Quote (Damundo @ Jul 24 2020 09:46pm)
Generalnie wiem, ze niby piekarnik, ale planuje SilentBase 801 bez okna kupić, bo i tak stoi na podlodze komp, a jak wpadnie nowa karta jak wyjdzie nowa generacja amd/nvidii to planuje zwodować jakimś aio 8700k i podkrecic.
Bardzo mi sie w tej budzie podoba system otwierania bokow, jest szczelna opur i ma bardzo dobre te filtry przeciwkurzowe, bo jak musze co chwile czyscic swoja bude to mnie kurwica bierze ;x
Przez to, że na podłodze stoi to niestety bardziej się kurzy, natomiast kwestia obudowy przewiewnej (a zarazem głośnej z racji konstrukcji) vs zamkniętej wyciszanej jest taka, że nawet jak podkręcisz wentylatory, to ta budowa typu piekarnik niestety powoduje smażenie się nie tylko grafiki i procka, ale też VRM itd.
Ja tak się zastanawiałem miedzy Fractalem Define C, a Meshify C i jednak ta druga opcja wygrała.
Jeśli chcesz zamkniętą bez okna, to Define C wygląda mega klasycznie, lepiej moim zdaniem niż bq!:
https://www.morele.net/obudowa-fractal-design-define-c-midi-tower-czarny-fd-ca-def-c-bk-1076295/Jak ma się mniej kurzyć generalnie, to fajnie jakbyś mógł go podnieść, niekoniecznie na biurku, ale nawet obok. Ja tak mam, przy okazji łatwo mi wyjechać z komputerem jak coś przy nim robię/czyszczę jako, że kółka dorobiłem do z pozoru zwykłej szafki nocnej z Jyska.

This post was edited by PQA on Jul 24 2020 01:53pm