d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Bieganie > Temat Oficjalny.
Prev1246247248249250469Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2,864.40
Aug 29 2013 02:40pm
Quote (Bieniol @ 29 Aug 2013 22:14)
W bieganiu jeszcze nie używałem, ale na rower czy w góry zawsze biorę. Bardzo fajna sprawa, bardzo ułatwia wędrówkę/jazdę na rowerze bo nie trzeba się zatrzymywać żeby się napić:) Widziałem biegaczy z takimi cudami, ale to bardziej jakieś ultra biegi itp.

Masz ten oryginalny bukłak od nich? Ile dałeś i jak kupiłeś? +jaką to ma pojemność?
Wygoda na pewno super. No i jak już to wolałbym to zamiast pasa i bidonów na nim, nawet pojedynczego. Bo to jednak zawsze pewien dyskomfort, dysproporcja w obłożeniu wagi, a tam jest to idealnie rozłożone blisko środka ciężkości.
Member
Gold: 1.00
Aug 29 2013 02:50pm
Quote (Grigo @ 29 Aug 2013 22:40)
Masz ten oryginalny bukłak od nich? Ile dałeś i jak kupiłeś? +jaką to ma pojemność?
Wygoda na pewno super. No i jak już to wolałbym to zamiast pasa i bidonów na nim, nawet pojedynczego. Bo to jednak zawsze pewien dyskomfort, dysproporcja w obłożeniu wagi, a tam jest to idealnie rozłożone blisko środka ciężkości.

Ja spotkałem się z pojemnościami 1,5l :) fajna sprawa, ale z 2 stówki trzeba wydać chyba ;d
Member
Aug 29 2013 03:49pm
Quote (b0b3k @ 29 Aug 2013 22:50)
Ja spotkałem się z pojemnościami 1,5l :) fajna sprawa, ale z 2 stówki trzeba wydać chyba ;d

Trochę sporo, ale sprzęcik pewnie tego wart.
W Polsce to widziałeś?
Member
Gold: 3,704.84
Aug 30 2013 03:43am
Quote (Bieniol @ Aug 29 2013 05:27pm)

Ja od około miesiąca na długie wybiegania zabieram pas biodrowy Deuter Pulse Two https://www.polarsport.pl/akcesoria/pas-biodrowy-deuter-pulse-two.html
Dlaczego akurat ten, bo dostałem od żony :) a tak na poważnie to fajnie przylega do ciała dzięki takiemu krojowi, jest bardzo lekki, posiada 2 kieszenie ( 1 mala na klucze, 2 większa można nawet jakąś małą kurtkę upchać przy niepogodzie ), ma termiczną osłonę na bidon przez co woda się nie grzeje bardzo szybko. Koszt 85 zł, ale może ktoś inny poleci Ci coś lepszego :))

w podobnej cenie brat kupil zwykly pas. tzn cecha pozytywna jego pasa jest pasek z materialu elastycznego, dzieki ktoremu pasa nie musisz sciskac na brzuchu a na pewno nie spadnie i nie spezynuje. ten tez ma taki pasek?
Member
Gold: 505.75
Aug 30 2013 06:33am
Quote (Grigo @ Aug 29 2013 10:04pm)
A nikt nie używa sprzętu od Camelbak, tego "worka" mocowanego na plecach z rurką? :D

Na wybiegania 20km+ używam camelbaka - model Flo (biodrak), który moim zdaniem jest zdecydowanie wygodniejszy od pasu z bidonem/bidonami.
Member
Gold: 0.00
Aug 30 2013 07:42am
Quote (Grigo @ Aug 29 2013 09:40pm)

Nie, bukłak sobie dokupiłem bo do plecaka nie dodawali. Mam taki 2l firmy Salewa, ale wiadomo używam go w górach/na rowerze, a nie do biegania. Poszukaj w necie są takie fajne zgrabne plecaki 10-15l z bukłakiem. Tutaj masz np. w Decathlonie http://www.decathlon.pl/C-614728-plecaki,-kije,-bidony

Quote (Henio17 @ Aug 30 2013 10:43am)
w podobnej cenie brat kupil zwykly pas. tzn cecha pozytywna jego pasa jest pasek z materialu elastycznego, dzieki ktoremu pasa nie musisz sciskac na brzuchu a na pewno nie spadnie i nie spezynuje. ten tez ma taki pasek?

U mnie pas jest z takie materiału jak troki przy plecaku np. czyli nie rozciągliwy. Możesz go regulować jeśli chcesz. Tego pasa nie ściska się na brzuchu tylko na biodrach, jak sobie dobrze wyregulujesz to nie ma mowy o podskakiwaniu czy coś w tym stylu.

Member
Aug 30 2013 08:02am
Musiałbym to sobie pomierzyć na sobie, sprawdzić jak leży. Teraz sezon się już kończy, do tego nie prędko będę biegał dłuższe dystanse, więc jakoś na wiosnę się rozejrzę dopiero.
Teraz prędzej bym musiał poszukać jakiś ubrań na jesienną pogodę i zimową. Bo biegałem w bluzie i spodniach dresowych i jest taki problem, że jak wyjdę to jest mi troszkę chłodno, zacznę biegać i jest mi gorąco, a potem jak się spocę to czuję na sobie wiatr, a tak nie powinno być, bo mogę się łątwo przeziębić. Musiałbym mieć coś średnio grubego, co chroni od deszczu i jednak zapewnie trochę wentylacji. Muszę się przejechać i pooglądać.
Member
Aug 30 2013 09:43am
Quote (Grigo @ Aug 30 2013 03:02pm)
Musiałbym to sobie pomierzyć na sobie, sprawdzić jak leży. Teraz sezon się już kończy, do tego nie prędko będę biegał dłuższe dystanse, więc jakoś na wiosnę się rozejrzę dopiero.
Teraz prędzej bym musiał poszukać jakiś ubrań na jesienną pogodę i zimową. Bo biegałem w bluzie i spodniach dresowych i jest taki problem, że jak wyjdę to jest mi troszkę chłodno, zacznę biegać i jest mi gorąco, a potem jak się spocę to czuję na sobie wiatr, a tak nie powinno być, bo mogę się łątwo przeziębić. Musiałbym mieć coś średnio grubego, co chroni od deszczu i jednak zapewnie trochę wentylacji. Muszę się przejechać i pooglądać.

Jak masz u siebie Lidla w mieście to w poniedziałek będą takie getry do biegania. Jak Ci nie przeszkadza, że są takie obcisłe to możesz sobie zobaczyć. Wcześniej gdzieś pisałem, że u mnie dobrze sprawdza się odzież termiczna Brubeck, nie jest droga a daję rade. Nie ubieraj rzeczy bawełnianych bo to jest najgorsze :) zimą ubieram się na tzw. cebulkę, na nogi tylko getry, a na górę koszulka z długim rękawem termo, na to bluzę z oddychającego materiału + buff na szyje, czapka i rękawiczki :) Wtedy można śmigać.
Member
Aug 30 2013 11:26am
Quote (Bieniol @ 30 Aug 2013 17:43)
Jak masz u siebie Lidla w mieście to w poniedziałek będą takie getry do biegania. Jak Ci nie przeszkadza, że są takie obcisłe to możesz sobie zobaczyć. Wcześniej gdzieś pisałem, że u mnie dobrze sprawdza się odzież termiczna Brubeck, nie jest droga a daję rade. Nie ubieraj rzeczy bawełnianych bo to jest najgorsze :) zimą ubieram się na tzw. cebulkę, na nogi tylko getry, a na górę koszulka z długim rękawem termo, na to bluzę z oddychającego materiału + buff na szyje, czapka i rękawiczki :) Wtedy można śmigać.

Nie chcę obcisłych, bo mnie jeszcze zabiją na dzielnicy za taki wygląd :D
Koszulki termo nie mam, tylko taką oddychającą niby, co to jeszcze odprowadza wilgoć z firmy Reebok. Bluzy z oddychającego materiału też nie mam. A buff to ten komin? :D
Member
Aug 30 2013 02:39pm
Quote (Grigo @ Aug 30 2013 06:26pm)
Nie chcę obcisłych, bo mnie jeszcze zabiją na dzielnicy za taki wygląd :D
Koszulki termo nie mam, tylko taką oddychającą niby, co to jeszcze odprowadza wilgoć z firmy Reebok. Bluzy z oddychającego materiału też nie mam. A buff to ten komin? :D

A gdzie tam zabiją :) przyzwyczają się :) Buff to taka chusta wielofunkcyjna, możesz z niej zrobić np. czapkę, opaskę, kominiarkę też :) obadaj sobie na necie :) przydatna rzecz, a tania :)
Go Back To Polska Topic List
Prev1246247248249250469Next
Add Reply New Topic New Poll