Quote (Pozer @ Dec 1 2010 12:53pm)
nie mieszkam u ciebie na wsi, wiec nie wiedzialem jak patrzycie na ludzi noszacych converse
dlugowlosy mlodzieniec z grzywka w bok, w kraciastej koszuli, obcislych rurkach i conversach z napiselm rise against badz punks not dead na koszulce - pozer (bez aluzji do twojego nicku)
Quote (radi3k @ Dec 1 2010 01:02pm)
Żadne Chucki nigdy nie były utożsamiane z subkulturami buntu. W ogóle jak można porównywać jakieś stricte hiphopowe ( gówniane ) ciuchy do legendy jaką są conversy. Jeśli byłbyś łaskaw doczytać to pierwszymi użytkownikami Conversów byli koszykarze, pierwszym był właśnie "Chuck" Taylor stąd ich nazwa do dzisiaj. Połowa z tych 'ruchów młodzieżowych' jak to nazwałeś nosi najczęściej właśnie te tanie trampki co mają z tyłu, na gumie, napis ALL STAR. Szkoda, że nie mają one nic wspólnego z oryginalnymi Chuckami. Klasyczne Chucki nie mają nic wspólnego z jakimiś subkulturami. Są jedynie kultowym obuwiem, które wróciło do kanonów mody i zostało powielane przez wielu projektantów co, według mnie, popsuło ich unikalny wizerunek. Przykładem jest taki Christian Audiger, który wypuścił serie trampek sygnowanych imieniem i nazwiskiem Ed'a Hardy'ego, które są pospolite, banalne i pełne zbędnych kolorów, dodatków i innych shitów. Converse sam w sobie też poszedł trochę za daleko wypuszczając szpilko-trampki itp. ale to wszystko było podyktowane raczej oczekiwaniami rynku niż tradycją. Dlatego dla mnie istnieją tylko oryginalne i tradycje trampki z serii Chuck Taylor. Jeden kolor i jeden styl.
chuj mnie obchodza te wszystki chucky itp, mialem na mysli cos takiego
This post was edited by HillOvCypress on Dec 1 2010 07:07am