d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Odstawiłem Leki
Prev123458Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Warn: 40%
Feb 4 2026 07:42am
dzień trzeci B) w nocy jak nigdy miałem w chuj koszmarów i budziłem się co godzine dwie. jak wstałem to zrobiłem kawę i wziąłem relanium na uspokojenie ( to się nie liczy ) bo nie leczy schizofrenii . aktualnie jestem po trzech piwkach zaraz zjem obiad i jest ok. żadnych głosów nie uświadczyłem choć jestem na bani lekko zmęczony . miewam zawroty głowy ale to chyba proces odstawienniczy . nadal uważam że czuje się lepiej niż na lekach....zobaczymy co przyniosą godziny do wieczora ;)

Bedzie jak w filmie piekny umysl mama otworzy skrzynke na listy a tam salata slowna przelana na papier z ostatnich dwoch i pol roku
Member
Gold: 21,719.56
Feb 4 2026 08:01am
Trzy piwka i schiza znika :wacko:

Tez uwazam ze to byl doskonaly pomysl aby lepiej poznac siebie w swiecie bez farmakologii
Member
Gold: 36.63
Warn: 10%
Feb 4 2026 11:05am
wieczór się zbliża a u mnie stabilnie. wypiłem te 3 piwka i już o nich zapomniałem. Nepo Gold Rush bardzo polecam choć swoje kosztują jak na warunki rencisty :( teraz jestem po yerbie pije monstera i wypije jeszcze kawe. czuje się dobrze i zauważyłem że mam wiekszy apetyt bo już nie mogę się doczekać filmu pizzy i dr peppera :D dopóki nie pojawią się jakiekolwiek głosy raczej leków prócz relanium na lekki chill nie będę brał bo co jak co ale głosy to przesada i mnie przerażają :( dziękuje chłopaki za wsparcie :wub: piekny umysł świetny film...akurat wyimaginowanych rzeczy nigdy nie widziałem na szczeście jeszcze i tylko raz byłem w tak ostrej psychozie ale to po amfie i 3 dniach nie spania na początku choroby :wacko:
Member
Feb 4 2026 01:30pm
Ja też jestem posiadaczem schizofrenii paranoidalnej xD. Jakie leki brałeś przed odstawieniem ?
Bo ja biorę Zypadherę i czasami Xanax. I mam tak samo jak ty, że po lekach nie mam tak sprawnego umysłu, słabsza pamięć, słabsze kojarzenie i bardzo długo śpię i nie mam motywacji do działania.
A z tego co piszesz to ty się nieźle teraz napędzasz kawka, energetyki i pifko hihi.
Member
Feb 4 2026 01:39pm
Ja też jestem posiadaczem schizofrenii paranoidalnej xD. Jakie leki brałeś przed odstawieniem ?
Bo ja biorę Zypadherę i czasami Xanax. I mam tak samo jak ty, że po lekach nie mam tak sprawnego umysłu, słabsza pamięć, słabsze kojarzenie i bardzo długo śpię i nie mam motywacji do działania.
A z tego co piszesz to ty się nieźle teraz napędzasz kawka, energetyki i pifko hihi.

najlepiej czułem się na Zolafrenie i do tego brałem jeszcze coś...nazwę mam na końcu języka ale po nich szybko tyłem i trzeba było działać. teraz biorę Fluanxol na schizo i Dulsevia na depresję od jakichś dwóch lat. to na schizo można dostać Xanax? :P ja stymuluje się jeszcze relanium ale psychiatra jak pytałem czy mi przepisze to powiedział " nie idzmy tą drogą" wiec biorę od ojca bo mu przepisują na nerwice mieśnia sercowego czy coś takiego. troche mnie chilluje bo przez ostatni rok albo wiecej jestem kłebikiem nerwów i bym tylko leżał cały dzień. spać długo nie spię ale jednak wiekszość dnia spędzam w łóżku a wolałbym grać w gierki na moim nowym sprzęcie a nie mam na to siły...kawy z 2-3 dziennie wypije i niestety ale jestem uzależniony od energoli i muszę chociaż jednego piznąć dziennie bo całkiem nie kojarzę nic a mam też cukrzycę. piwko to rzadko może 3-4 raz w tygodniu. ile lat się już leczysz i czy odstawiałeś leki? jak tak to z jakim efektem? ja pierwszy raz od 6 lat odstawiłem by choć przez chwilę czuć się jak człowiek i dostać trochę tej dopaminy :P
Member
Feb 4 2026 01:41pm
zabawne że jedna na sto osób popada w schizofrenie a ja znam tu już chyba 5 użytkowników z 10 aktywnych z tą przypadłością xD
Member
Feb 4 2026 02:09pm
najlepiej czułem się na Zolafrenie i do tego brałem jeszcze coś...nazwę mam na końcu języka ale po nich szybko tyłem i trzeba było działać. teraz biorę Fluanxol na schizo i Dulsevia na depresję od jakichś dwóch lat. to na schizo można dostać Xanax? :P ja stymuluje się jeszcze relanium ale psychiatra jak pytałem czy mi przepisze to powiedział " nie idzmy tą drogą" wiec biorę od ojca bo mu przepisują na nerwice mieśnia sercowego czy coś takiego. troche mnie chilluje bo przez ostatni rok albo wiecej jestem kłebikiem nerwów i bym tylko leżał cały dzień. spać długo nie spię ale jednak wiekszość dnia spędzam w łóżku a wolałbym grać w gierki na moim nowym sprzęcie a nie mam na to siły...kawy z 2-3 dziennie wypije i niestety ale jestem uzależniony od energoli i muszę chociaż jednego piznąć dziennie bo całkiem nie kojarzę nic a mam też cukrzycę. piwko to rzadko może 3-4 raz w tygodniu. ile lat się już leczysz i czy odstawiałeś leki? jak tak to z jakim efektem? ja pierwszy raz od 6 lat odstawiłem by choć przez chwilę czuć się jak człowiek i dostać trochę tej dopaminy :P

Zolafren to olanzapina czyli ta sama substancja czynna co w Zypadherze na stałe biorę tylko to. Xanax można brać doraźnie i lekarka kręci nosem bo to nie jest typowy lek na schizofrenię i można się uzależnić. Z tego co czytałem to po dłuższym czasie brania olanzapiny bardzo dużo osób dostaje cukrzycy bo się też po tym tyje jak sam pisałeś.
A piwko 3-4 razy w tygodniu to nie znowu tak rzadko xD
A leczę się od 10 lat i co jakiś rok zawsze przerywam, że nie biorę później kilka miesięcy. Brałem najdłużej ciągle od 2021 do końca 2023 i później nie brałem jakieś 9 miechów i teraz od lata 2024 znowu jestem na stałe na olanzapinie.
Ja nie mam żadnych głosów ani halunów a na moje lęki leki mi chuja dają mam to samo czy je biorę czy nie. Bez leków mam chęci do życia i motywację, próbuje szukać pracy ale starzy mnie zmuszają żebym brał bo wolą mieć święty spokój jak wegetuje niż widzieć mnie aktywnym co od razu odbierają jako zły znak.
Member
Feb 4 2026 02:21pm
Zolafren to olanzapina czyli ta sama substancja czynna co w Zypadherze na stałe biorę tylko to. Xanax można brać doraźnie i lekarka kręci nosem bo to nie jest typowy lek na schizofrenię i można się uzależnić. Z tego co czytałem to po dłuższym czasie brania olanzapiny bardzo dużo osób dostaje cukrzycy bo się też po tym tyje jak sam pisałeś.
A piwko 3-4 razy w tygodniu to nie znowu tak rzadko xD
A leczę się od 10 lat i co jakiś rok zawsze przerywam, że nie biorę później kilka miesięcy. Brałem najdłużej ciągle od 2021 do końca 2023 i później nie brałem jakieś 9 miechów i teraz od lata 2024 znowu jestem na stałe na olanzapinie.
Ja nie mam żadnych głosów ani halunów a na moje lęki leki mi chuja dają mam to samo czy je biorę czy nie. Bez leków mam chęci do życia i motywację, próbuje szukać pracy ale starzy mnie zmuszają żebym brał bo wolą mieć święty spokój jak wegetuje niż widzieć mnie aktywnym co od razu odbierają jako zły znak.

wsparcie rodziny jest bardzo ważne w chorobie. ja mam tylko ojca i siostre też chora a ojciec nie psychicznie ale 6 zawałów chłop miał ale razem razniej i jakoś się trzymamy :( o to ładne przerwy robiłeś....i jakoś się trzymasz. to mnie pociesza że i ja dam radę. ja tylko omamy słuchowe miewam a raczej miewałem bo na lekach przestało. nigdy nic nie "widziałem" . no swoje już ważę niestety a kiedyś 6pak miałem przed chorobą :mellow: 3-4 piwka w tygodniu nie 3-4 razy w tygodniu :D byłbym alkusem jakbym tak walił heh. ja jestem na rencie bo jakoś udało mi się wypracować lata i teraz mi na 5 lat znowu rente dali. póki ojciec żyje to jakoś to nawet jest ale sam się z niej nie utrzymam wiec kiedyś pewnie wyjadę robić coś za granicą bo tu pracował nie będę B) na lekach czuje się jak robot bez uczuć a teraz trochę "odetchnąłem" i cieszę się chwilą. będę updatował progres i napiszę rano jak się czuję. zaglądaj i dziel się spostrzeżeniami może czegoś się nauczę jak z tym żyć. właśnie chciałem spytać lekarza czy mogę wrócić na zolafren ale jak mówisz że ma chujowe skutki ubocznę to spytam o coś innego o ile będę to brał bo pod koniec nastepnego tygodnia idę na wizytę ( leki nasenne mi się kończą ) a bez nich ni chuja nie zasnę
Member
Gold: 2,640.15
Feb 4 2026 04:08pm
Powodzenia życzę, kolego sebiksie B)
Member
Warn: 40%
Feb 4 2026 10:37pm
zabawne że jedna na sto osób popada w schizofrenie a ja znam tu już chyba 5 użytkowników z 10 aktywnych z tą przypadłością xD

Polowa z nich sma sobie diagnozy postawila to plaga dzisiejszego swiata
Go Back To Polska Topic List
Prev123458Next
Add Reply New Topic New Poll