Quote (imnoise @ Oct 30 2011 12:27pm)
mialem okazje sie dzisiaj pobawic troche ipadem2. glownie przegladalem sobie neta na safari. przyznam, ze szalu nie ma. stronki wczytuja sie w ten sposob, ze nie pojawia sie szkielet calej strony, a niedoczytany obszar pokrywa szachownica. spodziewalem sie wiecej po tak zachwalanej optymalizacji systemu i mocy procesora. juz lepiej radzi sobie netbook za 900zł. o wiele lepsze rozwiazanie to wczytanie calego tekstu i doczytywanie zdjec w locie.
ogolny interfejs dziala plynnie, ale nie widze zeby android szczegolnie tutaj odstawal. pomijam buble typu spica czy x8 i mowie o rozsadnych telefonach poziomu co najmniej galaxy s. nie wiem zatem skad takie wychwalanie tej plynnosci w ios na tle konkurencji.
niestety nie mialem okazji obadac zadnego tabletu z honeycombem, wiec do niego nie mam porownania.
Jesli milion lepszych przegladarek na iPada 2 anizeli safari (identyczna sytuacja jak w androidzie, gdzie wbudowana przegladarka jest kiepska, a zamienniki sa swietne), ktora wyraznie odstaje. Co do wychwalania plynnosci to hmm, nie slyszalem nigdy zeby ktos mowil ze iOS wygrywa w tej kategorii, S2 ktorego mam dziala rownie plynnie.