Quote (myl0rd @ Jul 7 2013 09:58pm)
zapewne robisz w brytwance, ziemniaki jakoś warstwami przekładane resztą składników? strzelam, że będą trochę surowe, zobaczymy

do ciasta na placki wetrzyj trochę sera żółtego = miazga

rofl, nigdy o tym nie slyszalem, zostalo troche sera z zapiekanki, zrobie jak mowisz

bedzie sie fajnie ciagnelo przy krojeniu. Taaa, kupilem dzisiaj szklane naczynie do pieca. Myslalem ze jest spore jak zauwazylem, w sumie to ta zapiekanka to z poltora kilograma skladnikow. prawie godzina w piecu przy 180 stopniach wystarczy ziemniaczkom. Pieklem tak jakis czas temu ziemniaki w calosci i byly ok. No ale to zaraz sie przekonam

Quote (EustachyMotyka @ Jul 7 2013 10:00pm)
ja to robie zapiekanke z miesem mielonym, makaronem, serkiem topionym i cos tam jeszcze, ale nie pamietam co bo dawno nie robilem :x
problem jest taki eustachy ze nie tykam w uk miesa mielonego, wolowina jest po prostu przeeeeepaskudna, jak zrobilismy raz kotlety mielone, czy powiedzmy spaghetti bolognese z miesem mielonym to ja pierdole. I nie mialem pomyslu wlasnie jak rozwiazac ten problem w zapiekance. To stwierdzilem z dupeczka ze wiecej warzyw wsadzimy i bedzie taka wegetaianska, to po prostu bekonik wjebalismy jedna warstwe. Nie bedzie takie syte jak z miesem, ale mam nadzieje ze smacne.
This post was edited by DzonyPe on Jul 7 2013 03:04pm