d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Filmy / Movies > Oficjalny Topic
Prev12122132142152161411Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 69.69
Feb 14 2011 05:04am
Quote (RoGh @ 14 Feb 2011 11:50)
Czyli rozumiem, ze ten mr brainwash z exit through the gift shop istnieje, a "exit" to film, ktory po czesci opiera sie na jego biografii? Czy tez sam mr brainwash jest rownie wielka enigma jak banksy, nie wiadomo kim jest, nie ma jego zdjec, a "exit" to absolutny wymysl na jego temat?

nawet jeżeli sam pomysł na mr.brainwasha należy do banksy'ego do gość istnieje, być może zgodził się na to żeby być przykrywką chociaż jak mam być szczery to dla mnie wygląda to dość autentycznie.
do tego materiały archiwalne a różnych akcji które kręcił też bardzo uwiarygodniają tą historię (szczególnie część z Paryża imo) i jak dla mnie pokazują, że facet jest z klimatu.
a sam Thierry Guetta może nazywać się Maria Konopnicka albo Toshiro Mifune... to coś zmieni? :)
Banned
Gold: 206.67
Warn: 30%
Feb 15 2011 04:05am
Bezsenność - pacino, williams, swank, nolan. czy to mogło się nie udać? 8/10
Donnie Darko - omujborze, omujborze, co to jest za film! właśnie takie coś chciałem od dawna obejrzeć! 9/10 + znaczek jakości "zuo poleca"
Mandragora - film o męskich prostytutkach w czechach. ciężki jak cholera, miałem ochotę pare razy wyłączyć, ale się zmusiłem i nie żałuje. po strasznie chujowym i naciąganym początku następuje świetny środek i ironiczny koniec. pokazuje upadek człowieka, praktycznie na własne życzenie.podobny tematyką do "my, dzieci z dworca zoo", jednak pokazane nieco inaczej. mocne 7/10

This post was edited by zuoozuoo on Feb 15 2011 04:06am
Banned
Feb 15 2011 04:46am
Sekretne okno - johny deep w roli pisarza, którego nawiedza pewien wieśniak oskarżający go o plagiat jest świetny. film bardzo przewidywalny, ale jak się fajnie ogląda! + drobne zaskoczenie na koniec filmu. 7/10
Member
Gold: Locked
Warn: 100%
Feb 15 2011 05:24am
Chcialbym dzisiaj zobaczyc jakis film, bo skonczylem pierwszy sezon Boardwalk Empire.
Dajcie coś, co wbije mnie w fotel. Moge byc stare filmy.

Quote (zuoozuoo @ Feb 15 2011 10:05am)
Donnie Darko - omujborze, omujborze, co to jest za film! właśnie takie coś chciałem od dawna obejrzeć! 9/10 + znaczek jakości "zuo poleca"
Mandragora - film o męskich prostytutkach w czechach. ciężki jak cholera, miałem ochotę pare razy wyłączyć, ale się zmusiłem i nie żałuje. po strasznie chujowym i naciąganym początku następuje świetny środek i ironiczny koniec. pokazuje upadek człowieka, praktycznie na własne życzenie.podobny tematyką do "my, dzieci z dworca zoo", jednak pokazane nieco inaczej. mocne 7/10

tak jak mowilem wczesniej :D
Member
Gold: 984.30
Feb 15 2011 05:29am
Quote (zuoozuoo @ 15 Feb 2011 11:05)

Bezsenność Nolana, zajebista oczywko.
A co do Donnego Darko to ostatnio oglądałem Pojutrze i zobaczyłem tam tego aktora. :D
Quote (zuoozuoo @ 15 Feb 2011 11:46)
Sekretne okno - johny deep w roli pisarza, którego nawiedza pewien wieśniak oskarżający go o plagiat jest świetny. film bardzo przewidywalny, ale jak się fajnie ogląda! + drobne zaskoczenie na koniec filmu. 7/10

Również zajebisty film. ^_^
Member
Gold: Locked
Warn: 100%
Feb 15 2011 05:49am
Mnie najbardziej zadziwilo jak sie skumalem ze filmowy Donnie i jego starsza siostra to w rzeczywistosci tez rodzenstwo : )
Member
Gold: 500.00
Feb 15 2011 06:22am
Świetny art z polityki o stale i bez przerwy zalewających nas gównianych, polskich produkcjach przewrotnie nazywanych komediami.

http://www.polityka.pl/kultura/aktualnoscikulturalne/1512940,1,komediowe-masowe-kino-weekendowe.read

e:

Nieodwracalne - 9/10

Dawno film nie wywołał na mnie takiego wrażenia. Realizm i brutalność od samego początku wbijają w ziemię. Bardzo mocny, ciężki ale przy tym w absolutnie genialny sposób ukazujący problematykę.
Opis z filmwebu bardzo dobrze ukazuję istotę filmu:

Irréversible (Nieodwracalny). Ponieważ czas niszczy wszystko. Ponieważ pewne czyny są niepowetowane. Ponieważ człowiek jest jak zwierzę. Ponieważ wola zemsty jest naturalnym instynktem. Ponieważ największe zbrodnie nie są karane. Ponieważ miłość jest jak źródło życia. Ponieważ ostrzeżenia nie zmieniają biegu rzeczy. Ponieważ czas objawia wszystko. Najgorszy i najlepszy. Film opowiada historię mężczyzny, który sam postanawia wymierzyć sprawiedliwość i się zemścić na bandytach, którzy brutalnie zgwałcili jego żonę.

This post was edited by RSH on Feb 15 2011 06:50am
Member
Gold: 5.10
Feb 15 2011 01:34pm
Wariaci z karaibów
9/10

film tak głupi i paradoksalny że mi się spodobał dlatego daję mu 9/10.

Code
Wyobraź sobie dwóch agentów FBI. Jeden to Bullit, człowiek przyziemny, korzystający z niewyszukanych metod. Drugi to Riper, skrupulatny inspektor FBI gotowy na rozpoczęcie swojego pierwszego śledztwa. Wszystko ich dzieli, jednakże tych dwóch ma właśnie stworzyć zespół dla wyjaśnienia ponurej sprawy morderstwa. Kierunek Bornsville, małe amerykańskie miasteczko. Kto zabił striptizerkę, Pamelę Rose? Borykając się z lokalną policją, raczej nieprzyjaźnie nastawioną, dwaj niezdarni agenci muszą schwytać mordercę (lub morderców). Czy uda im się mimo, iż zabójca jest zdecydowany na to, by nie stawiać oporu?
Banned
Feb 15 2011 02:29pm
Disturbia - przez większość filmu wieje nudą, jednak pod koniec zaczyna się rozkręcać i nie puszcza do końca. mocne 7/10
Zbaw mnie od złego - bosz, bosz, bosz, jeśli tym filmem wes craven chciał powrócić do czołówki twórców horrorów to mu się to, eufemistycznie mówiąc, nie udało. niby jest wszystko - siedmiu kandydatów na ofiary, psychopatyczny morderca i mroczna tajemnica jednak, no kurwa, jakie to jest głuuuuuuuupieeeeeeee. to jest nawet nie horror klasy B, ba, nazywać ten twór horrorem to za dużo powiedziane, filmem w sumie też. koszmarek taki wyszedł 2/10, a i tak ta 2 jest za fajną kukłę mordercy na początku.
Cry_Wolf - a tu miłe zaskoczenie proszę państwa, film, który zacząłem oglądać z przekonaniem o jego marności (no kurwa, morderca na kampusie, ile razy można?) troszkę mnie zaskoczył. można niby się przyczepić, że fabuła jest naciągana i się nie klei ale po co? mocne 6+/10 (tylko uwaga, to nie jest horror, tylko thiller :< )
Member
Gold: 45.40
Feb 15 2011 10:09pm
Quote (YaYco @ Nov 2 2009 04:34pm)
kumpel mi pozyczyl plytke z filmem dystrykt 9, warto obejrzec?

nie warto bo słabe
Go Back To Polska Topic List
Prev12122132142152161411Next
Add Reply New Topic New Poll