d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Poker. > Temat Oficjalny.
Prev1212213214215216491Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1,050.00
Dec 9 2009 12:04pm
219260938 wbijać o 19:05
Member
Gold: 652.45
Dec 9 2009 12:37pm
Quote (FeyenoordRox @ Dec 9 2009 04:39pm)
fix miał być codo 2ej ręki, miałem 69 to po pierwsze

po drugie, nie jestem sharkiem tylko właśnie rybką

po trzecie, po spędzeniu 2h na tym stole stwierdziłem że granie abc pokera którego prawdopodobnie preferujesz nie ma sensu - więcej stracisz niż zyskasz.
no off ofcourse :)

e : argument jest taki że za każdym książkowym raise z cut off czy D z pocket Q's każdy folduje a trapa wiecznie nie można stawiać bo w końcu sam w niego wpadniesz vs runner runner :)

e2 : na ptr coś mam pojebane btw :o zapisało mi 3 sesje i pokazuje -4 a jestem 27 coś na plusie przez ost 3 dni.. wie coś może oco chodzi ?

Postaram sie na wszystko odpisac~~
tak wiec w pokerze nie istnieje tylko shark i fish jak juz tak to nazywamy~~ to raz

Dwa nie gram abc pokera, dzisiaj granie abc jest -EV trzeba mixowac gre robic niestandardowe zagrania zeby miec rozny image przy stole. Jednak trzeba to robic z glowa z tymi AA np co miales zrobiles reraise x2 (napisz mi dlaczego taki sizing) byc moze gosc byl luznym graczem wowczas robisz standardowy 3bet w celu zbudowania jak najwiekszego pota preflop - jego zakres niszczysz, a 3 beta tez by na 100% zawolal. Na flopie zagrywasz donk beta o 10 centow do takiej puli ? :o dajesz mu praktycznie za frajer trafic swoje outsy na turnie, pozniej napisales ze zrobiles missclicka jak dla mnie to jedyne sluszne zagranie w tym rozdaniu i powinien to tez byc 3bet a najlepiej all in...

reki z 69 nie komentuje ;]

Co do CO, Buttona i tych dam - nie wiem jaka to ksiazka ale poczytaj dokladniej bo jest tam na bank napisane ze sa to najlepsze pozycje przy stole, masz niewyobrazalnie duza przewage grajac na tych pozycjach vs blindsy dlatego Twoj zakres z co i bu powinien byc jak najwiekszy a to maskuje te damy~~
Nie kapuje tego trapa rozumiem, ze jak masz damy na CO lub BU to limpujesz zastawiajac pulapke? ~~ Juz sobie wyobrazam jakie miales suckouty vs BB =] no ale luzik

Co do ptr nie wiem nie znam sie na tym lipna strona jesli uzywasz za free, polecam triala jakiegos trackera typu HM czy PT na trialu jechac albo zainwestowac w pelna wersje jest to inwestycja +EV zdecydowanie;]
Member
Gold: 2.46
Dec 9 2009 12:45pm
Quote (ViNc3aNiTy @ Dec 9 2009 06:37pm)
Postaram sie na wszystko odpisac~~
tak wiec w pokerze nie istnieje tylko shark i fish jak juz tak to nazywamy~~ to raz

Dwa nie gram abc pokera, dzisiaj granie abc jest -EV trzeba mixowac gre robic niestandardowe zagrania zeby miec rozny image przy stole. Jednak trzeba to robic z glowa z tymi AA np co miales zrobiles reraise x2 (napisz mi dlaczego taki sizing) byc moze gosc byl luznym graczem wowczas robisz standardowy 3bet w celu zbudowania jak najwiekszego pota preflop - jego zakres niszczysz, a 3 beta tez by na 100% zawolal. Na flopie zagrywasz donk beta o 10 centow do takiej puli ? :o dajesz mu praktycznie za frajer trafic swoje outsy na turnie, pozniej napisales ze zrobiles missclicka jak dla mnie to jedyne sluszne zagranie w tym rozdaniu i powinien to tez byc 3bet a najlepiej all in...

reki z 69 nie komentuje ;]

Co do CO, Buttona i tych dam - nie wiem jaka to ksiazka ale poczytaj dokladniej bo jest tam na bank napisane ze sa to najlepsze pozycje przy stole, masz niewyobrazalnie duza przewage grajac na tych pozycjach vs blindsy dlatego Twoj zakres z co i bu powinien byc jak najwiekszy a to maskuje te damy~~
Nie kapuje tego trapa rozumiem, ze jak masz damy na CO lub BU to limpujesz zastawiajac pulapke? ~~ Juz sobie wyobrazam jakie miales suckouty vs BB =] no ale luzik

Co do ptr nie wiem nie znam sie na tym lipna strona jesli uzywasz za free, polecam triala jakiegos trackera typu HM czy PT na trialu jechac albo zainwestowac w pelna wersje jest to inwestycja +EV zdecydowanie;]

żeby nie było dodge, odpisze Ci na to potem teraz za dużo czytania ;)

e : zobaczyłem tylko to ost codo pozycji - znam siłę pozycji ale Ty nie przeczytałeś DOKŁADNIE tego co ja na ten temat napisałem

This post was edited by FeyenoordRox on Dec 9 2009 12:46pm
Member
Gold: 652.45
Dec 9 2009 01:08pm
Quote (FeyenoordRox @ Dec 9 2009 06:45pm)
żeby nie było dodge, odpisze Ci na to potem teraz za dużo czytania ;)

e : zobaczyłem tylko to ost codo pozycji - znam siłę pozycji ale Ty nie przeczytałeś DOKŁADNIE tego co ja na ten temat napisałem

No to napisz mi dokladnie z ta pozycja. Ja to rozumiem tak:
Wychodzisz z zalozenia, ze nie ma sensu podbijac takich dam z CO i BU bo i tak wszyscy sie zrzuca i zgarniesz blindsy, wiec lepiej kombinowac z trapami ale jak juz wspomniales o tych vs runner runner to podejrzewam tak jak napisalem wczesniej - dostales pare suckoutow od BB który za free obejrzal flopa i masz dosc trapow;]
Jesli dobrze to zrozumialem to wytlumacze Ci dlaczego w 95% podbijaj nutsy i premiowane rece z CO i BU, w nielicznych przypadkach oplaca sie wolac... Prawdopodobnie grasz jak nit albo mur i pasywnie albo luzno i pasywnie (jeszcze gorsza opcja~~
) tak czy inaczej zbyt malo podbijasz i nie grasz agresywnie z tych pozycji dlatego Twoje podbicia wygladaja bardzo przekonywujaco =)
A teraz patrz na przyklad ja osobiscie mam bardzo szeroki zakres podbicia z CO i BU (23s+,78o+, gapery 79s+ i J9o+, wszystkie pockety) czyli pewnie 70+% przez to czesto jestem sprawdzany, sporo osob broni 3betujac ja czasami 4betuje jako bluff..albo dostaje pusha itp
wowczas takie QQ maja opcje: pasuja i zgarniam pule pewnie w 60%, dostaje 3beta 30%, push 10% w zaleznosci na kogo gram mam bardzo proste decyzje i sa one +EV

btw nie pisze tego zeby Cie wysmiac, wymadrzyc sie itp tylko jako dobra rada~~ wiec nie bierz jakos tego do siebie.
Member
Dec 9 2009 01:19pm
Quote (ViNc3aNiTy @ Dec 9 2009 07:08pm)
No to napisz mi dokladnie z ta pozycja. Ja to rozumiem tak:
Wychodzisz z zalozenia, ze nie ma sensu podbijac takich dam z CO i BU bo i tak wszyscy sie zrzuca i zgarniesz blindsy, wiec lepiej kombinowac z trapami ale jak juz wspomniales o tych vs runner runner to podejrzewam tak jak napisalem wczesniej - dostales pare suckoutow od BB który za free obejrzal flopa i masz dosc trapow;]
Jesli dobrze to zrozumialem to wytlumacze Ci dlaczego w 95% podbijaj nutsy i premiowane rece z CO i BU, w nielicznych przypadkach oplaca sie wolac... Prawdopodobnie grasz jak nit albo mur i pasywnie albo luzno i pasywnie (jeszcze gorsza opcja~~
) tak czy inaczej zbyt malo podbijasz i nie grasz agresywnie z tych pozycji dlatego Twoje podbicia wygladaja bardzo przekonywujaco =)
A teraz patrz na przyklad ja osobiscie mam bardzo szeroki zakres podbicia z CO i BU (23s+,78o+, gapery 79s+ i J9o+, wszystkie pockety) czyli pewnie 70+% przez to czesto jestem sprawdzany, sporo osob broni 3betujac ja czasami 4betuje jako bluff..albo dostaje pusha  itp
wowczas takie QQ maja opcje: pasuja i zgarniam pule pewnie w 60%, dostaje 3beta 30%, push 10% w zaleznosci na kogo gram mam bardzo proste decyzje i sa one +EV

btw nie pisze tego zeby Cie wysmiac, wymadrzyc sie itp tylko jako dobra rada~~ wiec nie bierz jakos tego do siebie.

nie chodzi oto że biorę do siebie, ale piszesz to tak jakbym grał w pokera od tygodnia :D
chodziło mi oto że z AA w takiej sytuacji nie miałem sensu podbijać, ponieważ gracze na stole byli ekstremalnie tight i nawet ten raise o 3.5 BB spowodowałby że bym został sprawdzony maksymalnie z QQ KK AKs AQs. Łatwo było to zobaczyć ponieważ jak napisałem w tamtym poscie parę rozdań pod rząd sie zdarzało że kradłem ciemne.

gdy stosujesz slow play Asów to można brac pod uwagę że przegrasz z drawem ale w takiej sytuacji to już wolałem ryzykować rękę niż się zadowolić blindami ;)
codo stylu gry to zależy, zazwyczaj trochę LA chyba że wygram większego pota to przez parę rąk gram tight ( inb4 wiem że "podobno" najlepiej się gra tight aggresive, ale trzeba zmieniać style tak jak napisałeś )
Member
Gold: Locked
Warn: 10%
Dec 9 2009 04:16pm
Dostaliście te zaproszenie?Zaraz robię, chociaż pewnie i tak nie będę znał odpowiedzi.

The following quiz is comprised of 12 questions about the events at PokerStars in 2009. If you answer them all correctly, you’ll receive an invitation to a $5 tourney with $20,000 added to the prize pool. If you don’t know the answers, you have until December 17 to find them online.

Dzisiaj znowu 3 w sitngo 25c 90man, nigdy nie mogę dojść do h/u, odpadłem aq vs kj.

Oczywiście musiałem poinformować Was o moich podbojach na Poker Stars.Team pro czeka.

Member
Gold: 3.00
Dec 9 2009 04:17pm
Quote (Kserkes @ 9 Dec 2009 23:16)
Dostaliście te zaproszenie?Zaraz robię, chociaż pewnie i tak nie będę znał odpowiedzi.

The following quiz is comprised of 12 questions about the events at PokerStars in 2009. If you answer them all correctly, you’ll receive an invitation to a $5 tourney with $20,000 added to the prize pool. If you don’t know the answers, you have until December 17 to find them online.

Dzisiaj znowu 3 w sitngo 25c 90man, nigdy nie mogę dojść do h/u, odpadłem aq vs kj.

Oczywiście musiałem poinformować Was o moich podbojach na Poker Stars.Team pro czeka.

bylo cos ale nie czytalem :X
Member
Gold: Locked
Warn: 10%
Dec 9 2009 04:38pm
Jednak nie warto sobie tym zawracać głowy, dają zaprosznie, więc 5$ buyina i tak pewnie trzeba płacić, więc jak będę chciał sam się zarejestruję do jakiegoś tura.
Member
Dec 9 2009 04:55pm
Quote (Kserkes @ Dec 9 2009 10:38pm)
Jednak nie warto sobie tym zawracać głowy, dają zaprosznie, więc 5$ buyina i tak pewnie trzeba płacić, więc jak będę chciał sam się zarejestruję do jakiegoś tura.

nom teraz wyskoczyło mi... w sumie nie gram na PS więc nie znam ich turniejów więc większej szansy na to nie mam :)
Member
Gold: 0.00
Dec 9 2009 05:06pm
Znalazlem temat od TheKingAce w ktorym to go welchnalem. teraz tylko 1k fg ugrac i PaidBack tag :rolleyes: 3 miechy pozniej Unknown :)
Go Back To Polska Topic List
Prev1212213214215216491Next
Add Reply New Topic New Poll