Quote (Nensato @ Jul 25 2012 05:06pm)
Używaną gitare, która nadaje się do sensownego grania kupisz za 400-500 zł albo nawet taniej, ja kupiłem za 350 zł swój pierwszy bas, może zajebisty sprzęt to to nie był, ale grać się nauczyłem.
Do tego na alledrogo albo jakimś forum znajdź 5 czy 10 watowe combo. Wyrwiesz może za 100 zł + przesyłka i do domu wystarczy.
Ewentualnie jak ktoś z twoich znajomych interesuje się elektroniką, to niech ci zrobi lampę 5w za 150-200.
Do tego kupujesz jakiś głośnik za 4 dychy ładujesz w obudowę ze sklejki, podłączasz i już możesz wkurwiać ludzi wokół.
Wystarczy trochę pomyśleć, poszukać w necie, poczytać, a nie, że ktoś ci napisze, że musisz mieć ponad 1k żeby zacząć i już emoquitujesz.
Nie jest powiedziane, ze musi zacząć od 1k. Jedno jest pewne, że to musi być chwilowa zajawka skoro tak szybko się poddaje. Ja na swojego elektryka wyczekiwałem bardzo długo po drodze przechodząc przez akustyki i klasyki.
Z GUWNA BATA NIE UKRECISZ XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDQuote (mysz15 @ Jul 25 2012 05:36pm)
kurwa ale wy pieprzycie glupoty to was sluchac nie moge...
tak sie sklada ze dopoki nie grasz koncertow dopoty sprzet ktory zabrzmi ci calkiem fajnie mozna dostac za mniej niz 500zł.
Powiem tak - za 350zł na *** kupilem uzywanego washburna w14 (pierwszy sprzet - NIGDY NOWY!!! - strata kasy - są pewne modele i firmy ktore robia solidny sprzet dla poczatkujacych - wystarczy popytac po forach)
sciagnalem z neta freewarowego reapera jako bazę, asio4all wiadomo obowiązkowo sterownik dzwieku, wzmaki lecab2 i legion i kilka randomowych impulsów (praktycznie wszystko mozna sciagnac z 1-2 stronek i zajmuje to kilobajty doslownie)
odpalilem i pobawilem sie gałkami brzmienia przez jakies 15 minut i mam naprawde mocno brzmiacy sprzet. Jedynym wymogiem jest posiadanie przyzwoitej karty muzycznej lub glosnikow.
Ja posiadam ponad 10 letnie glosniki creativa 4.1 i karte muzyczną mam zintegrowaną na taniutkiej plycie glownej kupionej 5lat temu a brzmienie jest kozak jak na 350zł!
Jesli pokusisz sie o zmiane karty muzycznej to za 300zł mozesz juz miec calkiem przyzwoity statek a roznica w brzmieniu jest kolosalna. Do grania/nagrywania w domu stanowczo wystarczy.
A szczerze mowiac to nie wiem czy jakbym sie nie pobawil troche z mocniejszymi glosnikami to mozeby i nawet na jakas probe z perką wystarczyło.
to samo z basem - Zak B4 oczyfko z 450zł i kurwa mam takie ciepłe miesko ze az chce sie grac - tu to nawet zadnych efektow nie kladlem tylko czysty kanał na reaperze.
Ivona ci czyta xdd?
To samo mu pisaliśmy xd typie
This post was edited by KaKeMaKe on Jul 25 2012 02:25pm