Quote (CrazyHunter @ Dec 5 2011 12:44pm)
Po dłuższych poszukiwaniach bolidu zakupiłemAudi a3 1.8T 1998rok za 8800złota :fap:
Znając tutejszych speców pewnie od ręki stwierdzą iż na bank rozjebana w chuj -,- Otóż-nie.
Kupywałem oczywiście w obecności zaufanego mechanika i po wnikliwym oglądnięciu.
Ztargowałem z 10k na 8800 ponieważ mechanik stwierdził iż:
-wymienić trzeba uszczelniacz na pół osi od str. skrzyni biegów (delikatnie lała)
-uszczelniacz pod zaworami (też delikatnie się pocił)
----------------------------------- koszt tego 700zł
Oczywko stan blacharski nie jest mocnym punktem tego auta (prawdopodobnie bok od str kierowcy był przytarty cuz pojawiła sie delikatna rdza na nadkolach przednich i tylnych).
Bądź co bądź nie liczyłem na bezwypadkowe audi/vw. Takie praktycznie nie istnieją.
Do zrobienia zostały jeszcze tarcze hamulcowe (wymiana na nowe, bosh/ferodo zamówioned) i te 2-3 ogniska rdzy.
Orientuje się ktoś ile cos takiego może kosztować? Wiem że trzeba będzie szpachle delikatnie położyć ale czy malować cały element?
Dobry wybór, frajda z jazdy będzie na pewno. Tylko to spalanie.. bo tak czy inaczej A3 mało nie palą (mam taki sam silnik tylko bez turba) Instalacje gazowa polecam sobie sprawić
This post was edited by trz on Dec 23 2011 11:52am