d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Apple > Temat Oficjalny
Prev1207208209210211339Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2,986.38
Feb 26 2016 05:41pm
Quote (toyo @ 27 Feb 2016 00:36)
Nie chce nosić czegoś takiego w kieszeni. Mam iPhone 6 i szczerze mowiac chetnie zamienilbym go na 5S, bo jest mniejszy. Nie lubie takich wielkich cegieł bo do niczego mi to nie potzebne.
Mam sporo telefonów czy tabletów w domu i w pracy, jako drugi telefon zawsze mam coś Androidem, ale jednak najlepiej używa mi się iPhone.
Apple jako platforma jest po prostu jakaś wygodniejsza i spójniejsza. Do tego brak backupu jednym kliknięciem na Androidzie strasznie mnie wkurwiał (chyba dodali to w 6, zdaje sie ze widzialem to ostatnio w menu).
Nexusy mi się dobrze używało, bo można się było fajnie odmóżdżyć np. przy aktualizacjach i nie były tak zasyfione z fabryki, w chińczyki nie chce mi się bawić, a jak na nowego Nexusa mam wywalić 2000 zł to wole za te cene kupić iPhone.

Amerykanskie gwiazdy tez doceniaja opcje backupu jednym przyciskiem i chmure apple.
Member
Gold: 0.00
Feb 26 2016 05:49pm
Intuicyjnosc obslugi iphona jest niekwestionowana. Kiedy pierwszy raz zetknolem sie z tym telefonem stwierdzilem ze wlasnie tak powinien wygladac i funkcjonowac telefon idealny. Taki efek uzyskano dzieki zredefiniowaniu na nowo pojecia telefonu. Przewaga appla polega wlasnie na tym ze tworza a nie kopiuja jak japonczycy i chinczycy. Przypominam jakimi metodami japonia a potem kilka krajow azjatyckich zbudowala swoja pozycje gospodarcza.

Quote (Majonez @ Feb 27 2016 09:07am)
No kazdemu wedlug potrzeb. Ja go bralem wlasnie ze wzgledu na wielkosc ekranu. Czesto przegladam internety i ogladam na nim chinskie baje i jest wygodnie.

Na huj komu kieszenie w piwnicy?
Member
Gold: 4.00
Feb 26 2016 06:30pm
Quote (Damundo @ 27 Feb 2016 01:41)
Amerykanskie gwiazdy tez doceniaja opcje backupu jednym przyciskiem i chmure apple.

Backup nie ma nic wspólnego z chmurą.
Ale tak - albo wygoda albo bezpieczeństwo.
Member
Gold: 50.00
Feb 27 2016 12:29am
Quote (SirShlomi @ 27 Feb 2016 00:49)
Intuicyjnosc obslugi iphona jest niekwestionowana. Kiedy pierwszy raz zetknolem sie z tym telefonem stwierdzilem ze wlasnie tak powinien wygladac i funkcjonowac telefon idealny. Taki efek uzyskano dzieki zredefiniowaniu na nowo pojecia telefonu. Przewaga appla polega wlasnie na tym ze tworza a nie kopiuja jak japonczycy i chinczycy. Przypominam jakimi metodami japonia a potem kilka krajow azjatyckich zbudowala swoja pozycje gospodarcza.

podaj mi choć jedną funkcję którą Apple wymyślił SAM, a nie skopiował od konkurencji. Nie ma takiej, wszystko co widzisz w ajfonie było wcześniej dostępne u kogoś innego. Jedyne co Apple robi dobrze to składanie pomysłów konkurencji w całość i za to należą im się słowa uznania, ale nie mogę słuchać już tego pierdolenia że Apple to innowacyjna firma. Jedyne co zrobili sami to system operacyjny i aplikacje bazujące na standardach rynkowych. Fakt, kopiowanie pomysłów idzie w dwie strony, ale jako osoba siedząca w temacie mobilnych technologii od wielu lat mogę śmiało stwierdzić że od czasów sgs2/ip4 to Apple jest w tej grupie mniej uczciwych.

Quote (toyo @ 27 Feb 2016 00:36)
jak na nowego Nexusa mam wywalić 2000 zł to wole za te cene kupić iPhone.

nowy ajfon w cenie Nexusa? chyba mówisz o modelu sprzed 2 lat...
Member
Feb 27 2016 05:10am
Quote (Elfisher @ 27 Feb 2016 07:29)
podaj mi choć jedną funkcję którą Apple wymyślił SAM, a nie skopiował od konkurencji. Nie ma takiej, wszystko co widzisz w ajfonie było wcześniej dostępne u kogoś innego. Jedyne co Apple robi dobrze to składanie pomysłów konkurencji w całość i za to należą im się słowa uznania, ale nie mogę słuchać już tego pierdolenia że Apple to innowacyjna firma. Jedyne co zrobili sami to system operacyjny i aplikacje bazujące na standardach rynkowych. Fakt, kopiowanie pomysłów idzie w dwie strony, ale jako osoba siedząca w temacie mobilnych technologii od wielu lat mogę śmiało stwierdzić że od czasów sgs2/ip4 to Apple jest w tej grupie mniej uczciwych.

lol, wiesz w ogole co to jest innowacja w biznesie? To nie tylko features produktow, ktore sprzedajesz, a znajdywaniem bardziej wydajnych solucji na wszystkie operacje w firmie, calym procesem od pozyskiwania raw materials az do finalnego produktu, operowaniem firmy na miedzynarodowych rynkach - po prostu wszystko. Mowic, ze apple nie jest innowacyjna firma to juz naprawde slaba prowokacja.

/e w duzym skrocie innowacja to znajdywanie bardziej efektywnych, oplacalnych rozwiazan we wszystkich procesach odpierdalajacych sie w firmie
/e2 ~regards

This post was edited by serek10 on Feb 27 2016 05:17am
Member
Gold: 2,380.15
Feb 27 2016 05:21am
Quote (serek10 @ Feb 27 2016 12:10pm)
lol, wiesz w ogole co to jest innowacja w biznesie? To nie tylko features produktow, ktore sprzedajesz, a znajdywaniem bardziej wydajnych solucji na wszystkie operacje w firmie, calym procesem od pozyskiwania raw materials az do finalnego produktu, operowaniem firmy na miedzynarodowych rynkach - po prostu wszystko. Mowic, ze apple nie jest innowacyjna firma to juz naprawde slaba prowokacja.

/e w duzym skrocie innowacja to znajdywanie bardziej efektywnych, oplacalnych rozwiazan we wszystkich procesach odpierdalajacych sie w firmie
/e2 ~regards

A może po prostu dobry PR? :mellow:
Klient ma czuć, że posiada ekskluzywny produkt, wyróżniający się spośród reszty, ma zachwycać się innowacyjnością i jakością swojego telefonu/tableta/kibla. Skoro mu tak apple powie, to musi być prawda.

This post was edited by Pozdrawiam on Feb 27 2016 05:23am
Member
Feb 27 2016 05:44am
Quote (Elfisher @ Feb 27 2016 03:59pm)

:wacko:

Quote (Pozdrawiam @ Feb 27 2016 08:51pm)
Klient ma czuć, że posiada ekskluzywny produkt, wyróżniający się spośród reszty, ma zachwycać się innowacyjnością i jakością swojego telefonu/tableta/kibla. Skoro mu tak apple powie, to musi być prawda.

Reklama jest potrzebna nawet jesli posiadasz produkt idealny. Dlaczego PR co cos zlego w 'twojej opini'?

Quote (serek10 @ Feb 27 2016 08:40pm)

/e2 ~regards

dokladnie, innowacyjne i tworcze myslenie przejawia sie w kazdym aspekcie funkcjonowania firmy
Member
Feb 27 2016 06:12am
Quote (Pozdrawiam @ 27 Feb 2016 12:21)

no oczywiscie, ze PR jest waznym aspektem jesli chodzi o apple, ale niefektywne prowadzenie firmy nie daje dobrych wynikow i jest to chyba oczywsite.
Member
Gold: 2,380.15
Feb 27 2016 06:47am
Quote (SirShlomi @ Feb 27 2016 12:44pm)
:wacko:

Reklama jest potrzebna nawet jesli posiadasz produkt idealny. Dlaczego PR co cos zlego w 'twojej opini'?

dokladnie, innowacyjne i tworcze myslenie przejawia sie w kazdym aspekcie funkcjonowania firmy

A gdzie ja napisałem, że PR to coś złego? Chodzi o to, że w tym aspekcie apple wyprzedza konkurencję o dwie długości. Brawo dla nich, tyle, że potem fanboye plotą herezję, fani androida im cisną i jest jak jest.
Member
Gold: 50.00
Feb 27 2016 08:19am
Quote (serek10 @ 27 Feb 2016 12:10)

/e2 ~regards

nie pierdol mi tu jak PRowiec tylko sie zastanow. zadna z dostepnych na iphone funkcji nie zostala przez nich wprowadzona na rynek. tak jak mowilem - sa dobrzy tylko w kopiowaniu pomyslow konkurencji i laczenia ich w zgana calosc. fakt ze dzieki temu maja urzadzenie ktore laczy w sobie zalety wielu innych modeli konkurencji, ale o innowacji nie mozna tu powiedziec.
Go Back To Polska Topic List
Prev1207208209210211339Next
Add Reply New Topic New Poll