Quote (albmat @ 5 Jan 2022 22:43)
Nie, jeżeli osoba lgbt+ ma firmę i ja nie chce korzystać z ich usług to mam do tego prawo. Tak samo jest w drugą stronę, nie świadczę usług osobom lgbt+ i sam na tym tracę bo mam do tego prawo. Świąt staje na głowie przez osoby twojego pokroju, jak tak dalej pójdzie to za kilka lat będzie czymś nienormalnym bycie normalnym.
Pomyśl o ludziach lgbt jak o ludziach łysych.
Jedno i drugie jest jakąś tam biologiczną anomalią, która jednakowoż nie powinna odbierać ludziom człowieczeństwa ani ich praw.Czy naprawdę byś chciał żyć w takim kraju, w którym właściciel restauracji wywiesza kartki "strefa wolna od łysizny" i jak zauważy przy stoliku kogoś łysego to podchodzi i mu mówi "łysolu wy***laj"?
I partie polityczne, które z dyskryminacji łysych robią sobie paliwo wyborcze? "stop dziwakom!!!11 brak włosów = brak rozumu!!11".
A może inaczej, zamiast dyskryminować łysych/lgbt, może wprowadzić np zakaz wjazdu do miast dla mieszkańców wsi? Zrobić referendum w mieście czy na konkretnej ulicy, czy mieszkańcy chcą "wiejskich dziwaków". Albo na odwrót, na wjezdzie do wsi wywiesić znak, że "strefa wolna od mieszczuchów".
A co jeśli to twoja dziecko albo twój rodzony brat wyłysieje? Wtedy też będziesz taki chojrak w krytykowaniu łysych?
Przecież to jest wszystko po***ane te wszystkie dyskryminacje ludzi. Człowiek jest człowiek, i nie powinno być wolno go dyskryminować, nieważne czy jest lgbt, łysy czy nazywa się z niemiecka kornhauser jak pani prezydentowa.