Quote (1970 @ Dec 6 2012 11:30pm)
diablo w mediamarkcie za 80zł
taka informacja
Ja pierdziu, potaniało o 90 zł zatem od dnia premiery.
Dość ciekawym jest fakt, iż cena dwójeczki, o ile dobrze pamiętam, jeszcze przez dłuuugie miesiące oscylowała w granicach tej wartości, którą mieliśmy w dniu jej premiery (159 złotych to było?).
No ale czego można było się spodziewać po grze, która w rzeczywistości wyszła niepełna. Mówię tu o braku trybu PVP, co jest faktem na tyle istotnym, jak i żenującym.
W końcu nie do tego przyzwyczaiła nas firma Blizzard, która jest znana (czy też raczej była znana) ze swojej rzetelności jeśli chodzi o wydawane przez nią tytuły, a gry typu d1, d2, starcraft czy seria warcraft potwierdzają, że ich rzetelność, Blizzarda, mocno się zachwiała, a fani czy też raczej fani, którzy mogli by zostać zwerbowani do kupna tej gry, po prostu sobie odpuszczają ten zakup. Spadek ceny tej gry, jest wdg mnie spowodowany właśnie tym bardzo przecież nieprofesjonalnym potraktowaniem klienta i tylko legenda serii Diablo, oraz bajońskie sumy jakie wydali oni na kampanie reklamową, spowodowała iż w rzeczywistości ta beta-wersja w ogóle się sprzedała. I nie mówię tu, że d3 jest fatalną grą, bo zdecydowanie nie jest. Gra ma nadal świetny potencjał i jest niekwestionowanym hitem roku pańskiego 2012, ale jako długoletni fan gier Blizzarda nadal mam pewien niesmak, że dałem się trochę nabrać wydając 170 złotych na produkt, który w rzeczywistości powinien być nieco tańszy.
~ Taka jest moja opinia.