyota, po kilku godzinach bolaly mnie plecy). Na poczatku przerazila mnie glosnosc auta po czytaniu recenzji. Troche wyolbrzymilem sobie to w glowie i myslalem ze bedzie sie darlo. Okazuje sie, ze tylko przy ssaniu jest troche glosniej (przy odpalaniu na -20 np), ale po minucie autko jest mega cichutkie. Wiadomo, ze powyzej 130 i 3,5k obrotow glosnosc autka sie zwieksza, ale tego sie zmienic nie da. W porownaniu do toyoty autko 2x bardziej ciche. Zrobilem dopiero 300km, wiec wiecej narazie nie moge napisac

Ogolnie jestem bardzo zadowolony z zakupu. A no i spalanie. Na trasie miasto-200km-miasto srednie spalanie wyszlo mi 8.9l. Troche sporo, ale przy takim mrozie i dynamicznej jezdzie jak dla mnie jest dobrze. W lato mysle ze do 7 uda mi sie zbic przy spokojnym jezdzeniu
e/ a no odnosnie mocy to zaskoczylo mnie dobre przyspieszenie przy predkosciach powyzej 110. Wyprzedzanie jest mega szybkie i zanim sie czlowiek obejrzy to jest koniec wyprzedzania i 150na liczniku. O skrzyni biegow (ktora mnie troche zaskoczyla) napisze pozniej bo ide na impreze.
This post was edited by Kathorga on Feb 4 2012 10:13am