Quote (CrazyHunter @ 5 Dec 2011 12:44)
Po dłuższych poszukiwaniach bolidu zakupiłem Audi a3 1.8T 1998rok za 8800złota :fap:
Znając tutejszych speców pewnie od ręki stwierdzą iż na bank rozjebana w chuj -,- Otóż-nie.
Kupywałem oczywiście w obecności zaufanego mechanika i po wnikliwym oglądnięciu.
Ztargowałem z 10k na 8800 ponieważ mechanik stwierdził iż:
-wymienić trzeba uszczelniacz na pół osi od str. skrzyni biegów (delikatnie lała)*
-uszczelniacz pod zaworami (też delikatnie się pocił)***
----------------------------------- koszt tego 700zł
Oczywko stan blacharski nie jest mocnym punktem tego auta (prawdopodobnie bok od str kierowcy był przytarty cuz pojawiła sie delikatna rdza nanadkolach przednich i tylnych).**
Bądź co bądź nie liczyłem na bezwypadkowe audi/vw. Takie praktycznie nie istnieją.
Do zrobienia zostały jeszcze tarcze hamulcowe (wymiana na nowe, bosh/ferodo zamówioned) i te 2-3 ogniska rdzy.
Orientuje się ktoś ile cos takiego może kosztować? Wiem że trzeba będzie szpachle delikatnie położyć ale czy malować cały element?
*nie uszczelniacz tylko przegub.
**nie nadkola tylko błotniki. (a propo chyba trochę więcej niż przytarty skoro tak go bierze ; p szpachla jest?)
malowanie ok 200-400 zł w zaleznosci od lakiernika i wielkosci elementu (np za dach duzo wiece zabulisz niz za blotnik)
nie maluje się po pol elementu ;d, kazdy lakiernik Ci to powie, ze trzeba ogarnac caly element. A co do szpachli to ofc nie rób tego sam tylko po prostu oddaj samochod do lakiernika i on sie nim juz dobrze zaopiekuje ; )
szpachla mozesz sie pobawic w takiej sytuacji w ktorej ja bylem - gdy byly dziury w progach a auto szło na sprzedaż :D, ale jeżeli chcesz autkiem pojeździć i chcesz żeby to było dobrze i schludnie zrobione - powierz auto specjaliście ; )
/e
Quote (Yoshimitsu1_MoS @ 5 Dec 2011 13:48)
Malo kto maluje pol elementu, zwlaszcza jesli chodzi o blotniki. Pol to sie maluje albo dachu albo maski, ale to i tak ciezko jest sie wcieniowac. Wiec zaplacisz ok. 200zl od elementu. Btw nadkola to sa te plastykowe oslony nad kolem, tobie chodzilo o blotniki.
nie słyszałem o malowaniu połowy elementu.....
Ewentualnie zaprawka + polerka, ale połowa elementu?
2#/e
Ogolnie 1,8 T imo zajebisty dużo frajdy daje

jeździłem A6 C5 1,8T i szło się pobawić a co dopiero w A3

i daj jakieś foty tego cacka, stan atm i stan po poprawkach
3#/e
*** teraz dopiero zauwazylem, chodzi o uszczelniacze zaworów?
This post was edited by pezet44 on Dec 5 2011 01:14pm