d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Piłka Nożna > Temat Oficjalny
Prev12472482492502515001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 17.16
Nov 29 2010 10:19pm
Guardiola po meczu:

„Nie oczekiwałem takiego wyniku. Podobieństwa do 2-6? Dzisiejszy triumf był podobny do tamtego w stylu, ale na Bernabéu wygraliśmy ligę, a po dzisiejszym meczu długa droga przed nami. Odnieśliśmy zwycięstwo nad bardzo silnym rywalem. Walka z Madrytem będzie trwać do końca ligi. (…) Nic nie wygraliśmy, ale będziemy cieszyć się dzisiejszym zwycięstwem tak długo jak to możliwe. Teraz naszym wyzwaniem jest odcięcie się od wszystkich pochwał, które będą kierowane pod naszym adresem, bo musimy jechać do Pampeluny”.

„To, że mogliśmy rywalizować w ten sposób z drużyną, która ma na koncie najwięcej pucharów Ligi Mistrzów, która w tym roku była niepokonana w lidze i Europie, napawa mnie dumą”.

„Wygrana z Madrytem to zwycięstwo wszystkich. Wszystko rozpoczęli przed laty Cruyff i Rexach, a my poszliśmy wyznaczoną przez nich drogą. Nie chcieliśmy zdradzić wieloletniej idei piłkarskiej Barçy. Mecz kończyliśmy z ośmioma piłkarzami z cantery. Nie znajdziemy drugiej takiej drużyny”.

Guardiola chwalił zachowanie kibiców na Camp Nou: „Znów tego dokonaliśmy! Cieszę się, bo to oni nadają sens naszej pracy”.

„Rezultat tego meczu nie jest rzeczywistym odzwierciedleniem różnicy jaka dzieli Barcelonę i Madryt. Teraz łatwo jest powiedzieć, że jesteśmy od nich o wiele lepsi, ale to nieprawda. Tylko dzisiaj byliśmy lepsi. (...) Do tej pory Real błyszczał w lidze, to bardzo mocna drużyna. Chodzi o to, że są takie dni, kiedy dochodzi do takich meczów. Zagraliśmy na bardzo wysokim poziomie, wychodziło nam wszystko, ale takie mecze zdarzają się tylko od czasu do czasu. Po wygraniu wszystkiego co jest do wygrania to pokolenie piłkarzy wciąż chce grać dobry futbol. Barça nie jest najlepsza na świecie. Musimy zachować skromność, bo to czas nas oceni. Tak natychmiastowe ocenienie tej drużyny nie ma teraz sensu. Zobaczymy jak będą o nas mówić za jakiś czas”.

„Madryt wróci. Współczesna historia tak podpowiada”.

„Kto jest bardziej kompletnym piłkarzem od Messiego? Leo jest po prostu najlepszy. Nie tylko strzela gole, ale potrafi świetnie współpracować z kolegami. A wszystko to w wieku zaledwie 23 lat. Niesamowite”.

Pep chwalił także Daniego Alvesa, a zapytany o negocjacje ws. nowego kontraktu Brazylijczyka odpowiedział: „Mam nadzieję, że klub i agent Daniego dojdą do porozumienia. Mówię Daniemu, że jeśli odejdzie, to popełni błąd, bo tak dobrze jak w Barcelonie nie będzie mu nigdzie indziej”.
Member
Nov 29 2010 10:21pm
Kowalczyk tez nieźle na blogu dojebał:

No i co teraz, Mourinho?
Tagi: wojciech, kowalczyk, blog, barcelona, real
(29 listopada 2010 23:26)
Jestem na siebie wściekły. Obstawiłem wynik 4:1 i przez prawie cały mecz zastanawiałem się, co mi odbiło. Jakim cudem Real miałby strzelić gola? Z jakiej paki mogłem pomyśleć, że zagrozi bramce Barcelony? Po tym, co zobaczyłem dzisiaj, mogę tylko wkleić zdanie napisane kiedyś na tym blogu: "Fani Realu niech spojrzą prawdzie w twarz - obecni piłkarze tego klubu nadają się do pucowania barcelońskiej La Rambla. To też robi się na kolanach, czyli w ich ulubionej pozycji".

Na kolana! Na kolana! Na kolana!

Jose, Jose, wielki Jose. Przez cały tydzień słuchałem, że najlepszy trener świata zatrzyma Barcelonę. To ja się teraz pytam: jak wysoko przegrałby Real, gdyby nie przyjechał z najlepszym trenerem, mistrzem od defensywy? Dwanaście do zera? Nie, dwanaście to mogło być dzisiaj. No to - siedemnaście? Dwadzieścia pięć? Trzydzieści osiem? Bardziej byłby wynik z piłki ręcznej, czy bardziej z koszykówki?

Mourinho - miałeś rację, że przestałeś bazgrać w swoim notesie po pierwszym golu. Przydadzą ci się puste kartki, by wziąć autograf od Guardioli, od Messiego, od Xaviego, Iniesty, Villi i innych. Chciałeś przejść do historii i przeszedłeś - takiej klęski nie zanotował prawie nikt inny. PIĘĆ DO ZERA. Możesz nauczyć piłkarzy Realu chamstwa, ale nie nauczysz ich nigdy gry na takim poziomie. Możesz im kazać kopać przeciwników po kostkach, ale nigdy nie sprawisz, że strzelą pięć goli Barcelonie. Uwierzyłem ci przez moment i pomyślałem, że jedną bramkę dacie radę wcisnąć. Ależ byłem głupi. Prawie głupi jak ty, bo ty myślałeś, że wygracie. Ha!

Co to w ogóle ma być? Jako kibic Barcelony domagam się godnego przeciwnika! Domagam się emocji! Khedira? On to chyba już jako piłkarz VfB przyjmował czwórkę na Camp Nou. Ozil? Ta szóstego sortu podróbka Iniesty? Ronaldo, co zagrał już z Barceloną ze sto meczów, ale jeszcze nie dał rady kopnąć w bramkę?

"Królewscy", dajcie mi jakieś emocje! A na razie: na kolana, na kolana, na kolana!
Member
Nov 29 2010 10:37pm

Katalońscy kibice świętują efektowną wygraną nad Realem Madryt. Po zakończeniu spotkania fani Barçy wyszli na ulice fetować pokonanie odwiecznego rywala.
Tradycyjnie najwięcej fanów zgromadziło się na Canaletes, gdzie okrzykom i wspólnej zabawie nie ma końca. Kibice we wspaniałych nastrojach śpiewają na cześć Pepa Guardioli i jego podopiecznych.
Na las Ramblas fani Mistrza Hiszpanii śpiewają pod adresem Jose Mourinho, tak jak to miało miejsce podczas drugiej połowy dzisiejszego spotkania. Portugalski szkoleniowiec Realu Madryt został wrogo przyjęty przez miejscową publiczność, upust emocji ze strony kibiców można zaobserwować również na ulicach miasta.

konferencja Mou
http://www.youtube.com/watch?v=dNvGHmqm5d8

This post was edited by SleepNowInThe Fire on Nov 29 2010 10:42pm
Member
Gold: 1,513.66
Nov 30 2010 01:41am
To ja jeszcze tylko jedno :>

HIGH FIVE !

HAHA TO ZNISZCZYLO :D

This post was edited by zYwi3c on Nov 30 2010 01:45am
Member
Gold: 70,000.00
Nov 30 2010 03:00am
Quote (zYwi3c @ 30 Nov 2010 09:41)
To ja jeszcze tylko jedno :>

HIGH FIVE !
http://img406.imageshack.us/img406/1245/93978183.jpg

HAHA TO ZNISZCZYLO :D
http://i56.tinypic.com/29aqwxd.jpg

Szukałem tego zdjęcia Pique B) Dzięki
Bardzo mi się nie chce ale trzeba przejść się do totomixa po kase B) B) B)
Member
Nov 30 2010 03:01am
Quote (Dami @ 30 Nov 2010 10:00)
Szukałem tego zdjęcia Pique B) Dzięki
Bardzo mi się nie chce ale trzeba przejść się do totomixa po kase B)  B)  B)

Ile wygrales ; o ? ( Tylko Barca czy tez inne zaklady ? )
Member
Nov 30 2010 03:02am
Quote (zYwi3c @ 30 Nov 2010 11:01)
Ile wygrales ; o ? ( Tylko Barca czy tez inne zaklady ? )

500 zł tylko na Barce postawiłem :)
Member
Nov 30 2010 03:03am
Quote (Dami @ 30 Nov 2010 10:02)
500 zł tylko na Barce postawiłem :)

omg, najs i gratz ;O, nigdy bym sie nie odwazyl tyle kasy postawic, nawet na pewniaka :P
Member
Nov 30 2010 03:06am
Quote (zYwi3c @ 30 Nov 2010 11:03)
omg, najs i gratz ;O, nigdy bym sie nie odwazyl tyle kasy postawic, nawet na pewniaka :P

Jeśli gra Barca to nie ma się czego bać B)

Tymczasem jadę po paj!

This post was edited by Dami on Nov 30 2010 03:08am
Member
Gold: 0.00
Warn: 100%
Nov 30 2010 04:00am
mou się dzisiaj nie popisał jako trener.
fatalne zmiany marcelo i ozila, brak jakichkolwiek znaków w kierunku ramosa aby ściślej krył ville na prawej stronie a przecież stamtąd szło większość ataków. od samego początku meczu była tam zajebista luka a villa mial 15 metrów wolnego miejsca dookoła siebie. widać było że sergio sobie nie radził i to właśnie jego powinien zmienić mou no ale zmienił nie wiem kurwa dlaczego marcelo. tak samo zmiana ozila na lassa przy wyniku 2-0, no kurwa mać.
jak dla mnie mourinho dzień wcześniej postawił w totomixie na barce i zagrał beznadziejny mecz.
Go Back To Polska Topic List
Prev12472482492502515001Next
Closed New Topic New Poll