d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Bieganie > Temat Oficjalny.
Prev1238239240241242469Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 505.75
Aug 21 2013 03:20am
Quote (Henio17 @ Aug 21 2013 12:36am)
no mam endomondo w tel i malo zadowolony jestem. dzis mi zmierzyli 1km w 1,5min... gps tak nawala? :( to w ogole jakas komedia, bo wczoraj bieglem ponad 7km i meczylem sie, a dzis nawet jeszcze dluzszy dystans i... czulem, ze moglem duzo dluzej biec i szybciej...

obecnie mysle o jakims zegarku zamiast telefonu z endomondo. obecnie biegam w spodenkach z kieszonka zapinana tak, by tel na pewno nie wypadl :D jest to uciazliwe, bo musze codziennie je prac. no i samo endomondo jest dla mnie za slabe po krotkich testach.

może coś z garmina? np. model 110 hr

dzieki za rade. mowiac o kontuzji chodzi Ci o kontuzje podczas maratonu czy podczas treningow? wystartuje na pewno w ''biegnij warszawo'', z maratonem zobacze jeszcze - moze jednak wbrew podpowiedziom sprobuje :D

Jeśli chodzi o kontuzję, to raczej w trakcie maratonu. Poza tym co to za przyjemność nawet jak przebiegniesz, dochodzić do siebie przez miesiąc czasu, a tak może być bez odpowiedniego przygotowania.

na czym ma polegac przepracowanie zimy? - jak juz pisalem biegam od ok tygodnia :D

Robisz duży kilometraż tygodniowy na niższych prędkościach. Później na początku sezonu pracujesz już nad tempem startowym pod maraton, bo przygotowanie wytrzymałościowe masz już z zimy.

dzis bylem w fashion house w piasecznie i mialem isc do decathlonu :D czesci z tych marek nawet nie znam. dalbys jakies namiary na sklep dla biegaczy w warszawie? myslalem, ze wlasnie decathlon bylby dobrym rozwiazaniem, gdzie ktos mi by cos umial doradzic. wlasciwie musze miec dobre buty, bo biegam codziennie, zaczynalem od 3km, teraz ponad 7km. mysle, ze jak beda postepy to nie ma co oszczedzac.

W decathlonie sprzedawcy nie mają pojęcia o bieganiu, aczkolwiek zdarza się, że niektóre modele butów są w atrakcyjnych cenach.
Mimo wszystko, w wawie polecam:
jacekbiega.pl
sklepbiegacza.pl

Member
Gold: 2,864.40
Aug 22 2013 03:30am
Dzisiaj pierwsze bieganie po niemalże miesięcznej przerwie. Zrobiłem trasę taką samą jak te miesiąc temu i co najlepsze w czasie niemalże identycznym jak wtedy! Są 2 możliwości. Albo się wtedy opierdalałem, albo te marsze (o których już wspominałem) mi pomogły jakoś zachować kondycję.
Anyway do końca sierpnia biegam standardowo pod pretekstem wzmocnienia się, a od września biorę się za te interwały, koniec pierdolenia się ;)

e/ co to za nowość z tym treningiem na endomondo? Tylko dla premium, jak to działa?

This post was edited by Grigo on Aug 22 2013 03:40am
Member
Gold: 0.00
Aug 22 2013 10:12am
Quote (Grigo @ Aug 22 2013 10:30am)
Dzisiaj pierwsze bieganie po niemalże miesięcznej przerwie. Zrobiłem trasę taką samą jak te miesiąc temu i co najlepsze w czasie niemalże identycznym jak wtedy! Są 2 możliwości. Albo się wtedy opierdalałem, albo te marsze (o których już wspominałem) mi pomogły jakoś zachować kondycję.
Anyway do końca sierpnia biegam standardowo pod pretekstem wzmocnienia się, a od września biorę się za te interwały, koniec pierdolenia się ;)

e/ co to za nowość z tym treningiem na endomondo? Tylko dla premium, jak to działa?

Fajnie, że wróciłeś do biegania :) na pewno te marsze, o których pisałeś pomogły. Zawsze to jakaś aktywność:) Kolano już całkowicie przestało boleć, nawet podczas biegu ?

Ten trening na Endomondo to jest taka rozpiska, jak biegać w jakim tempie i kiedy :) są też interwały w takim planie z tego co widziałem. Sam nie mam premium ale u innych osób widziałem jak taki plan wygląda.
Member
Aug 22 2013 11:41am
Quote (Bieniol @ 22 Aug 2013 18:12)
Fajnie, że wróciłeś do biegania :) na pewno te marsze, o których pisałeś pomogły. Zawsze to jakaś aktywność:) Kolano już całkowicie przestało boleć, nawet podczas biegu ?

Ten trening na Endomondo to jest taka rozpiska, jak biegać w jakim tempie i kiedy :) są też interwały w takim planie z tego co widziałem. Sam nie mam premium ale u innych  osób widziałem jak taki plan wygląda.

Kolano już zupełnie nie przeszkadza. Mam nadzieję, że nie będzie kolejnego nawrotu kontuzji, bo chcę biegać regularnie + wziąłem się za inne ćwiczenia w dni wolne od biegania.
A od września chcę się wziąć za interwały. Może zakupię premium na endomondo, żeby mi się lepiej biegało :)
Member
Gold: 0.00
Aug 22 2013 12:38pm
Quote (Grigo @ Aug 22 2013 06:41pm)
Kolano już zupełnie nie przeszkadza. Mam nadzieję, że nie będzie kolejnego nawrotu kontuzji, bo chcę biegać regularnie + wziąłem się za inne ćwiczenia w dni wolne od biegania.
A od września chcę się wziąć za interwały. Może zakupię premium na endomondo, żeby mi się lepiej biegało :)

Nie ma sensu wg. mnie :) w internecie znajdziesz dużo planów uwzględniających interwały itp. Na "naszym" poziomie biegania też nie ma co przesadzać z intensywnością treningów bo może to prowadzić do nawrotu kontuzji :) a tego byś nie chciał :) Myślę, że możesz np. robić 1 trening mocniejszy a następny spokojny. I tak cały tydzień. Dużo daję trening siły biegowej :)
Member
Gold: 2,777.00
Aug 22 2013 12:42pm
Quote (Grigo @ 22 Aug 2013 11:30)

nie no m8, wczesniej jak biegales to ze znacznie wieksza predkoscia ;]

ja ostatnio mam jakos dziwnie, super szybko sie mecze i po 3-4 km to juz wrecz marze o postoju :/
ale z drugiej strony podswiadomie zwiekszylem troche predkosc, jeszcze niedawno nie moglem zejsc ponizej 5;30/km, teraz jest w granicach 5min/km
ale dychy w 50 min jeszcze nie zrobie :( a taki mialem plan na run warsaw
Member
Aug 22 2013 01:04pm
Quote (Bieniol @ 22 Aug 2013 20:38)
Nie ma sensu wg. mnie :) w internecie znajdziesz dużo planów uwzględniających interwały itp. Na "naszym" poziomie biegania też nie ma co przesadzać z intensywnością treningów bo może to prowadzić do nawrotu kontuzji :) a tego byś nie chciał :) Myślę, że możesz np. robić 1 trening mocniejszy a następny spokojny. I tak cały tydzień. Dużo daję trening siły biegowej :)

A co myślisz o czymś a'la HIIT? Chce zrzucić kilka kg z brzuszka i przy okazji się wzmocnić, to podobno najlepsza opcja. Jednak jest trochę wymagająca... a endomondo pro myślałem raczej pod kątem tego, żeby mi głos mówił kiedy mam zapieprzać, a kiedy lajtowo biec.

Quote (cOr @ 22 Aug 2013 20:42)

ja ostatnio mam jakos dziwnie, super szybko sie mecze i po 3-4 km to juz wrecz marze o postoju :/
ale z drugiej strony podswiadomie zwiekszylem troche predkosc, jeszcze niedawno nie moglem zejsc ponizej 5;30/km, teraz jest w granicach 5min/km

Parę miesięcy temu to latałem po 10 km i to dużo szybciej... a potem te zasrane kontuzje...
Member
Gold: 1.00
Aug 22 2013 04:10pm
Quote (cOr @ 22 Aug 2013 20:42)

Pierdu pierdu, jak ktoś Cię poprowadzi to zejdziesz łatwo poniżej 50min.

Member
Gold: 3,704.84
Aug 23 2013 03:42am
Quote (arachno_m @ Aug 21 2013 10:20am)
może coś z garmina? np. model 110 hr
zastanowie sie, jak ten polecasz. nie znam sie na zegarkach w ogole.
Jeśli  chodzi o kontuzję, to raczej w trakcie maratonu. Poza tym co to za przyjemność nawet jak przebiegniesz, dochodzić do siebie przez miesiąc czasu, a tak może być bez odpowiedniego przygotowania.
:( szkoda troche mi tego maratonu, bo forma rosnie ;)
Robisz duży kilometraż tygodniowy na niższych prędkościach. Później na początku sezonu pracujesz już nad tempem startowym pod maraton, bo przygotowanie wytrzymałościowe masz już z zimy.
ale w zimie jest snieg, jak tu biegac? :D ja sie bardzo boje chodzic po sniegu, zawsze stawiam takie malutkie kroczki, a co tu mowic o bieganiu dopiero. i nie mam za duzo czasu na dluzsze trasy, bo one jesszcze wiecej czasu mi zabiora. i tak biegam od ok 21,15 najwczesniej.
W decathlonie sprzedawcy nie mają pojęcia o bieganiu, aczkolwiek zdarza się, że niektóre modele butów są w atrakcyjnych cenach.
Mimo wszystko, w wawie polecam:
jacekbiega.pl
sklepbiegacza.pl
:hug:

E: macie jakis sposob na odciski? po wczoraj sobie zrobilem, bo bieglem w cieniutkiej skarpecie, typu non-frotte. no i zauwazylem, ze moj but, ktory ma ok 1 miesiac, ma zniszczona (przesiana i podziurawiona) siateczke na piecie. help!

E2: korzystacie z jakichs suplementow? chodzi mi glownie o napoje. dawno temu popularny byl Isostar. obecnie pije sama wode.

This post was edited by Henio17 on Aug 23 2013 03:45am
Member
Gold: 5,000.38
Aug 23 2013 04:00am
wlasnie przyjebalem ~18km! hue hue
Go Back To Polska Topic List
Prev1238239240241242469Next
Add Reply New Topic New Poll