Quote (FeyenoordRox @ Dec 9 2009 06:45pm)
żeby nie było dodge, odpisze Ci na to potem teraz za dużo czytania
e : zobaczyłem tylko to ost codo pozycji - znam siłę pozycji ale Ty nie przeczytałeś DOKŁADNIE tego co ja na ten temat napisałem No to napisz mi dokladnie z ta pozycja. Ja to rozumiem tak:
Wychodzisz z zalozenia, ze nie ma sensu podbijac takich dam z CO i BU bo i tak wszyscy sie zrzuca i zgarniesz blindsy, wiec lepiej kombinowac z trapami ale jak juz wspomniales o tych vs runner runner to podejrzewam tak jak napisalem wczesniej - dostales pare suckoutow od BB który za free obejrzal flopa i masz dosc trapow;]
Jesli dobrze to zrozumialem to wytlumacze Ci dlaczego w 95% podbijaj nutsy i premiowane rece z CO i BU, w nielicznych przypadkach oplaca sie wolac... Prawdopodobnie grasz jak nit albo mur i pasywnie albo luzno i pasywnie (jeszcze gorsza opcja~~
) tak czy inaczej zbyt malo podbijasz i nie grasz agresywnie z tych pozycji dlatego Twoje podbicia wygladaja bardzo przekonywujaco =)
A teraz patrz na przyklad ja osobiscie mam bardzo szeroki zakres podbicia z CO i BU (23s+,78o+, gapery 79s+ i J9o+, wszystkie pockety) czyli pewnie 70+% przez to czesto jestem sprawdzany, sporo osob broni 3betujac ja czasami 4betuje jako bluff..albo dostaje pusha itp
wowczas takie QQ maja opcje: pasuja i zgarniam pule pewnie w 60%, dostaje 3beta 30%, push 10% w zaleznosci na kogo gram mam bardzo proste decyzje i sa one +EV
btw nie pisze tego zeby Cie wysmiac, wymadrzyc sie itp tylko jako dobra rada~~ wiec nie bierz jakos tego do siebie.