Quote (myr00n @ 31 Jan 2013 01:03)
W ogole nie patrz na cokolwiek, co ma w nazwie "exo terra", bo oni za samo terrarium kroją mnóstwo hajsu.
E: druga sprawa, że szkło od terrariów przepuszcza bardzo mało promieni uv z żarówek, więc takim terra nacieszysz się może z 2 tyg. Potem niestety roślinki popadają.
E2: Co do metallic to są to jak to poe jedne z mniej problematycznych pająków, a nawet śmiem twierdzić, że u mnie trzymają się lepiej niż inne poe (np subfusci miałem ze słabego kokonu, padly 4 z 5). Generalnie metallici są już na tyle popularne, że na Twoim miejscu poszukałbym za jakieś ~300 zł podrostka ~3-4 dc samiczkę, bo za tyle już w tym momencie dostaniesz. Rosną dość szybko, więc będziesz mieć pewność, że po roku będziesz miał piękną samiczkę za ~600 zł, a nie samca za 100.
Teraz ich sie namnozylo cale mnostwo, wiec beda na pewno systematycznie taniec tak btw. Juz o ich drozyznie mozesz zapomniec

kazda z teraphos kosztuje wiecej, nie wspominajac o innych rarytasach. To dalej bardzo piekny, ale już bardzo popularny pajak.
w sumie masz racje, pozamawiam na alegro i już, poszukam najwyzej tak zeby jeden gosc mial jak najwiecej potrzebnych mi rzeczy zeby nie placic za 10 przesyłek bo te ich ceny jak ogladam to ja pierdole.. hm, metalice kupie jednak młodą, tyle że nie z *** tylko gdzies w okolicy z odbiorem osobistym a co do hodowli jak mowisz ze ma jak inne a nawet latwiej to niezmiernie mnie to cieszy

znasz moze jeszcze jakies rzadkie nadrzewniaki? moze o jakichs nie wiem a mi sie spodobaja

Quote (myr00n @ 31 Jan 2013 01:14)
Dodam drugi post apropos terra, bo poprzedni byłby już TOTALNIE nieczytelny.
Generalnie ostatnio robiłem dla węża terra i wydałem około 350-400 zł za całość, z czego szkło kosztowało ~100.
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/154366_526878297340247_455514123_n.jpg
Oprócz tego została mi cała masa korka, zarówno tub jak i ścianek, cała kupa keramzytu. Warto dodać też, że wąż ma trochę większe wymagania od pająka i np. w cenie tej są termoregulator, oświetlenie, kabel grzewczy i 2 włączniki czasowe, czy jak to się tam nazywa.
Generalnie warto zamawiać np. korek i te graty z alledrogo. Myślę, że za cenę takiego z exo terra zrobisz 3 terraria, włącznie z kupnem "szkła" i zostanie Ci masa materiału :~)
wygląda ładnie jak na tą cene

węże jakoś mnie nie ciągna ;p myslalem kiedys nad żmiją gabońską ale na szczescie tylko po pijaku ;d zreszta w pl i tak bym jej nie kupil ;p
This post was edited by Prezes on Jan 30 2013 06:24pm