Quote (Prezes @ 31 Jan 2013 01:23)
w sumie masz racje, pozamawiam na alegro i już, poszukam najwyzej tak zeby jeden gosc mial jak najwiecej potrzebnych mi rzeczy zeby nie placic za 10 przesyłek bo te ich ceny jak ogladam to ja pierdole.. hm, metalice kupie jednak młodą, tyle że nie z *** tylko gdzies w okolicy z odbiorem osobistym a co do hodowli jak mowisz ze ma jak inne a nawet latwiej to niezmiernie mnie to cieszy

znasz moze jeszcze jakies rzadkie nadrzewniaki? moze o jakichs nie wiem a mi sie spodobaja

Cyriopagopus sp. sumatran tiger, Encyocratella olivacea (poniekąd, tak jak inne afrykańce pokroju maculata/calceatum lubi podkopywać i robić duże gniazda z torfem), Lampropelma sp. borneo black/nigerrimum (to już mniejszy "rarytas"), Poecilotheria miranda/subfusca/bara (piękne w chuj, po około 40-50 zł/l1).
E: jeszcze dodam jednego pająka, który może nie jest rarytasem, ale jest godny rozpatrzenia - Lampropelma violaceopes. Wielki nadrzewniak (jesli nie najwiekszy, rywalizuje z rufilatą), strasznie żarłoczne, szybko rosną i samiczki mają cudne kolory. Młode samiczki widzę u zaufanego sprzedawcy za 120 zł.
This post was edited by myr00n on Jan 30 2013 06:32pm