Quote (zYwi3c @ Aug 25 2016 05:04pm)
Jak szukasz taniego i dobrego, polecam Xiaomi ;)
Właśnie ostatnio przeglądam peppera i są te telefony Xiaomi z ciekawą specyfikacją, ale teraz to i tak po ptokach, bo na Sony się zdecydowałem i miejmy nadzieję, że posłuży mi 4 lata tak jak SGS II.
Serio, nie przeszkadza mi zakup nowego kompa za krocie / monitorów 4K / dwóch monitorów (co jest w sumie w świecie IT normą teraz), chodzi mi wyłącznie o telefony, bo przez to co się dzieje na rynku, to poza właśnie Xiaomi z Chin sprowadzanych, w Polsce nie ma opcji zakupu taniego i sensownego telefonu do podstawowych potrzeb.
Jakimś sposobem kiedyś telefon za 500 zł się nie zacinał i internet elegancko hulał, a teraz telefony w tej kwocie w Polsce nie dają rady podstawowym funkcjom, niektóre modele w tej cenie wg recenzji nawet mają problem z przerywaniem rozmowy / zawieszaniem się w trakcie pisania SMS.
No i Season Passy do gier to taka sama zmora, gra zamiast 110 zł pełna, ewentualnie z dodatkiem do kupienia za długi czas, który widać było, że był robiony z sercem, a nie dla czystego zysku (np. BG II: Tron Bhaala) kosztuje 150 zł w wersji 'cyfrowego klucza', z SP za drugie tyle.
Watch Dogs 2 na UPLAY ma cenę sugerowaną dla Polski 199 zł. i UWAGA! Już ma Season Passa, a gra ma premierę dopiero za 3 miesiące. WD 2 z Season Passem kosztuje 340 zł w wersji klucza:
https://muve.pl/sklep/digital/akcja/watch-dogs-2-gold-edition-pc-digital-dlc,222531W tych dwóch przypadkach mam ból dupy i myślę, że wcale nie nieuzasadniony.
This post was edited by PQA on Aug 25 2016 10:10am