Quote (Elfisher @ Feb 27 2016 03:59pm)
podaj mi choć jedną funkcję którą Apple wymyślił SAM, a nie skopiował od konkurencji. Nie ma takiej, wszystko co widzisz w ajfonie było wcześniej dostępne u kogoś innego. Jedyne co Apple robi dobrze to składanie pomysłów konkurencji w całość i za to należą im się słowa uznania, ale nie mogę słuchać już tego pierdolenia że Apple to innowacyjna firma. Jedyne co zrobili sami to system operacyjny i aplikacje bazujące na standardach rynkowych. Fakt, kopiowanie pomysłów idzie w dwie strony, ale jako osoba siedząca w temacie mobilnych technologii od wielu lat mogę śmiało stwierdzić że od czasów sgs2/ip4 to Apple jest w tej grupie mniej uczciwych.
nowy ajfon w cenie Nexusa? chyba mówisz o modelu sprzed 2 lat...
Quote (Pozdrawiam @ Feb 27 2016 08:51pm)
A może po prostu dobry PR? :mellow:
Klient ma czuć, że posiada ekskluzywny produkt, wyróżniający się spośród reszty, ma zachwycać się innowacyjnością i jakością swojego telefonu/tableta/kibla. Skoro mu tak apple powie, to musi być prawda.
Reklama jest potrzebna nawet jesli posiadasz produkt idealny. Dlaczego PR co cos zlego w 'twojej opini'?
Quote (serek10 @ Feb 27 2016 08:40pm)
lol, wiesz w ogole co to jest innowacja w biznesie? To nie tylko features produktow, ktore sprzedajesz, a znajdywaniem bardziej wydajnych solucji na wszystkie operacje w firmie, calym procesem od pozyskiwania raw materials az do finalnego produktu, operowaniem firmy na miedzynarodowych rynkach - po prostu wszystko. Mowic, ze apple nie jest innowacyjna firma to juz naprawde slaba prowokacja.
/e w duzym skrocie innowacja to znajdywanie bardziej efektywnych, oplacalnych rozwiazan we wszystkich procesach odpierdalajacych sie w firmie
/e2 ~regards
dokladnie, innowacyjne i tworcze myslenie przejawia sie w kazdym aspekcie funkcjonowania firmy