d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Terrarystyka > Temat Oficjalny
Prev1203204205206207268Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Jan 29 2013 05:21pm
Dorwalem tania samiczke stirmi 4dc do odebrania w gdyni. Win.
Banned
Gold: Locked
Warn: 10%
Jan 29 2013 08:38pm
Quote (myr00n @ Jan 27 2013 04:57pm)
Szkoda i myszy i pająka, bo myszy bywają zwyczajnie szkodliwe. Później pająki padają na ds, nie mówiąc o tym, że wapń nie jest przyswajany przez pająka i osadza mu się np. w stawach. Dawaj jej madagaskary.

nigdy nie dawałem pająkom myszy, ale emilia i boehmei padly mi na ds :x świerszczem, drewnojadem i szarańczą karmiłem
Banned
Trader: Scammer
Warn: 60%
Jan 30 2013 05:43pm
wie ktoś gdzie mogę kupić urządzone terraria dla pająków o różnych rozmiarach?

będę wdzięczny :)
Member
Jan 30 2013 05:44pm
Spróbój napisać do angelo, bo ostatnio robi takie usługi (pajaki.net) lub biotopowe.pl

Z drugiej strony polecam kupić terra od użytkownika Bossik na arachnea (tanie i wydaja sie estetyczne), do tego korek i pierdoły z alledrogo. Zostanie Ci i trochę kasy, i materiałów na następne terra :)
E: Moja lista pajączków na dzień dzisiejszy:
Pamphobeteus sp. machalla x2
Pamphobeteus nigricolor
Pamphobeteus vespertinus
Pamphobeteus platyomma
Poecilotheria metallica x2
Poecilotheria subfusca
Poecilotheria ornata x3
Poecilotheria rufilata x2
Poecilotheria miranda
Poecilotheria bara
Brachypelma smithi x2
Brachypelma emilia
Brachypelma boehmei
Lampropelma violaceopees x3
Lamprropeelma nigerrimum
Lampropelma sp Borneo black
Pterinochilus murinus classic
Pterinochilus murinus "usambara"
Psalmopoeus cambridgei x2
Psalmopoeus irminia
Thrixopelma ockerti
Avicularia braunshauseni x2
Avicularia versicolor
Avicularia purpurea
Ephebopus cyanognathus x2
Ephebopus murinus
Ceratogyrus marshalli
Ceratogyrus darlingi
Hysterocrates gigas
Megaphobema robustum
Acanthoscurria geniculata x2
Haplopelma lividum
Chromatopelma cyaneopubescens x2
Cyriopagopus schioedtei
Lasiodora parahybana
Pelinobius muticus x4
Teraphosa stirmi

Do tego Morelia viridis i zbożówka :~)

This post was edited by myr00n on Jan 30 2013 05:59pm
Banned
Jan 30 2013 05:55pm
właśnie chodzi o to że chce sobie kupić 3 x terra dla dorosłego nadrzewniaka z wyposażeniem i chce sobie zostawić 2 x poecilotheria (Ornata, Tigrinawesseli) i kupić małą metalike i wyhodować do dorosłego stadium i nie kupować już nic :)

już wydałem 2 pająki jeszcze mi została irminia :) nie wiem czemu, ale jakoś jarają mnie tylko nadrzewne i w szczególności poecilotherie, myślałem nad lampropelma nigerrimum, heteroscodra maculata lub Stromatopelma calceatum ale te 2 ostatnie są zbyt bardzo popierdolone, jakoś się boje chociaż sam nigdy nie miałem :p
Member
Jan 30 2013 05:58pm
Quote (Prezes @ 31 Jan 2013 00:55)
właśnie chodzi o to że chce sobie kupić 3 x terra dla dorosłego nadrzewniaka z wyposażeniem i chce sobie zostawić 2 x poecilotheria (Ornata, Tigrinawesseli) i kupić małą metalike i wyhodować do dorosłego stadium i nie kupować już nic :)

już wydałem 2 pająki jeszcze mi została irminia :) nie wiem czemu, ale jakoś jarają mnie tylko nadrzewne i w szczególności poecilotherie, myślałem nad lampropelma nigerrimum, heteroscodra maculata lub Stromatopelma calceatum ale te 2 ostatnie są zbyt bardzo popierdolone, jakoś się boje chociaż sam nigdy nie miałem :p

Maculaty są bardzo płochliwe, jeśli mają gniazdo to zawsze do niego uciekają. (przynajmniej u mnie)
Banned
Jan 30 2013 06:02pm

Terrarium Exo terra dla ornaty
30x30x45
orientacyjna cena 350zł

Terrarium Exo terra dla rufilaty
30x30x45
orientacyjna cena 250zł w promocji

te ceny to nie wiem skąd oni biorą -.- rozumiem że chcą zarobić ale bez przesady -.-

e;

ładna lista :D troche masz pewnie przy tym roboty :p a swoją drogą z metalikami nie ma żadnych problemów? wiesz, pytam bo chce kupić l2-l3 a to jedne z droższych pająków :(

This post was edited by Prezes on Jan 30 2013 06:04pm
Member
Jan 30 2013 06:03pm
Quote (Prezes @ 31 Jan 2013 01:02)
http://pajaki.net/images/uslugi/terrarium%20dla%20ornaty.jpg

Terrarium Exo terra dla ornaty
30x30x45
orientacyjna cena 350zł

http://pajaki.net/images/uslugi/terrarium%20dla%20rufilaty.jpg

Terrarium Exo terra dla rufilaty
30x30x45
orientacyjna cena 250zł w promocji

te ceny to nie wiem skąd oni biorą -.- rozumiem że chcą zarobić ale bez przesady -.-

W ogole nie patrz na cokolwiek, co ma w nazwie "exo terra", bo oni za samo terrarium kroją mnóstwo hajsu.
E: druga sprawa, że szkło od terrariów przepuszcza bardzo mało promieni uv z żarówek, więc takim terra nacieszysz się może z 2 tyg. Potem niestety roślinki popadają.
E2: Co do metallic to są to jak to poe jedne z mniej problematycznych pająków, a nawet śmiem twierdzić, że u mnie trzymają się lepiej niż inne poe (np subfusci miałem ze słabego kokonu, padly 4 z 5). Generalnie metallici są już na tyle popularne, że na Twoim miejscu poszukałbym za jakieś ~300 zł podrostka ~3-4 dc samiczkę, bo za tyle już w tym momencie dostaniesz. Rosną dość szybko, więc będziesz mieć pewność, że po roku będziesz miał piękną samiczkę za ~600 zł, a nie samca za 100.
Teraz ich sie namnozylo cale mnostwo, wiec beda na pewno systematycznie taniec tak btw. Juz o ich drozyznie mozesz zapomniec :P kazda z teraphos kosztuje wiecej, nie wspominajac o innych rarytasach. To dalej bardzo piekny, ale już bardzo popularny pajak.

This post was edited by myr00n on Jan 30 2013 06:15pm
Member
Jan 30 2013 06:14pm
Dodam drugi post apropos terra, bo poprzedni byłby już TOTALNIE nieczytelny.
Generalnie ostatnio robiłem dla węża terra i wydałem około 350-400 zł za całość, z czego szkło kosztowało ~100.

Oprócz tego została mi cała masa korka, zarówno tub jak i ścianek, cała kupa keramzytu. Warto dodać też, że wąż ma trochę większe wymagania od pająka i np. w cenie tej są termoregulator, oświetlenie, kabel grzewczy i 2 włączniki czasowe, czy jak to się tam nazywa.
Generalnie warto zamawiać np. korek i te graty z alledrogo. Myślę, że za cenę takiego z exo terra zrobisz 3 terraria, włącznie z kupnem "szkła" i zostanie Ci masa materiału :~)
Banned
Jan 30 2013 06:23pm
Quote (myr00n @ 31 Jan 2013 01:03)
W ogole nie patrz na cokolwiek, co ma w nazwie "exo terra", bo oni za samo terrarium kroją mnóstwo hajsu.
E: druga sprawa, że szkło od terrariów przepuszcza bardzo mało promieni uv z żarówek, więc takim terra nacieszysz się może z 2 tyg. Potem niestety roślinki popadają.
E2: Co do metallic to są to jak to poe jedne z mniej problematycznych pająków, a nawet śmiem twierdzić, że u mnie trzymają się lepiej niż inne poe (np subfusci miałem ze słabego kokonu, padly 4 z 5). Generalnie metallici są już na tyle popularne, że na Twoim miejscu poszukałbym za jakieś ~300 zł podrostka ~3-4 dc samiczkę, bo za tyle już w tym momencie dostaniesz. Rosną dość szybko, więc będziesz mieć pewność, że po roku będziesz miał piękną samiczkę za ~600 zł, a nie samca za 100.
Teraz ich sie namnozylo cale mnostwo, wiec beda na pewno systematycznie taniec tak btw. Juz o ich drozyznie mozesz zapomniec :P kazda z teraphos kosztuje wiecej, nie wspominajac o innych rarytasach. To dalej bardzo piekny, ale już bardzo popularny pajak.

w sumie masz racje, pozamawiam na alegro i już, poszukam najwyzej tak zeby jeden gosc mial jak najwiecej potrzebnych mi rzeczy zeby nie placic za 10 przesyłek bo te ich ceny jak ogladam to ja pierdole.. hm, metalice kupie jednak młodą, tyle że nie z *** tylko gdzies w okolicy z odbiorem osobistym a co do hodowli jak mowisz ze ma jak inne a nawet latwiej to niezmiernie mnie to cieszy :) znasz moze jeszcze jakies rzadkie nadrzewniaki? moze o jakichs nie wiem a mi sie spodobaja :p

Quote (myr00n @ 31 Jan 2013 01:14)
Dodam drugi post apropos terra, bo poprzedni byłby już TOTALNIE nieczytelny.
Generalnie ostatnio robiłem dla węża terra i wydałem około 350-400 zł za całość, z czego szkło kosztowało ~100.
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/154366_526878297340247_455514123_n.jpg
Oprócz tego została mi cała masa korka, zarówno tub jak i ścianek, cała kupa keramzytu. Warto dodać też, że wąż ma trochę większe wymagania od pająka i np. w cenie tej są termoregulator, oświetlenie, kabel grzewczy i 2 włączniki czasowe, czy jak to się tam nazywa.
Generalnie warto zamawiać np. korek i te graty z alledrogo. Myślę, że za cenę takiego z exo terra zrobisz 3 terraria, włącznie z kupnem "szkła" i zostanie Ci masa materiału :~)

wygląda ładnie jak na tą cene :drool: węże jakoś mnie nie ciągna ;p myslalem kiedys nad żmiją gabońską ale na szczescie tylko po pijaku ;d zreszta w pl i tak bym jej nie kupil ;p

This post was edited by Prezes on Jan 30 2013 06:24pm
Go Back To Polska Topic List
Prev1203204205206207268Next
Add Reply New Topic New Poll