Quote (groom @ 31 Jan 2011 18:12)
To skriny z x10 mini? Mam male watpliwosci. Ikonki, gorne belki i to jak wybudzasz telefon przewaznie zmienia sie w ten sposob, ze sciagasz paczke z danym motywem i instalujesz przez cwm albo inne recovery. Jezeli chodzi o reszte to zwykle tapety i widzety do sciagniecia z marketu.
Zeby podkrecic procesor musisz miec kernel ktory na to pozwoli. Ot tak sobie nic nie zrobisz. Wszystko da sie sciagnac z xda jak slusznie zauwazyles. Majac juz kernel oc/uv moze sciagnac program setcpu i nim bawic sie w podkrecanie. Stabilne wartosci zawsze podaje autor kernela.
Hmm, rozumiem. Android cos nowego, troszke ciezko na dzien dobry to wszystko ogarnac. Zaczynam od roota ( mam najnowszy dostepny android na to male gowienko, 2.1 ) SuperOneClickv1.5.5-ShortFuse, calosc sie chyba udala, bo w menu pojawila sie nowa pozycja SuperUser, ale niczego specjalnego tam nie moge znalezc.
Wg. poradnika:
3. Jeśli wszystko poszło tak jak powinno, wyłączamy telefon a przy włączaniu naciskamy przycisk ‘wstecz’ aż do ukazania się menu xRecovery.
trzymam i trzymam, raz, drugi, trzeci, nic sie nie wlacza. Program nie wywalil zadnego bledu.
Chcialem sobie przyspieszyc i powywalac niepotrzebne rzeczy wg. tego tutoriala
http://forum.android.com.pl/f163/lista-aplikacji-kta-re-moa-na-bezpiecznie-usunae-ae-z-x10-mini-pro-45165/ Jeszcze pytanie, launcher pro mam rozumiec pozwala na wlaczanie tych wszystkich dodatkowych widzetow?
Masz jakies rady, za co sie zabrac na dzien dobry?
Bleh, bycie newbie sux...
Quote (groom @ 31 Jan 2011 18:30)
Teraz jestem na egzaminie ale jak wroce do domu to postaram sie jakos prosto opisac co i jak. Roota masz, latwo to sprawdzic instalujac program ktory wymaga uprawnien superuser np rom manager do sciagniecia z marketu. Nie wiem jak jest w przypadku mini bo nigdy tego telefonu w reku nie mialem ale to o czym piszesz to zwykle wejscie do recovery i raczej nie ma to nic wspolnego z rootem.
dzieki z gory, powodzenia na egzaminie
This post was edited by markov on Jan 31 2011 10:31am