d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Janusz Korwin Mikke > Temat Oficjalny
Prev12345144Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 12,059.17
May 8 2014 12:51am
Quote (Eripe @ 8 May 2014 07:05)
otoz nie wiem co sie stanie i nikt pewnie do konca nie wie i nie bedziemy wiedziec poki sie nie przekonamy w praktyce

Nie musimy robić ogólnonarodowego eksperymentu na 40mln ludzi, zapytaj się wśród troszkę zamożniejszej rodziny i znajomych czy jak dostaną 30% podwyżki to czy przekażą ją w całości biednym.

Jak ja pytam moich znajomych to nikt jeszcze nie zadeklarował że przekaże nowe środki w całości potrzebującym. A nawet jak ktoś zadeklaruje to nie ma co mu do końca wierzyć że faktycznie tak zrobi jak obiecał.
Member
Gold: 5.01
May 8 2014 02:06am
Quote (Ironfister @ 8 May 2014 07:37)
Z tego filmiku pierwszych pare zdan:
"korwin:niedopuszczalne jest aby państwo zabierało kowalskiemu i dawało wiśniewskiemu
redaktorka: ale trzeba pomagać biedniejszym
korwin:to każdy prywatnie może pomóc biedniejszym"

Pytanie do korwinowców: naprawde myślicie że jak obniżycie podatki bogatszym to oni prywatnie i z własnej nieprzymuszonej woli zaczną wydawać po 30% swoich dochodów na pomoc biedniejszym? Ludzie, zwłaszcza w naszym kraju, są bardzo chciwi. kupią sobie i dzieciom audi a4, kupią jacht i helikopter, powyjezdzają na długie wycieczki zagraniczne, wybudują sobie basen i wyłożą sobie luksusowymi włoskimi płytkami, kupią złoto, działki które w większości będą stać nieużywane przez 50 lat i takie tam a biedniejsi pozbawieni opieki zdrowotnej, emerytur, pomocy od państwa itp itd zaczną masowo umierać jak w XIX wieku.

ty sobie nawet nie wyobrazasz do jakich rozmiarow moglyby sie porozrastac polskie przedsiebiorstwa, gdyby ich zwolnic z czesci podatkow, a wieksze przedsiebiorstwa to wiecej miejc pracy, idac dalej wieksza walka o pracownika i wyzsze place

w tej chwili natomiast co z tego ze przedsiebiorstwa placa zajebiste podatki (w zasadzie te najwieksze i tak ich nie placa bo maja dobrych prawnikow i znaja luki) wiec podatki uderzaja glownie w SME, abstrachujac juz od faktu ze 80% hajsu i tak idzie w korupcje, a rodziny jak były biedne tak sa biedne
Member
Gold: 500.00
May 8 2014 02:14am
Quote (Ironfister @ May 8 2014 07:51am)
Nie musimy robić ogólnonarodowego eksperymentu na 40mln ludzi, zapytaj się wśród troszkę zamożniejszej rodziny i znajomych czy jak dostaną 30% podwyżki to czy przekażą ją w całości biednym.

Jak ja pytam moich znajomych to nikt jeszcze nie zadeklarował że przekaże nowe środki w całości potrzebującym. A nawet jak ktoś zadeklaruje to nie ma co mu do końca wierzyć że faktycznie tak zrobi jak obiecał.

ktos kto chce pracowac bedzie pracowal i bedzie mial hajs.

Z jakiej pierdolnej racji mam oddawac czesc moich pieniedzy zeby ktos mogl dostac socjal ? Zwlaszcza ze jest zdolny do pracy (a takich widuje)

Od panstwa pomoc moglby dostawac ktos kto ma realny problem (porazenie mozgowe czy inna smiertelna choroba, odsetek takich ludzi jest mały) teraz wiekszosc jebanych nierobow cignie hajs za nic - pytam sie dlaczego?
Member
Gold: 16,656.50
May 8 2014 02:16am
Quote (blejdowy @ May 8 2014 08:14am)
ktos kto chce pracowac bedzie pracowal i bedzie mial hajs.

Z jakiej pierdolnej racji mam oddawac czesc moich pieniedzy zeby ktos mogl dostac socjal ? Zwlaszcza ze jest zdolny do pracy (a takich widuje)

Od panstwa pomoc moglby dostawac ktos kto ma realny problem (porazenie mozgowe czy inna smiertelna choroba, odsetek takich ludzi jest mały) teraz wiekszosc jebanych nierobow cignie hajs za nic - pytam sie dlaczego?

glownie ze wzgledu na: bcuz I can albo bcuz fuck you, thats why

ale jestem smieszny
Member
Gold: 500.00
May 8 2014 02:25am
Quote (Dreedeq @ May 8 2014 09:16am)
glownie ze wzgledu na: bcuz I can albo bcuz fuck you, thats why

ale jestem smieszny

i dokladnie wiekszosc tak robi.

W mojej miejscowosci jest kilka takich "nieporadnych" rodzin ktore dostaly mieszkanie socjal, dostaja hajs, itp - nie maja zadnych dzieci uposledzonych ani nic, pierdolone nieroby ot co.
Member
Gold: 0.99
May 8 2014 03:06am
Quote (Ironfister @ 8 May 2014 08:51)

JANUSZ PWIEDZIAL, ZE KAZDY PRYWATNIE MOZE WSPIERAC BIEDNIEJSZYCH A NIE ZE MUSI. TO JEST WLASNIE CHORE, ZE LUDZIE BARDZIEJ ZARADNI I PRZEDSIEBIORCZY MUSZA ODDAWAC PIENIADZE W POSTACI WIEKSZYCH PODATKOW NA LUDZI POKROJU NASZEGO FORUMOWEGO SCHIZOFRENIKA CZY INNYCH MENELI.
Member
May 8 2014 10:03am
Quote (MuFfaS @ 8 May 2014 09:06)
ty sobie nawet nie wyobrazasz do jakich rozmiarow moglyby sie porozrastac polskie przedsiebiorstwa, gdyby ich zwolnic z czesci podatkow, a wieksze przedsiebiorstwa to wiecej miejc pracy, idac dalej wieksza walka o pracownika i wyzsze place

w tej chwili natomiast co z tego ze przedsiebiorstwa placa zajebiste podatki (w zasadzie te najwieksze i tak ich nie placa bo maja dobrych prawnikow i znaja luki) wiec podatki uderzaja glownie w SME, abstrachujac juz od faktu ze 80% hajsu i tak idzie w korupcje, a rodziny jak były biedne tak sa biedne

napisales ze duze firmy nie placa podatkow wiec w jaki sposob po ich obnizeniu mialyby sie rozrosnac do niewyobrazalnych rozmiarow?
po 2 napisales ze 80% kasy idzie na korupcje, zrodlo?
ja bym chcial sie ubezpieczyc zdrowotnie na uczciwych zasadach abym nie musial korzystac w zyciu z nfz. moge na to placic 700pln/mies a na operacje dojezdzac 200km. nie ma takiego ubezpieczenia na rynku, nikomu sie to nie oplaca aktualnie.

gdyby w nfz 80% kasy szlo faktycznie na korupcje to bez problemu nieskalanym firmom prywatnym powinno sie oplacac leczyc polakow a nie oplaca sie
Member
Gold: 3,934.97
May 8 2014 10:21am
Quote (Ironfister @ May 8 2014 07:37am)
Z tego filmiku pierwszych pare zdan:
"korwin:niedopuszczalne jest aby państwo zabierało kowalskiemu i dawało wiśniewskiemu
redaktorka: ale trzeba pomagać biedniejszym
korwin:to każdy prywatnie może pomóc biedniejszym"

Pytanie do korwinowców: naprawde myślicie że jak obniżycie podatki bogatszym to oni prywatnie i z własnej nieprzymuszonej woli zaczną wydawać po 30% swoich dochodów na pomoc biedniejszym? Ludzie, zwłaszcza w naszym kraju, są bardzo chciwi. kupią sobie i dzieciom audi a4, kupią jacht i helikopter, powyjezdzają na długie wycieczki zagraniczne, wybudują sobie basen i wyłożą sobie luksusowymi włoskimi płytkami, kupią złoto, działki które w większości będą stać nieużywane przez 50 lat i takie tam a biedniejsi pozbawieni opieki zdrowotnej, emerytur, pomocy od państwa itp itd zaczną masowo umierać jak w XIX wieku.

Nie, ale skoro obecny system pomocy społecznej jest niewydolny i generuje patologie, to lepiej, żeby go nie było
Member
Gold: 373.32
Warn: 10%
May 8 2014 10:43am
Ironfister wara od cudzych pieniedzy. Jesli chcesz mozesz oddawac 90%.

Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko rozwiązuje się problemy nie znane w żadnym innym ustroju”
Swiete slowa. Karac pracujacych, dawac bezrobotnym. Potem lewaczq placza, ze jest bezrobocie, a czesc spoleczenstwa bez kroplowki nie przezyje. Ironfister zastanawia sie jakby tu kogo opodatkowac zeby im pomoc.

Łamać.

Rebus dla ironfistera. Uporzadkuj według efektywnosci.

Wydawanie cudzych $ na inna osobe.
Wydawanie cudzych $ na siebie.
Wydawanie swoich $ na siebie.
Wydawanie swoich $ na inna osobe.

Member
May 8 2014 10:53am
Quote (wojtektak @ 8 May 2014 07:06)
(...)dlaczego mamy być zmuszani do oddawania ludziom nieporadnym(...)

a czy male dzieci sa Twoim zdaniem poradne czy nieporadne?

chcesz skazywac dzieci na smierc z powodu chorob tylko dlatego ze ich rodzice nie sa na tyle bogaci by zaplacic za prywatne ubezpieczenie medyczne? napisz mi to prosto w twarz.

ja w swoim zyciu dokonalem duzego awansu spolecznego, dzieci z biedniejszych rodzin czesto koncza lepiej niz ich rozpuszczoni luksusami rowiesnicy.
Go Back To Polska Topic List
Prev12345144Next
Add Reply New Topic New Poll