Quote (Unsatiable @ 12 Mar 2013 01:11)
120 zl, tak? Jesli ktos moglby mi powiedziec, ze np. w weekendy bedziemy mogli sobie popykac pare godzin razem, siedzac na tsie, to moze i sie pokusze o zakup, ale sam na pewno nie chce w to grac.
Jeśli chodzi o weekendy to ja praktycznie jestem na pewno. W tygodniu to losowo jak mam czas, ale w weekendy mam go więcej i mogę grać.
Quote (ISI_GER @ 12 Mar 2013 07:41)
trochę ich pojebało z rozmiarami mapy, powinny być większe, mam 140kk mieszkańców specjalizacje miasta w elektronice i nie ma miejsca zeby cokolwiek wiecej wybudować. Ciągle jest zapotrzebowanie na strefy mieszkalne, których nie ma gdzie umieścić do tych 2 rzeczy można sie przyczepić reszta jest git. Od momentu postawienia pewnych budynków specjalnych np. centrum wystawiennicze+ fabryka procków+centrum elektroniki i handlu gra wchodzi w tryb easy mode nawet jeśli wydatki o sporo przewyższają wypływy.
140K, ładnie.
Z tym rozmiarem map faktycznie jest trochę kiepsko. Jak to mówili "stawiali nie na budowę wielkich miast, ale na przebudowywanie, kombinowanie". Jakoś za pierwszym razem zająłem całą mapkę i dobiłem tylko do 50k...
Dawno nie grałem w żadne Simcity, chyba ostatnio z 10 lat temu w Simcity 3000... muszę sobie poprzypominać, bo na razie mam sporo problemów, gł. z gęstością zaludnienia.
Udało mi się podnieść wartość gruntów do tego najwyższego poziomu stawiając im parki i podnosząc przepustowość dróg, ale jak zrobić, żeby na danej powierzchni zwiększyła się gęstość zaludnienia? Teraz w moim Monte Carlo mam jakoś 8k ludzi, kilka wieżowców, ale max 2-gi poziom gęstości i nie chce rosnąć