d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Co Ten Braun Znowu Nawywijal
Prev1234Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.01
Dec 14 2025 11:02am
Dlaczego?
Można zaatakować z obwodu kaliningradzkiego i z Białorusi. Całkiem sporo km granicy

To nie jest rakieta nauka. Inwazja z kierunku królewieckiego jest niemożliwa ze względu na brak połączenia z rdzeniem, a z białoruskiego przez wzgląd na wrogo nastawioną Ukrainę na skrzydle. Zresztą, kartofel może by jednak poszedł po rozum do głowy, gdyby w grę wchodził atak na kraj NATO i próbowałby to bojkotować. Na stan z grudnia 2025, jedynymi państwami w regionie, które teoretycznie Rosja mogłaby zaatakować (gdyby miała siły), to kraje bałtyckie albo Finlandia. Chociaż nadal pozostałby problem kontroli przesmyku suwalskiego, a z Finlandią, to w ogóle życzyłbym Rosjanom powodzenia. :D Rzecz jasna, cały czas piszemy o konwencjonalnej wojnie.
Member
Gold: 2,137.69
Warn: 10%
Dec 14 2025 12:05pm
To nie jest rakieta nauka. Inwazja z kierunku królewieckiego jest niemożliwa ze względu na brak połączenia z rdzeniem, a z białoruskiego przez wzgląd na wrogo nastawioną Ukrainę na skrzydle. Zresztą, kartofel może by jednak poszedł po rozum do głowy, gdyby w grę wchodził atak na kraj NATO i próbowałby to bojkotować. Na stan z grudnia 2025, jedynymi państwami w regionie, które teoretycznie Rosja mogłaby zaatakować (gdyby miała siły), to kraje bałtyckie albo Finlandia. Chociaż nadal pozostałby problem kontroli przesmyku suwalskiego, a z Finlandią, to w ogóle życzyłbym Rosjanom powodzenia. :D Rzecz jasna, cały czas piszemy o konwencjonalnej wojnie.

Już widzę jak ukraina rzuca się flankowac wojska rosyjskie haha
Member
Gold: 0.00
Warn: 20%
Dec 14 2025 12:09pm
W twojej zero-jedynkowej i chłopsko-rozumowej wizji świata, nie jestem nawet proukraiński. Po prostu nie jestem cymbałem, nierozumiejącym, że w interesie Polski jest trzymanie Rosji poza systemem europejskim, a w czym obecnie, jakbyś przeleżał pod kamieniem kilka ostatnich lat, bardzo pomaga Ukraina.

Banderwoski pampers, który sam stosuje zerojedynkową narracje (kto przeciw upadlinie, ten za Rosją - kto za Polską i Polskim interesom, ten za Rosją), zarzuca stronniczość i bezmyślność. O, ironio, iskro bogów...
Member
Dec 14 2025 12:33pm
Heh mamy chyba ko na Witkacy
Member
Gold: 17,719.56
Dec 14 2025 12:37pm
Heh mamy chyba ko na Witkacy

Masz halucynacje?
Member
Dec 14 2025 12:49pm
Masz halucynacje?

Nie, nie mam.
Member
Dec 14 2025 12:51pm
Nie, nie mam.

A to ok, bo z jakiegos powodu wyobrazilo ci sie ze wysryw ruzowiaka to knock out
Member
Dec 14 2025 12:52pm
A to ok, bo z jakiegos powodu wyobrazilo ci sie ze wysryw ruzowiaka to knock out

Ja po prostu zrobilem ko jak zawsze
Member
Gold: 0.01
Już widzę jak ukraina rzuca się flankowac wojska rosyjskie haha

Nawet nie musi tego robić. Wystarczy, że Ruscy będą w niepewności, musząc się z tym liczyć i brać pod uwagę taką możliwość. Samo to wiązałoby im wojska, niesamowicie zwiększając ryzyko i koszty jakichkolwiek poważnych akcji przeciwko Polsce.

Banderwoski pampers, który sam stosuje zerojedynkową narracje (kto przeciw upadlinie, ten za Rosją - kto za Polską i Polskim interesom, ten za Rosją), zarzuca stronniczość i bezmyślność. O, ironio, iskro bogów...

Masz jakąś fiksację fekalną z tymi pampersami? Nie, nie stosuję zero-jedynkowej narracji, wbrew temu co ci się wydaje. Natomiast są fakty, które nie podlegają dyskusji i jednym z nich jest to, że w polskim interesie jest niedopuszczenie do wtrącenia Ukrainy do rosyjskiej strefy wpływów. Mam wrażenie, że o tym, dlaczego tak jest, też wielokrotnie już pisałem. Być może nie tutaj, bo tumanów w internecie jest więcej. Zresztą, nie moją rolą jest uczyć cię tabliczki mnożenia. Nie w sytuacji, w której jesteś takim bezczelnym gnojem (wyzwiska). Zamiast tego proponuję ci zagadkę: odpowiedz sobie na pytanie z jakim krajem Polska miała najwięcej wojen w historii i zastanów się z czego to wynika. Jak zwykle, nie rozumiesz podstawowych spraw otaczającego cię świata, próbując się wypowiadać, bo nasłuchałeś się idiotki Zajączkowskiej i im podobnych, którym, zupełnym przypadkiem, nigdy nie przejdzie przez usta, kto faktycznie jest agresorem w tym konflikcie.
Member
Ja po prostu zrobilem ko jak zawsze

Szanuje to! :hail:
Go Back To Polska Topic List
Prev1234Next
Add Reply New Topic New Poll