d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Diablo 2 Resurrected - Temat Oficjalny
Prev12122232425746Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 4,492.00
Mar 15 2021 12:51pm
Quote (Fatality-SoF @ 14 Mar 2021 23:03)
po chuja komu bug itemy jak tam nikt nie bedzie gral na non ladder. Tym bardziej, ze nastawiaja sie na krotkie sezony

W czysto kolekcjonerskim celu.
Albo inaczej, jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę.
Jest tu mnóstwo maniaków którzy sypną groszem aby mieć przedmiot jedyny w swoim rodzaju.

Dlatego myślę że nonladder też rozwinie skrzydła.
Aczkolwiek pożyjemy zobaczymy
Member
Gold: 80.00
Warn: 20%
Mar 15 2021 04:33pm
no zagram (oby)
Member
Gold: 2,019.00
Mar 15 2021 05:00pm
Quote (klochu @ Mar 15 2021 12:36pm)
ZGŁASZAM SWOJĄ OBECNOŚĆ, WITAM I POZDRAWIAM

o chuj ja cie pamietam :D

handlowalem kiedys z toba na diablo 2
Member
Gold: 20.07
Mar 22 2021 06:04pm
Ciekawa ankieta:

I kilka moich przemyśleń:
1. Jestem za (mimo wszystko) ograniczoną skrzynką, ale samą idee - by wprowadzić możliwość odblokowania większej ilości zakładek, uważam za bardzo trafioną.
Przykładowo; przechodzisz akt 1 - dostajesz jedną zakładkę więcej, drugi akt - drugą zakładkę, etc. Przechodzisz cały poziom trudności - dostajesz przykładowo 5 nowych zakładek.
Czyli za przejście wszystkich aktów/wszystkich poziomów trudności - masz 33 zakładki na kolekcjonowanie swoich przedmiotów. Mało? Moim zdaniem dużo.

2. Jestem przeciwny by tworzyć oddzielny "inventory space" dla charmów. Wdg mnie, wspólne miejsce dla przedmiotów, to jest to, co powinno zostać nie zmienione.

3. Tego również nie powinni ruszać. Tyle miejsca w eq w zupełności wystarczy, IMO.

4. Tutaj mam rozterkę. Niby oszczędzasz w chuj miejsca, mając możliwość stackowania run czy gemów, no ale jednak moim zdaniem to by była niepotrzebna zmiana wprowadzająca zbyt wielki.. komfort? W końcu to ma być d2 (a nie, tfu - d3).
Także to jest kwestia mocno dyskusyjna. Na pewno jestem na nie, jeśli chodzi o runy. Co do gemów, to ta opcja jest delikatnie kusząca.

5. Zdecydowanie mechanikę zużywania strzał/bełtów powinni zostawić bez zmian, wdg mnie. Jest to w pewnym sensie archaizm w h'n'slashach, lecz ma on pewien swój urok.

6. Nie! Skoro twórcy tego remastera, pozostawiają otwartą furtkę dla projektantów modów, to niech oni sobie zmieniają balans umiejętności wdg własnych upodobań.
Po raz kolejny uważam, że byłaby to zbyt wielka zmiana. I wydaje mi się, że posypałby się wtedy zbyt wielki hejt od starych wyjadaczy d2 za to (i słusznie).

7. j/w - zostawmy to mod-makerom

8. j/w - zostawmy to mod-makerom

9. 6 miesięcy to zdecydowanie za długo. 3 (lub 4 jak zasugerował wpierw llama) to wystarczający okres trwania ladderów.

10. Tu nie mam zdania.

11. eee, nie. Fajnie, że komenda players x istnieje w trybie single player, ale na battle necie to było by srogie przegięcie, IMO.

12. Nie to zostawią bez zmian.

13. hm.. i tak i nie. Sam w sumie nie wiem. Na pewno by to ułatwiło tworzenie słów runicznych, ale czy akurat ta zmiana jest konieczna?
Na pewno byłoby to kuszące, ale to w końcu ma być d2, a nie d3 - gdzie wszystko jest podane na tacy. Pewne archaizmy powinny być niezmienione (tak jak w przypadku strzał czy beltów).

14. Nie.

15. Nie.

16. Nie, lol.

17. Nie.

18. Zdecydowanie nie. Od tego będziemy mieli mody.

19. j/w

20. Nie! To byłby strzał w serce tej gry.

21. Tego również nie powinni zmieniać, no chyba, że w jakichś modach.

22. Wolałbym żeby tego nie zmieniali, ale jeżeli dadzą możliwość ponownego otwarcia krowiego poziomu, po ubiciu króla, to też się nie obrażę. W sumie wisi mi to..

23. j/w - jest mi to obojętne.

Z większością zgadzam się z llamą, z niektórymi rozwiązaniami nie, a wy? :huh:

Member
Gold: 18.39
Mar 23 2021 01:36am
Quote (2007 @ 23 Mar 2021 01:04)
Ciekawa ankieta:

https://www.youtube.com/watch?v=DyghD-4UBIk

I kilka moich przemyśleń:
1. Jestem za (mimo wszystko) ograniczoną skrzynką, ale samą idee - by wprowadzić możliwość odblokowania większej ilości zakładek, uważam za bardzo trafioną.
Przykładowo; przechodzisz akt 1 - dostajesz jedną zakładkę więcej, drugi akt - drugą zakładkę, etc. Przechodzisz cały poziom trudności - dostajesz przykładowo 5 nowych zakładek.
Czyli za przejście wszystkich aktów/wszystkich poziomów trudności - masz 33 zakładki na kolekcjonowanie swoich przedmiotów. Mało? Moim zdaniem dużo.

2. Jestem przeciwny by tworzyć oddzielny "inventory space" dla charmów. Wdg mnie, wspólne miejsce dla przedmiotów, to jest to, co powinno zostać nie zmienione.

3. Tego również nie powinni ruszać. Tyle miejsca w eq w zupełności wystarczy, IMO.

4. Tutaj mam rozterkę. Niby oszczędzasz w chuj miejsca, mając możliwość stackowania run czy gemów, no ale jednak moim zdaniem to by była niepotrzebna zmiana wprowadzająca zbyt wielki.. komfort? W końcu to ma być d2 (a nie, tfu - d3).
Także to jest kwestia mocno dyskusyjna. Na pewno jestem na nie, jeśli chodzi o runy. Co do gemów, to ta opcja jest delikatnie kusząca.

5. Zdecydowanie mechanikę zużywania strzał/bełtów powinni zostawić bez zmian, wdg mnie. Jest to w pewnym sensie archaizm w h'n'slashach, lecz ma on pewien swój urok.

6. Nie! Skoro twórcy tego remastera, pozostawiają otwartą furtkę dla projektantów modów, to niech oni sobie zmieniają balans umiejętności wdg własnych upodobań.
Po raz kolejny uważam, że byłaby to zbyt wielka zmiana. I wydaje mi się, że posypałby się wtedy zbyt wielki hejt od starych wyjadaczy d2 za to (i słusznie).

7. j/w - zostawmy to mod-makerom

8. j/w - zostawmy to mod-makerom

9. 6 miesięcy to zdecydowanie za długo. 3 (lub 4 jak zasugerował wpierw llama) to wystarczający okres trwania ladderów.

10. Tu nie mam zdania.

11. eee, nie. Fajnie, że komenda players x istnieje w trybie single player, ale na battle necie to było by srogie przegięcie, IMO.

12. Nie to zostawią bez zmian.

13. hm.. i tak i nie. Sam w sumie nie wiem. Na pewno by to ułatwiło tworzenie słów runicznych, ale czy akurat ta zmiana jest konieczna?
Na pewno byłoby to kuszące, ale to w końcu ma być d2, a nie d3 - gdzie wszystko jest podane na tacy. Pewne archaizmy powinny być niezmienione (tak jak w przypadku strzał czy beltów).

14. Nie.

15. Nie.

16. Nie, lol.

17. Nie.

18. Zdecydowanie nie. Od tego będziemy mieli mody.

19. j/w

20. Nie! To byłby strzał w serce tej gry.

21. Tego również nie powinni zmieniać, no chyba, że w jakichś modach.

22. Wolałbym żeby tego nie zmieniali, ale jeżeli dadzą możliwość ponownego otwarcia krowiego poziomu, po ubiciu króla, to też się nie obrażę. W sumie wisi mi to..

23. j/w - jest mi to obojętne.

Z większością zgadzam się z llamą, z niektórymi rozwiązaniami nie, a wy? :huh:

A ja mam wyjebane na jakiegos nonskilla i normictwo z plebbita. Z reszta tak samo jak wyjebane ma blizzard
Member
Gold: 6,876.00
Mar 23 2021 01:59am
Quote (2007 @ 13 Mar 2021 18:29)
Kolejne dwa dinozaury. :hail

Mhm potwierdzone info, niektórzy już się nie mogą doczekać.
Member
Gold: 5,000.38
Mar 23 2021 02:56am

1) 33 zakładki w skrzynce zamiast ~5 zakładek o zwiększonej objętości? Wolę jednak większą skrzynkę i mniej zakładek, niż bujać się między zakładkami w poszukiwaniu jakiegoś itema (trzeba będzie zeszyt zakładać i spisywać jaki item w jakiej zakładce)
Member
Gold: 369.00
Mar 23 2021 04:07pm
Tl;dr

Wole mniej zakladek, a wieksze.
Stackowanie run - spoko pomysl

Strzaly - spoko pomysl.
Member
Gold: 20.07
Apr 6 2021 04:20pm
8 kwietnia mają ruszyć pierwsze testy:

https://news.blizzard.com/en-us/diablo2/23658118/diablo-ii-resurrected-technical-alpha-experience-the-legend

Także już w tym tygodniu zobaczymy trochę więcej tego nowego diabła. :)
Member
Gold: 2,864.40
Apr 7 2021 02:08am
Pewnie będzie to overhyped gowno
Go Back To Polska Topic List
Prev12122232425746Next
Add Reply New Topic New Poll