Quote (arachno_m @ Aug 15 2013 08:32pm)
Endomondo jest dobre ale do telefonu i jako motywator social.
Do analizy treningów jest kilka lepszych serwisów np. darmowy run-log.com
Co do butów - jeśli na początek, nie ma co wydawać więcej niż 100 pln (z Lidla lub z Decathlonu za ~70 pln starczą), ale jeśli aspirujesz do maratonu i będziesz ładował po np. 50-60km tygodniowo, to warto poszukać czegoś z profesjonalnym systemem amortyzacji wśród Asics, Saucony, Nike, New Balance, Mizuno, Puma, Adidas.
no mam endomondo w tel i malo zadowolony jestem. dzis mi zmierzyli 1km w 1,5min... gps tak nawala?

to w ogole jakas komedia, bo wczoraj bieglem ponad 7km i meczylem sie, a dzis nawet jeszcze dluzszy dystans i... czulem, ze moglem duzo dluzej biec i szybciej...
Quote (arachno_m @ Aug 15 2013 08:48pm)
Moim zdaniem za mało czasu, żeby bezkontuzyjnie i/lub bez spotkania ze ścianą przebiec maraton pod koniec września. Zbyt mało czasu i co za tym idzie za mało km-ów będziesz miał w nogach. Pobiegaj trochę, zrób może na koniec sezonu półmaraton, przepracuj odpowiednio zimę i pobiegnij w Warszawie, ale na Orlen Maratonie (27.04.2014).
dzieki za rade. mowiac o kontuzji chodzi Ci o kontuzje podczas maratonu czy podczas treningow? wystartuje na pewno w ''biegnij warszawo'', z maratonem zobacze jeszcze - moze jednak wbrew podpowiedziom sprobuje

na czym ma polegac przepracowanie zimy? - jak juz pisalem biegam od ok tygodnia

Opaska na ramię jest najlepszym rozwiązaniem w przypadku telefonu jako gpsa.
obecnie mysle o jakims zegarku zamiast telefonu z endomondo. obecnie biegam w spodenkach z kieszonka zapinana tak, by tel na pewno nie wypadl

jest to uciazliwe, bo musze codziennie je prac. no i samo endomondo jest dla mnie za slabe po krotkich testach.
adidas do biegania to qpa

(może inaczej - za te same pieniądze lub taniej można mieć bardziej zaawansowane technologicznie buty firm, które specjalizują się w butach dla biegaczy).
Poszukaj coś (może na wyprzedażach - modele ubiegłych sezonów) wśród asics, saucony, mizuni, new balance, brooks. Najlepiej przejdź się do profesjonalnego sklepu dla biegaczy (ale nie molocha typu decathlon czy intersport) i poprzymierzaj, przebiegnij się i porozmawiaj ze sprzedawcą. Na pewno dobrze Ci doradzą.
dzis bylem w fashion house w piasecznie i mialem isc do decathlonu

czesci z tych marek nawet nie znam. dalbys jakies namiary na sklep dla biegaczy w warszawie? myslalem, ze wlasnie decathlon bylby dobrym rozwiazaniem, gdzie ktos mi by cos umial doradzic. wlasciwie musze miec dobre buty, bo biegam codziennie, zaczynalem od 3km, teraz ponad 7km. mysle, ze jak beda postepy to nie ma co oszczedzac.