d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Liga Legend > Wersja Oficjalna Ponownie
Prev120212223241473Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Aug 3 2013 08:24am
Quote (snopek @ Aug 3 2013 04:04pm)
Dlaczego używacie dopalaczy typu BoL, a później podniecacie się, że niby jesteście tacy pro? np. myślicie, że jesteście dobrzy grając Lee Sinem, ale tak naprawdę jesteście słabi. Brzydzę się wami nooby. ISO Powinniście siedzieć w BRONZE 10. ISO życzę wam bana.

a co to takiego
Member
Gold: 41,527.71
Aug 3 2013 08:28am
Quote (Xploosiv @ Aug 3 2013 02:17pm)
ty naprawde niczego nie pojmujesz...
lepiej miec wiecej goldzika niz pomoc botowi i odciac przeciwnego adc od farmy?
bez odbioru, pointless.

Problem jest w tym ze ty niczego nie pojmujesz. Wardujac wrony i krzak obok swojego blue/smoka/barona - w zaleznosci czy grasz od dolu czy gory - masz pelna wizje na ewentualne ganki z mida. Dodatkowo pushujac linie zmuszasz przeciwnego mida do odpushowywania - no chyba, ze jest toba to w 15 minucie tracisz turret bo preferujesz pomoc swojemu botowi idąć niepostrzeżenie przez 2 wardy - wrony + tribush lub blue + rzeka. Bezsensowna jest z toba dyskusja bo jestes mocno ograniczony.

Zreszta to ty odcinasz sie od formy podczas gankowania. Moze 1 na 4-5gankow ci sie uda i odetniesz przeciwnego adc na 20sekund od farmy tracąc tym samym turret i 50 farmy do enemy mida - WORTH IT. Od gankowania jest jungler. Chyba, ze rozpierdolisz swoja linie to mozesz wjechac na inne ale to wydaje sie byc logiczne.

This post was edited by zALC on Aug 3 2013 08:47am
Member
Gold: 4.20
Aug 3 2013 08:28am
Quote (Xploosiv @ Aug 3 2013 03:17pm)
ty naprawde niczego nie pojmujesz...
lepiej miec wiecej goldzika niz pomoc botowi i odciac przeciwnego adc od farmy?
bez odbioru, pointless.

W grze 5vs5 lepiej czasem pomóc na bocie. Jak grasz solo i starasz się wygrać grę czterem śmieciom z teamu, to jednak lepiej mieć więcej golda. Kiedy grałem na tych low kontach na początku, to robiłem ten błąd i starałem się pomagać innym liniom. Szybko jednak wyszło na to, że lepiej samemu mieć 5k golda od enemy teamu i cisnąć każdego jak się chce. Zresztą gdy pushinesz dwa turrety to raczej nie masz wyboru i trzeba roamować. Tak jest to potwierdzone info. Tak wybiłem konta z bronze na silver, z silver nad gold i z gold na platyne. Za każdym razem skupiałem się na mojej farmie i łapaniu killi. Nie ma to jak wpaść lee sinem z hydrą, ruby sightstone, botrk i jeszcze jakimś gównem na cudzą linię, która dopiero kończy drugi item.
Member
Warn: 50%
Aug 3 2013 08:31am
jestem guwniakiem, wiec zapytam
nie chcialoby sie komus wygrac mi jednej gry w skillowej grze liga legend? mam loss streak na 0LP i sie boje, ze nastepny ranked spadnie mi z dywizji, a juz gold2!
Member
Aug 3 2013 08:33am
jaki build na mistrza yi

This post was edited by gnuj618 on Aug 3 2013 08:36am
Member
Gold: 39,091.10
Aug 3 2013 08:33am
Quote (ZoltySubmarine @ 3 Aug 2013 15:31)
jestem guwniakiem, wiec zapytam
nie chcialoby sie komus wygrac mi jednej gry w skillowej grze liga legend? mam loss streak na 0LP i sie boje, ze nastepny ranked spadnie mi z dywizji, a juz gold2!

ja chetnie, pm me game kolego
Member
Aug 3 2013 08:38am
Quote (LukaSss @ Aug 3 2013 02:28pm)
W grze 5vs5 lepiej czasem pomóc na bocie. Jak grasz solo i starasz się wygrać grę czterem śmieciom z teamu, to jednak lepiej mieć więcej golda. Kiedy grałem na tych low kontach na początku, to robiłem ten błąd i starałem się pomagać innym liniom. Szybko jednak wyszło na to, że lepiej samemu mieć 5k golda od enemy teamu i cisnąć każdego jak się chce. Zresztą gdy pushinesz dwa turrety to raczej nie masz wyboru i trzeba roamować. Tak jest to potwierdzone info. Tak wybiłem konta z bronze na silver, z silver nad gold i z gold na platyne. Za każdym razem skupiałem się na mojej farmie i łapaniu killi. Nie ma to jak wpaść lee sinem z hydrą, ruby sightstone, botrk i jeszcze jakimś gównem na cudzą linię, która dopiero kończy drugi item.

Jak dla mnie gankowanie z mida nie grając tf'em/panteonem lub za pośrednictwem teleporta to strata czasu. Schodzić z linii, żeby w okolicach tribushu zobaczyć cofający botlane to strata czasu. Ostatnio nieco smurfowałem i nawet na srebrze mieli szczelnie zwardowanego bota.
Banned
Gold: Locked
Warn: 10%
Aug 3 2013 08:45am
Quote (LukaSss @ Aug 3 2013 04:28pm)

tylko w league of legendaz kille/asysty daja taka przewage, że nawet gdy przefarmiam wszystkich na creepki to i tak na koniec okazuje sie ze jakies plebsy co biegaly i mordowaly moich ziomkow sfarmily wiecej pieniedzy.
Taktyka którą opisałeś jest typowa dla dota, gdzie 1 osoba farmi, a reszta wywiera presję na mapie (gankuje, puszuje, rozwardowuje etc). imo na wyrownanym poziomie w lolu to nie ma racji bytu, ponieważ nie istnieja w tej grze przedmioty gwarantujące wygraną.
Z moich obserwacji wynika, że jeśli składam 5 itemów pod dmg to ginę od combo przeciwnika z mida. jesli skladam wiecej pod survi, to niestety nie zabijam w takim tempie jakbym sobie tego życzył. Jedyną opcją jest guardian angel, ale jeśli mój team dostanie wpierdol gdy leżę na ziemi, to niestety spotyka mnie ten sam los.

oczywiscie nie mowie o lataniu w 5 od 1 minuty, ale o sytuacje z kupa gdy byla 20-25 minuta gry i on nie zszedl z topa ani na chwile

This post was edited by bushlick on Aug 3 2013 08:47am
Member
Aug 3 2013 08:56am
Quote (bushlick @ Aug 3 2013 02:45pm)
tylko w league of legendaz kille/asysty daja taka przewage, że nawet gdy przefarmiam wszystkich na creepki to i tak na koniec okazuje sie ze jakies plebsy co biegaly i mordowaly moich ziomkow sfarmily wiecej pieniedzy.
Taktyka którą opisałeś jest typowa dla dota, gdzie 1 osoba farmi, a reszta wywiera presję na mapie (gankuje, puszuje, rozwardowuje etc). imo na wyrownanym poziomie w lolu to nie ma racji bytu, ponieważ nie istnieja w tej grze przedmioty gwarantujące wygraną.
Z moich obserwacji wynika, że jeśli składam 5 itemów pod dmg to ginę od combo przeciwnika z mida. jesli skladam wiecej pod survi, to niestety nie zabijam w takim tempie jakbym sobie tego życzył. Jedyną opcją jest guardian angel, ale jeśli mój team dostanie wpierdol gdy leżę na ziemi, to niestety spotyka mnie ten sam los.

oczywiscie nie mowie o lataniu w 5 od 1 minuty, ale o sytuacje z kupa gdy byla 20-25 minuta gry i on nie zszedl z topa ani na chwile

Na low elo jest prosta zasada, jak sobie nie wykerujesz to nie wygrasz. Co do końcowego golda to to też nie jest miarodajne bo czasem support z przeciwnej drużyny która wygra ma więcej golda niż twoj jungler za sprawą smoków, barona i turretów. Na sam koniec gry wpada mu 300golda od 2 turretów pod nexusem. 1 kill = 300golda, jak ktoś padł 3-4razy z rzędu to daje mniej, 300 golda = 17minionów.
Pomagać to sobie można jak się gra duo albo jakieś teamowe 5n5 gdzie jest jakaś komunikacja a nie, że biegniesz na bota pingujesz a oni cofają lub nie potrafią zainicjować.

This post was edited by zALC on Aug 3 2013 08:57am
Banned
Gold: Locked
Warn: 10%
Aug 3 2013 09:01am
no mowie, że graliśmy w 5 osob na tsie i kuba laskawie w 30 minucie wylonil sie z top lane
Go Back To Polska Topic List
Prev120212223241473Next
Add Reply New Topic New Poll